Kosmetická chirurgie v Turecku

kosmetická chirurgie Turecko 1
Napsal Émilie

Uvažujete o kosmetické operaci v Istanbulu v Turecku? Zde je TOP 10 nejoblíbenějších zákroků pro ženy a muže na nejlepších klinikách v Turecku. Klíčové údaje: délka pobytu, operace, hospitalizace, doba rekonvalescence a typ anestezie.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o kosmetické chirurgii v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje rady odborného lékaře.

Náklady na kosmetické operace v Turecku

Náklady na kosmetickou chirurgii v Turecku jsou velmi přijatelné. Transplantace vlasů stojí 1 800 eur, zvětšení prsou 2 500 eur, liposukce 1 900 eur, blefaroplastika 1 400 eur a rinoplastika 1 800 eur. Stejně jako 2 800 € za abdominoplastiku, 2 700 € za lipofilling hýždí, 1 400 € za snížení vlasové linie, 2 200 € za operaci žaludečního balonu a 1 500 € za penoplastiku.

Průměrná délka pobytu v Istanbulu je 8 dní. Cena zahrnuje anestezii, operaci a léky.

Transplantace vlasů1800 €
Zvětšení prsou2500 €
Liposukce1900 €
Blefaroplastika1400 €
Rhinoplastika1800 €
Abdominoplastika2800 €
Lipofilling hýždí2700 €
Snížení čela1400 €
Žaludeční balón2200 €
Penoplastika1500 €

Zavedení

Estetická chirurgie v Turecku zůstává preferovaným řešením pro nápravu estetických vad, které vznikly v důsledku narození, nemoci, nehody nebo nedostatku v těle. Umožňujezkrášlit a vylepšit určité aspekty těla z estetických nebo praktických a funkčních důvodů.

Turecko přitahuje tolik pacientů, protože má nejlepší plastické chirurgy, nejlepší kliniky a nejlepší nemocnice. Především však nabízí velmi atraktivní ceny, až o 70 % levnější než v Evropě, a to díky výhodné turecké měně (turecké liře) a balíčku all inclusive (cesta, ubytování, pobyt, hospitalizace, operace, léky).

chirurgien esthétique en Turquie
Kosmetický chirurg v Turecku

Lékařská turistika hraje v Turecku důležitou roli a kosmetická chirurgie je vysoce konkurenčním odvětvím.

Kromě toho, že je Turecko špičkou v oblasti technologie plastické chirurgie, nabízí také nejlepší podmínky pro pobyt(nadstandardní doprava, VIP hotel, velmi rychlé ošetření).

Kromě toho jsou zde k dispozici přístupová zařízení pro osoby se sníženou pohyblivostí (PRM) a půjčovna invalidních vozíků. Na místě se vám dostane speciální asistence od okamžiku, kdy vystoupíte z letadla na letišti, až po hotel a kliniku.

Statistiky 2022: Kosmetická chirurgie v Turecku

Vroce 2022 se lékařská turistika za účelem kosmetické chirurgie zvýšila o 85 % a podle odhadů vynesla Turecku 1,9 miliardy dolarů. Země také vytvořila novou infrastrukturu a spustila překladatelské služby pro zahraniční pacienty. Cenová politika je navíc řízena státem, a to pomocí zvláštních předpisů. To vysvětluje úspěch kosmetické chirurgie v Istanbulu nebo Antalyi.

Podle studie Mezinárodního institutu estetické chirurgie (ISAPS) se v Evropě ročně provede v průměru 522 000 zákroků estetické chirurgie. Na straně Bosporu bude v Turecku do roku 2021 provedeno více než 800 000 chirurgických zákroků a v Istanbulu do roku 2022 940 000 zákroků.

Fotografie před a po

reduction mammaire avant après en Turquie
reduction mammaire avant après en Turquie
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie

Nejoblíbenější operace v Turecku

K plastické chirurgii se v Turecku uchylují ženy i muži a chirurgické zákroky se liší podle potřeb a cílů jednotlivých pacientů. Zde jsou nejčastější zákroky plastické chirurgie pro muže a ženy v Turecku:

Kosmetické operace pro ženy

Ženy stále podstupují nejvíce kosmetických operací. Tvoří 70 % všech pacientů s kosmetickou chirurgií.

Chirurgie esthétique pour femmes
Kosmetická chirurgie pro ženy

Nejoblíbenější kosmetické operace pro ženy jsou :

  • Liposukce boků, břicha a stehen: liposukce je zákrok určený k úpravě fyzického vzhledu a snížení hmotnosti odstraněním tuku z boků, břicha a stehen.
  • Operace prsou: ženy tento chirurgický zákrok často podstupují kvůli rekonstrukci prsou po jejich odstranění po rakovině, zvětšení nebo zmenšení prsou.
  • Snížení čela: tento kosmetický chirurgický zákrok spočívá v úpravě příliš velkého čela. Při něm se linie vlasů posune dopředu, aby ladila se zbytkem obličeje.
  • Zvednutí očních víček neboli blefaroplastika: Tento chirurgický zákrok se používá mimo jiné k odstranění vrásek, známek stáří a nedokonalostí. Provádí se jako součást omlazení obličeje.
  • Zvětšení hýždí neboli BBL (brazilský lifting hýždí): Jedná se o přetvoření nebo vyplnění prohlubní hýždí tukem odebraným z jiných částí těla.

Kosmetická chirurgie pro muže

Muži tvoří 30 % pacientů kosmetických chirurgů v Turecku.

Chirurgie esthétique pour homme
Kosmetická chirurgie pro muže

Nejoblíbenější kosmetické operace pro muže jsou :

  • Transplantace vlasů: Provádí se k zamaskování plešatosti nebo alopecie. Umožňuje ztenčení prořídlých oblastí opětovnou implantací vlasů odebraných z dárcovské oblasti.
  • Blefaroplastika: Řeší problém pokleslých očních víček, která způsobují, že obličej vypadá staře a unaveně.
  • Odsátí břicha: Jedná se o odsátí a extrakci tuku a kůže z břicha. Tato metoda je velmi oblíbená u mužů a žen s nadváhou.
  • Rhinoplastika: Tento estetický zákrok zahrnuje přetvoření nebo korekci velikosti a tvaru nosu z estetických důvodů, ale také z funkčních důvodů (úprava dýchání, omezení chrápání atd.)
  • Penoplastika: Tento chirurgický zákrok spočívá v prodloužení velikosti a zvětšení obvodu penisu.

Kosmetickou operaci musí provádět kvalifikovaný lékař, aby bylo dosaženo spolehlivých a trvalých výsledků. V Turecku je profese kosmetického chirurga velmi populární a hraje v ekonomice země velmi důležitou roli.

V Turecku působí více než 1 200 specialistů na estetickou chirurgii, kteří jsou certifikováni a uznáváni po celém světě, neboť jejich lékaři jsou absolventy předních mezinárodních škol.

Viz také: Zubní chirurgie v Turecku

Je důležité poznamenat, že kosmetická chirurgie není v islámu zakázána. Je povolena a za určitých okolností dokonce doporučena. Tento zákrok přináší lékařský prospěch pro zlepšení kvality života a měl by být považován za halal, nikoli haram.

10 nejoblíbenějších kosmetických operací v Turecku

  1. Transplantace vlasů;
  2. Zvětšení prsou;
  3. Liposukce;
  4. Blefaroplastika;
  5. Rhinoplastika;
  6. Abdominoplastika;
  7. Lipofilling hýždí;
  8. Snížení čela;
  9. Žaludeční balón;
  10. Penoplastika.
Passeport pour voyager en Turquie
Cestovní pas pro cestu do Turecka

Transplantace vlasů (vlasový implantát)

  • Definice : Transplantace vlasů je chirurgická léčba, která spočívá v implantaci vlasů na pokožku hlavy. Štěpy se odebírají ze zadní části lebky.
  • Kdy je transplantace vlasů nutná?
    Transplantace vlasů je nutná k překrytí plešatosti nebo alopecie. Je také nutné dodat vlasům objem. Minimální věk pro transplantaci vlasů je 18 let.
Photo avant et après d'une greffe de cheveux en Turquie
Fotografie před a po transplantaci vlasů v Turecku

Operace transplantace vlasů trvá 2 až 6 hodin. Transplantace vlasů se obvykle provádí v lokální anestezii. Rizikem a možnými vedlejšími účinky jsou špatný růst, zánět, otok, otok nebo infekce. Nemusíte zůstat v nemocnici, protože operace se provádí ambulantně.

Povinná délka pobytu v Turecku je 7 dní. Doba rekonvalescence je 10 dní. Konečný výsledek transplantace vlasů je dosažen během 9 až 12 měsíců. Odrůstání je viditelné po 3 měsících.

Zpráva o transplantaci vlasů v Turecku

Zvětšení prsou (prsní implantát)

  • Definice: Zvětšení prsou je chirurgický zákrok, při kterém se implantují prsní protézy za účelem zlepšení velikosti a tvaru prsou.
  • Kdy se zvětšení prsou provádí?
    Zvětšení prsou se provádí z estetických důvodů nebo ke korekci mírné ptózy prsou. Minimální věk je 18 let.
Photo avant et après d'une augmentation mammaire en Turquie
Fotografie před a po zvětšení prsou v Turecku

Operace zvětšení prsou trvá 1 až 2 hodiny. Zvětšení prsou se provádí v celkové anestezii. Rizika a možné vedlejší účinky jsou vyprázdnění, prasknutí implantátu, krvácení nebo infekce. Doba pobytu v nemocnici je 48 hodin.

Povinný pobyt v Turecku je 7 až 10 dní. Kontrolní vyšetření by mělo být provedeno během 3 až 6 měsíců. Doba rekonvalescence je 15 dní. Konečný výsledek je viditelný ihned po operaci.

Zpráva o zvětšení prsou

Liposukce (boky, břicho, stehna)

  • Definice : Liposukce spočívá v odsátí a extrakci přebytečného podkožního tuku z paží, břicha, boků a stehen.
  • Kdy se liposukce provádí?
    Liposukce je nutná, pokud selhaly obvyklé zeštíhlující techniky. Odstraňuje přebytečné tukové buňky nahromaděné v oblastech, jako jsou stehna, břicho, záda, paže, madla lásky, lýtka, kotníky a kolena. Doporučuje se osobám starším 18 let.
Simulation photo avant et après d'une liposuccion
Foto simulace před a po liposukci

Liposukce trvá v průměru 2 hodiny. Liposukce se provádí v lokální nebo celkové anestezii v závislosti na ošetřovaných oblastech a množství tuku. Mezi rizika a možné vedlejší účinky patří modřiny, bolesti, infekce a otoky.

Hospitalizace trvá 48 hodin. Povinný pobyt v Turecku je 7 až 10 dní. Doba rekonvalescence je 10 až 15 dní. První výsledek je viditelný po 2 týdnech a konečný výsledek bude viditelný po 3 měsících.

Zpráva o liposukci

Blefaroplastika (operace očních víček)

  • Definice: Blefaroplastika je operace, která má zlepšit vzhled horních a dolních víček.
  • Kdy se blefaroplastika provádí?
    Blefaroplastika je nezbytná k úpravě povislých víček a redukci váčků pod očima. Minimální věk pro operaci je 18 let.
Simulation photo avant et après d'une blépharoplastie
Foto simulace před a po blefaroplastice

Operace blefaroplastiky trvá 1 až 2 hodiny. Blefaroplastika se obvykle provádí v lokální anestezii. Rizika a možné vedlejší účinky jsou nadměrné slzení, citlivost na světlo, pálení a suchá kůže.

Při blefaroplastice není nutná hospitalizace, protože není nutná. Povinná doba pobytu v Turecku je 5 dní. Doba rekonvalescence je 5 až 10 dní. Konečný 100% výsledek je viditelný ihned po operaci.

Zpráva o blefaroplastice

Rhinoplastika (operace nosu):

  • Definice : Rhinoplastika je chirurgický zákrok, který zahrnuje změnu tvaru a velikosti nosu z estetických nebo funkčních důvodů.
  • Kdy se rinoplastika provádí?
    Operace nosu je možná od 18 let věku. Je nutná ke zmenšení hrbolu na nose nebo k narovnání nosního můstku.
Photo avant et après d'une rhinoplastie
Fotografie před a po rhinoplastice

Zákrok rinoplastiky trvá 1 až 2 hodiny. Rhinoplastika se obvykle provádí v celkové anestezii. Rizika a možné vedlejší účinky jsou nepravidelnost, deformace špičky nosu a nevzhledné jizvy.

Pobyt v nemocnici zřídkakdy přesáhne 24 hodin. Povinná délka lékařského pobytu v Turecku je 7 dní. Doba rekonvalescence je 14 dní. Konečný výsledek rinoplastiky je dosažen do 6 měsíců.

Rozhovor s chirurgem o plastice nosu

Abdominoplastika

  • Definice: Abdominoplastika je operace, při které se zmenší množství tuku nebo kůže v oblasti břicha.
  • Kdy se abdominoplastika provádí?
    Abdominoplastika je nutná ke zmenšení nadbytečné kůže na břiše po těhotenství nebo nadměrném úbytku hmotnosti. Je možné ji provést od 18 let věku.
Photo avant et après d'une abdominoplastie
Fotografie před a po abdominoplastice

Zákrok abdominoplastiky trvá 2 až 4 hodiny. Abdominoplastika se obvykle provádí v celkové anestezii. Rizika a možné vedlejší účinky jsou infekce, krvácení, špatné hojení a plicní embolie.

Hospitalizace trvá 24 hodin. Povinný pobyt v Turecku je 7 dní. Doba rekonvalescence je 15 až 20 dní. Konečný výsledek abdominoplastiky se dostaví po 6 týdnech a vydrží několik let.

Zpráva o abdominoplastice

Lipofiling hýždí (brazilský lifting hýždí BBL)

  • Definice: Buttock lipofilling neboli brazilský lifting hýždí je operace, při které se do hýždí vstřikuje tuk odsátý z jiných částí těla.
  • Kdy se lipofilling hýždí provádí?
    Brazilský lipofilling hýždí je nutný ke zvětšení objemu hýždí a k jejich mladistvějšímu vzhledu. Minimální věk pro tuto operaci je 18 let.
Simulation photo avant et après d'un BBL
Simulace fotografií před a po BBL

Zákrok lipofillingu hýždí trvá 2 až 4 hodiny. Lipofilling hýždí se obvykle provádí v celkové anestezii. Rizikem a možnými vedlejšími účinky jsou nutná transfuze, tuková plicní embolie a průnik vstříknutého tuku do krevního oběhu.

Hospitalizace trvá 48 hodin. Povinný lékařský pobyt v Turecku trvá 7 až 10 dní. Doba rekonvalescence je 15 až 20 dní. Konečný výsledek brazilského faceliftu se dostaví po 6 měsících.

Rozhovor s chirurgem provádějícím BBL

Snížení čela (redukce čela)

  • Definice: Snížení čela neboli redukce čela je operace, která spočívá ve snížení horní části čela, aby se linie vlasů posunula dopředu.
  • Kdy je redukce čela nutná?
    Snížení čela je nutné, když je čelo příliš velké nebo nepřiměřené zbytku obličeje. Minimální věk pro tuto operaci je 18 let.
Photo avant et après d'un abaissement de la ligne frontale
Fotografie před a po zmenšení čela

Operace snížení čela trvá 1 až 2 hodiny. Zmenšení čela se obvykle provádí v celkové anestezii. Mezi rizika a možné vedlejší účinky patří znecitlivění, ztráta citlivosti vlasů, krvácení, nevzhledné jizvy, modřiny a otoky.

Hospitalizace trvá 24 hodin. Povinný pobyt v Turecku je 7 dní. Doba rekonvalescence je 10 až 15 dní. Konečný výsledek zmenšení čela se dostaví za 6 měsíců.

Video o redukci čela

Žaludeční balón

  • Definice: Žaludeční balonek je endoskopická nechirurgická operace, při níž se do žaludku umístí balonek, který má pacientovi navodit pocit sytosti a povzbudit ho, aby jedl méně.
  • Kdy se žaludeční balonek používá?
    Žaludeční balonek je nezbytný pro snížení hmotnosti u pacientů s nadváhou s BMI mezi 27 a 40. Minimální věk je 18 let.
Photo avant et après d'un ballon gastrique
Fotografie žaludečního balonu před a po zákroku

Zákrok žaludečním balonem trvá 1 až 2 hodiny. Zákrok se provádí perorálně, bez nutnosti celkové anestezie. Rizikem a možnými vedlejšími účinky jsou bolesti břicha, nevolnost a časté zvracení v prvních dnech.

Hospitalizace není nutná, protože zákrok se provádí ambulantně. Povinná doba pobytu v Turecku jsou 3 dny. Doba rekonvalescence je 3 dny. Konečný výsledek se dostaví po 6 měsících.

Video o žaludečním balónu

Penoplastika (zvětšení penisu)

  • Definice: Penoplastika neboli faloplastika je chirurgický zákrok, který spočívá v injekčním podání kyseliny hyaluronové za účelem prodloužení penisu a zvětšení jeho obvodu, což vede k celkovému zvětšení penisu.
  • Kdy se penoplastika provádí?
    Penoplastika je nutná ke zvětšení pohlaví, zlepšení sexuální výkonnosti nebo k léčbě problémů s předčasnou ejakulací. Minimální věk pro tuto operaci je 18 let.
Un homme en pleine confiance de virilité
Muž s naprostou důvěrou

Penoplastika trvá 1 až 2 hodiny. Penoplastika se provádí v celkové anestezii. Rizika a možné vedlejší účinky jsou infekce, hematomy a deformace penisu. Hospitalizace trvá 24 hodin.

Povinný pobyt v Turecku je 7 až 10 dní. Doba rekonvalescence je 15 až 20 dní. Konečný výsledek je viditelný ihned po operaci a umožňuje nárůst o 1 až 4 cm.

Video o penoplastice

Pomůžeme vám, aby vaše operace byla úspěšná, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Je kosmetická chirurgie v Turecku hrazena ze sociálního pojištění?

Ať už v Evropě nebo v Turecku, zákrok prováděný z čistě estetických důvodů není hrazen ze sociálního pojištění. Evropské zdravotní pojištění navíc nehradí zákrok provedený v zemi mimo Evropskou unii.

Životní náklady v Turecku jsou mnohem nižší než v Evropě. Pro Turky, jejichž průměrný plat činí 380 eur, je kosmetická operace stále velmi drahá. Na druhou stranu je pro cizince mnohem levnější, a to i přes vysokou kvalitu dostupných zákroků.

Vše závisí na typu prováděné operace. Například léčba odstávajících uší je možná již od dětství, zatímco na zvětšení prsou je třeba počkat až do pozdního věku dospívajících. Většina operací se provádí od 16 nebo 17 let.

Většina zahraničních pacientů cestuje do Istanbulu, který je někdy považován za světové hlavní město estetické chirurgie. Vynikající kliniky jsou také ve velkých tureckých městech, jako je Ankara, Izmir, Antalya a Bursa.

Účinným způsobem, jak najít dobrého kosmetického chirurga v Turecku, je ústní doporučení. Několik internetových stránek také poskytuje užitečné informace, které vám poskytnou přesnější představu o tureckých chirurzích: roky praxe, diplomy, oblast působnosti atd.

Před vaším návratem do Turecka provedeme pětidenní kontrolu vaší operace. Všechny doplňující operace budou hrazeny zdarma. Pro vaše pohodlí bude zajištěno ubytování v hotelu. V případě následných komplikací budete muset uhradit pouze letenku.

Vzhledem k tomu, že Turecko není součástí Evropské unie, kosmetické operace nejsou hrazeny z evropského zdravotního pojištění. Je však možné uzavřít cestovní zdravotní pojištění a získat tak plné nebo částečné krytí zákroku.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️