Bariatrická chirurgie v Turecku

bariatrická chirurgie Turecko 1
Napsal Maria

Bariatrická chirurgie v Turecku je operace, která ovlivňuje žaludek a způsob trávení potravy. Jejím cílem je zmenšit žaludek tak, aby se člověk cítil sytý i po snědení malého množství jídla. Tyto zákroky jsou známé jako žaludeční rukáv, žaludeční bypass a žaludeční balón.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o bariatrické chirurgii v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných tureckých chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje odborné lékařské poradenství.

Cena bariatrické operace v Turecku

Cena bariatrické operace v Turecku je velmi dostupná. Počítejte s tím, že za sleeve gastrektomii zaplatíte 2 300 eur, za žaludeční bypass 3 500 eur, za žaludeční balón 2 100 eur a za botox žaludku 1 200 eur. Délka pobytu v Istanbulu je 6 dní. Cena zahrnuje anestezii, operaci a léky.

Sleeve gastrectomy2300 €
Žaludeční bypass3500 €
Žaludeční balón2100 €
Žaludeční botox1200 €

Co je bariatrická operace?

Bariatrická chirurgie je v Turecku velmi populární. Chirurgie hubnutí neboli operace obezity je hormonální operace zahrnující řadu zákroků prováděných u pacientů s nadváhou. Zákrok je vhodný pro muže i ženy.

Považuje se za léčebný plán pro pacienty s BMI 35 kg m2 nebo více, kteří podstoupili, ale neuspěli s adekvátním cvičebním a dietním programem, a kteří mají s obezitou spojené komorbidity, jako je hypertenze, glukózová intolerance, diabetes, hyperlipidemie atd.

Následují některé z různých postupů používaných ke zmenšení žaludku.

Různé bariatrické operace v Turecku

Zdravotní turistika je v Turecku na vzestupu. Nemocnice a kliniky registrují velké množství pacientů. Nejčastějšími bariatrickými operacemi v Turecku jsou bandáž žaludku (tzv. gastroplastika), žaludeční rukáv (tzv. gastrektomie) a žaludeční balón.

Gastrický bypass

Operace žaludečního bypassu v Turecku vám pomůže zhubnout tím, že změní způsob, jakým žaludek a tenké střevo zpracovávají potravu, kterou sníte.

Technika žaludečního bypassu spočívá v rozdělení žaludku na malý horní vak a mnohem větší “zbytkový” dolní vak, poté se provede reorganizace tenkého střeva, které se k oběma vakům připojí. Jídlo obchází většinu žaludku a vstřebává se méně kalorií.

Schéma avant et après d'un bypass gastrique
Schéma před a po operaci žaludečního bypassu

V Istanbulu se tato operace provádí laparoskopicky a není spojena s hlubokými kožními řezy ani bolestí. Operace se provádí v celkové anestezii a trvá v průměru 1 hodinu.

Žaludeční rukáv

Operace žaludečního rukávu v Turecku je bezpečná a patří k nejoblíbenějším bariatrickým operacím, protože snižuje riziko zdravotních problémů souvisejících s obezitou, jako jsou srdeční choroby, neplodnost, rakovina, vysoký cholesterol a vysoký krevní tlak, a zároveň vám pomůže zhubnout.

Většina žaludku je odstraněna, včetně části, která produkuje hormon vyvolávající pocit hladu. Předpokladem pro tuto operaci je index tělesné hmotnosti (BMI) 35 nebo více. Tato operace se také nazývá gastrektomie.

Schéma avant et après d'une sleeve gastrique
Schéma před a po operaci žaludečního rukávu

V Turecku se sleeve provádí laparoskopicky a není spojen s hlubokými kožními řezy ani bolestí. Operace se provádí v celkové anestezii a trvá v průměru 1 hodinu.

Turecko je pro ně nejlepší volbou, protože ceny jsou přijatelné a chirurgové kompetentní.

Žaludeční balón

Žaludeční balon v Turecku patří mezi nejoblíbenější nechirurgické operace na snížení hmotnosti. Mohou ji využít pacienti s indexem tělesné hmotnosti (BMI) mezi 30 a 40.

Zákrok žaludečním balonem v Turecku se skládá z pružného rozpínatelného balonu, přívodní trubice a plnicího systému. Nitrožilní balonek je příliš velký na to, aby prošel střevem, a vede k relativně dlouhodobému pocitu sytosti při menších porcích jídla.

Obecně lze říci, že žaludeční balonek výrazně zmenšuje velikost porcí a pomáhá vám dosáhnout dlouhodobých cílů v oblasti hubnutí.

Schéma de la pose d'un ballon gastrique
Schéma umístění žaludečního balonu

Balonek se zavádí endoskopicky do žaludku. Zákrok trvá přibližně 20 až 25 minut. Nejprve se provede diagnostická endoskopie, aby se zajistilo, že nemáte žádné zdravotní problémy, které by mohly zabránit umístění balonku (např. vřed).

Žaludeční balónek Allurion Elipse je spolknut, uložen v žaludku a nafouknut fyziologickým roztokem. V závislosti na zvolené léčbě se po 6 nebo 12 měsících přirozeně vyprázdní.

Mnoho lidí ze zahraničí si pro léčbu žaludečním balonem vybírá Turecko, protože lékaři v Istanbulu jsou profesionální a zkušení ve svém oboru.

Žaludeční botox

Zákrok žaludečního botoxu zahrnuje injekční aplikaci botoxu do určitých oblastí žaludku, aby se snížila zátěž žaludečních svalů. Proces trávení žaludku se tak zpomalí.

Injection de botox gastrique à une patiente
Injekce botoxu do žaludku pacienta

Botoxové injekce do žaludku se používají k zablokování nervů ve specifických oblastech žaludku. Jedná se o jednorázový zákrok. Cílem je potlačit chuť k jídlu a zpomalit motilitu žaludku tak, aby pacient mohl sníst masovou kuličku nebo misku jogurtu a zůstal dlouho sytý. Ve vědecké literatuře nebylo pozorováno žádné významné poškození žaludku.

Kdy bych měl/a uvažovat o bariatrické operaci?

Bariatrická operace se obecně navrhuje u velmi obézních pacientů (s indexem tělesné hmotnosti nad 40) nebo u pacientů s indexem tělesné hmotnosti nad 35, kteří mají jiné závažné zdravotní problémy, jako je cukrovka nebo srdeční onemocnění.

Une femme mesurant son tour de taille
Žena, která si měří obvod pasu

O bariatrické operaci můžete uvažovat, ale až poté, co jste vyzkoušeli jiná řešení. Prvním krokem je obvykle snaha změnit to, co jíte a pijete, a také své každodenní aktivity a pohyb. Některé léky mohou lidem pomoci zhubnout. O operaci se obvykle uvažuje až poté, co byly vyzkoušeny tyto jiné možnosti.

Mezi zdravotní přínosy hubnutí patří zlepšení cukrovky 2. typu, snížení krevního tlaku a zlepšení zdraví srdce.

Máte HIV? Pro vás byla vyčleněna speciální klinika, kde můžete podstoupit bariatrickou operaci v naprostém bezpečí pro vás i personál.

Jaký typ bariatrické operace je pro mě nejlepší?

O tom, který typ operace je pro vás nejvhodnější, rozhoduje mnoho faktorů, včetně množství váhy, které potřebujete shodit, a případných zdravotních potíží.

Váš lékař provede podrobné posouzení a probere s vámi nejlepší variantu včetně rizik.

Simulation avant et après d'une chirurgie bariatrique
Pacient s nadváhou

Rizika, komplikace a vedlejší účinky

Během bariatrické operace se mohou vyskytnout některá vzácná rizika:

  • Reflux kyseliny ;
  • Chronická nevolnost a zvracení;
  • Dilatace jícnu;
  • Neschopnost jíst některé potraviny;
  • Obstrukce žaludku.

Proto byste nám měli věřit, že vám pomůžeme vybrat správného chirurga v Istanbulu, a rozhodnout se pro renomovaného a zkušeného lékaře.

Navíc je tato operace v islámu povolena. Je to operace halal, nikoli haram, protože nabízí zdravotní výhody a zlepšuje kvalitu života člověka.

Abychom vám zpříjemnili pobyt, nabízíme speciální asistenci pro osoby se zdravotním postižením (OZP) od okamžiku příletu na letiště až po hotel a kliniku.

Pooperační sledování po bariatrické operaci v Istanbulu

Po bariatrické operaci v Istanbulu budete muset výrazně změnit svůj životní styl, abyste zhubli a váhu si udrželi. Budete například muset dodržovat dietní režim a pravděpodobně budete doživotně užívat vitamíny nebo jiné doplňky stravy. Váš program hubnutí bude také zahrnovat zvýšenou fyzickou aktivitu.

Simulation d'une perte de poids par chirurgie bariatrique
Simulace hubnutí prostřednictvím bariatrické operace

Po operaci začnete s tekutou stravou. Během několika následujících týdnů přejdete na pyré a poté na pevnou stravu. Vaše jídla budou mnohem menší a možná budete muset přestat pít během jídla kvůli malému žaludku.

V některých případech pacienti zpočátku zhubnou, ale pak si jejich tělo zvykne na změny, které operace přinesla, a část ztracené váhy se jim může vrátit.


Pokud se nemůžete rozhodnout, můžeme vám pomoci, aby operace byla úspěšná, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Jaký je rozdíl mezi žaludečním rukávem a žaludečním bypassem?

Při sleeve operaci chirurg trvale odstraní 80 % objemu žaludku. Při bypassu naopak chirurg zmenší objem žaludku a vyřízne část tenkého střeva. To znamená, že operace bypassu je vratná, zatímco operace rukávu je nevratná.

Vaše šance na otěhotnění po bariatrické operaci v Turecku jsou ještě vyšší, protože snížení hmotnosti zvyšuje míru plodnosti. S úvahami o těhotenství byste však měla počkat alespoň rok po operaci, abyste se vyhnula nedostatkům.

Ano, pacient, který podstoupil bandáž žaludku, může podstoupit operaci bypassu nebo sleeve. To znamená, že operace se stává obtížnější. Kromě toho je riziko komplikací po operaci větší než u pacienta, který bandáž žaludku nepodstoupil.

Můžete se vrátit ke sportovním aktivitám, ale musíte počkat nejméně 3 týdny po operaci. Musíte také získat souhlas svého chirurga. Kromě toho musí být obnovení cvičení postupné. Musíte postupně zvyšovat délku a intenzitu svého úsilí.

Pokud chcete podstoupit operaci na snížení hmotnosti, je pro vás vhodnou destinací Turecko. Je domovem nejlepších světových chirurgů a nejlepších cen za operace. V Turecku se navíc nacházejí špičkově vybavené nemocnice.

Pokud se u vás po bariatrické operaci v Turecku vyskytnou jakékoli komplikace, měli byste okamžitě kontaktovat svého chirurga. Ošetření, doplňující operace a ubytování jsou zdarma. Máte také nárok na pooperační sledování. Letenku si hradíte sami.

O autorovi

Maria

Jmenuji se Maria. Mám více než 10 let zkušeností jako marketingová manažerka ve zdravotnictví. Úspěšně jsem uvedla na trh několik výrobků, včetně zdravotnických prostředků, a mám velkou vášeň pro prodej a marketing.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️