Žaludeční balón v Turecku

žaludeční balón Turecko 1 1
Napsal Émilie

Vše, co potřebujete vědět o endoskopickém žaludečním balónu a žaludečním balónu Allurion Elipse v Turecku! Jaká je průměrná cena v Istanbulu? Naše rady pro úspěšnou operaci žaludečním balonem v Turecku.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o systému Allurion Elipse a endoskopickém žaludečním balónu v Turecku a pomáhá vám objednat se na operaci u kvalifikovaných bariatrických chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu zdravotnického pracovníka.

Kolik stojí žaludeční balón v Turecku?

V Istanbulu stojí endoskopický žaludeční balón 1 100 eur na 6 měsíců a 2 200 eur na 12 měsíců. Na jeho odstranění je třeba počítat s částkou 200 eur. Žaludeční balon Allurion Elipse stojí 2 100 eur. Balonek zabírá místo v žaludku a umožňuje rychlé naplnění. Technika je vratná, bezbolestná, bezpečná a ambulantní.

Tato cena zahrnuje balónek, poplatky za pobyt v nemocnici, léky, rentgenovou analýzu, doplňky stravy (vitamíny, proteiny a kolagen), jazykovou asistenci a následnou péči odborníka na výživu.

Žaludeční balón na 6 měsíců1100 €
Žaludeční balón na 12 měsíců2200 €
Žaludeční balón Allurion Elipse2100 €
Odstranění žaludečního balónku200 €

Předsádka

Věděli jste, že? V roce 2016 žilo na světě něco přes 1,9 miliardy dospělých s nadváhou, z toho 650 milionů bylo obézních. o 6 let později WHO bije na poplach a označuje tento jev za skutečnou “epidemii”.

A není náhodou, že obezita je nyní definována jako problém veřejného zdraví: může vést k řadě zdravotních problémů, včetně kardiovaskulárních onemocnění, cukrovky a některých druhů rakoviny.

Femme complexée par son ventre
Žena s komplexem ze svého břicha

Tváří v tvář této situaci se neustále zvyšuje počet řešení obezity: změna životního stylu (zejména pokud jde o stravu a fyzickou aktivitu), léky, psychologická péče atd. Když tato opatření nestačí, je možné se obrátit na operaci obezity, známou také jako bariatrická operace.

Jedním z nejúčinnějších způsobů podpory hubnutí je balonování žaludku. Co přesně však obnáší? A proč je lepší jet na tuto operaci do Turecka? Tady je návod, jak to funguje.

Několik obecných bodů o žaludečním balonu

Definice žaludečního balonu

Žaludeční balonek je nechirurgický zákrok používaný v boji proti obezitě. Zákrok je vhodný pro muže i ženy. Stejně jako všechny způsoby léčby obezity, ať už chirurgické nebo nechirurgické, se jedná o dočasný prostředek ke snížení hmotnosti: obezita, a zejména morbidní obezita, je ve skutečnosti považována za chronické onemocnění, o které je třeba “pečovat po celý život”.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Nafouknutý a vypuštěný žaludeční balonek

Použití žaludečního balonu má za cíl změnit stravovací návyky pacientů tím, že sníží pocit hladu.

V praxi se balónek polyká nebo se umisťuje do žaludku. Poté se naplní vzduchem nebo tekutinou, aby zaujal část objemu žaludku. Díky přítomnosti tohoto balonku se pacienti budou cítit rychleji sytí, což je povzbudí k tomu, aby jedli méně.

Na rozdíl od žaludeční bandáže nebo techniky žaludečního rukávu nevyžaduje žaludeční balonek chirurgický zákrok: jedná se tedy o minimálně invazivní léčbu, díky čemuž je u pacientů poměrně oblíbená.

Tuto techniku samozřejmě nelze považovat za zázračné řešení hubnutí. Jak popisuje doktorka Maeva Guillaumeová, “balón odvede 50 % práce”: je pak na pacientech, aby zavedli vhodný životní styl pravidelnou fyzickou aktivitou a osvojili si správné stravovací návyky.

Žaludeční balonek však může být záchranou pro pacienty, kteří odmítají podstoupit tradiční chirurgický zákrok.

Kdo může mít z operace žaludečního balonu v Turecku prospěch?

Ať už se provádí v Evropě nebo v Turecku, balonování žaludku je určeno obézním pacientům nebo pacientům s nadváhou, u nichž počáteční nutriční podpora nepřinesla požadované výsledky.

Většina lékařských center používáBMI (Body Mass Index ) k určení, zda pacient může mít z tohoto zákroku prospěch, či nikoli.

Pro připomenutí, BMI je měřítko, které stanovuje vztah mezi výškou a hmotností člověka. Pacienti, kteří mohou mít z operace žaludečním balonem prospěch, mají BMI:

  • 27 až 30: lidé s nadváhou;
  • 30 až 35: jedná se o osoby se střední obezitou;
  • 35 až 40: těžká obezita;
  • Nad 40 let: morbidní obezita.
Calcul de l'IMC
Výpočet BMI

Žaludeční balón není určen pro pacienty, kteří chtějí zhubnout z čistě kosmetických důvodů: jedná se o zdravotnický prostředek určený k omezení zdravotních rizik spojených s obezitou. Existují také určité kontraindikace tohoto zařízení: ty se posuzují při první schůzce s chirurgem.

Postup operace

Postup nasazení žaludečního balonu v Turecku je naprosto stejný jako v Evropě. Zde jsou uvedeny hlavní fáze.

Před zavedením žaludečního balónu

Nejprve se setkáte s řadou zdravotnických pracovníků:

  • Gastroenterolog: tato úvodní schůzka umožní ověřit, zda je žaludeční balonek vhodný pro vaši situaci. Budete se moci zeptat na otázky týkající se operace, možných rizik, pooperačního sledování atd.
  • Anesteziolog: jedná se o povinnou schůzku před každým anesteziologickým zákrokem. Je to příležitost zhodnotit případné alergie a zkontrolovat, zda neexistují kontraindikace, pokud současně užíváte léky.
  • Odborník na výživu nebo dietolog: stanoví dietní program přizpůsobený vaší situaci, aby se zvýšila účinnost systému.
  • Sportovní trenér: ačkoli toto setkání není vždy nabízeno, může být užitečné pro pomoc pacientům při obnovení fyzické aktivity po operaci.
  • Psycholog: tato konzultace může být pro některé pacienty nezbytná, zejména pokud je příčinou nevyvážené stravy psychický problém.
Schéma endoskopu s kapslí až do žaludku

Zavedení balonku u mužů a žen

V závislosti na BMI pacienta lze použít různé žaludeční balóny. Liší se složením, způsobem aplikace a dobou, po kterou zůstávají v žaludku.

Endoskopické žaludeční balóny

Balónky Spatz, Orbera nebo Heliosphère BAG vyžadují fibroskopii žaludku (známou také jako endoskopický žaludeční balónek). Tyto balónky mohou být použity v rámci 6měsíční nebo 12měsíční léčby, v závislosti na modelu.

Fibroskopie, kterou provádí gastroenterolog pod narkózou, zahrnuje zavedení kabelu vybaveného kamerou do žaludku. Poté je (vypuštěný) žaludeční balonek zaveden ústy do žaludku. Jakmile je balonek na místě, naplní se vzduchem nebo tekutinou pomocí katétru.

Tato operace trvá obvykle 15 až 20 minut, poté je pacient na několik hodin umístěn na pozorování.

Pro žaludeční balón Allurion Ellipse

Balon Allurion (dříve známý jako Elipse ) je typ polykacího žaludečního balonu, který nevyžaduje endoskopii.

Procédure de mise en place du ballon gastrique
Postup při zavádění žaludečního balónku

Pacient začíná spolknutím balónku, který je umístěn uvnitř malé kapsle. Po rozpuštění kapsle se balónek naplní (opět pomocí katétru) sterilním fyziologickým roztokem.

Operace trvá přibližně stejně dlouho jako technika fibroskopie: přibližně dvacet minut. Přibližně po čtyřech měsících balónek v žaludku degraduje a poté je přirozeně evakuován trávicím traktem.

Po umístění

Po umístění balonku do žaludku je zavedeno multidisciplinární sledování, které pacientům pomáhá dlouhodobě hubnout:

  • Na lékařské úrovni: v několika dnech po operaci se mohou projevit určité vedlejší účinky (nevolnost, bolesti břicha atd.). Gastroenterolog pak může předepsat léky na zmírnění bolesti a také případné pracovní volno.
  • Výživa: Přibližně jednou za měsíc je domluvena schůzka s odborníkem na výživu nebo dietologem, který přezkoumá stravovací návyky pacienta.
  • Na fyzické úrovni: je zaveden přizpůsobený program fyzické aktivity, který pacientovi umožní trvale a účinně zhubnout.
Le Pack gastrique Allurion
Žaludeční balíček Allurion

Zatímco balónky Elipse se po 4 měsících přirozeně rozloží, ostatní typy žaludečních balónků je nutné po 6 nebo 12 měsících odstranit: odstranění se provádí pomocí jednoduché fibroskopie žaludku.

Poté je samozřejmě nutné pokračovat v zavedených fyzických a stravovacích návycích, aby se předešlo riziku opětovného zvýšení hmotnosti.

Proč jet na operaci žaludečního balonu do Istanbulu?

Doporučil vám váš lékař, abyste si nechali nasadit žaludeční balón, který vám pomůže zhubnout? Než se objednáte na místní kliniku, měli byste vědět, že mnohem výhodnější může být vycestovat do Istanbulu. Zde jsou 2 důvody, proč.

Vue panoramique sur Istanbul
Panoramatický výhled na Istanbul

Stejně kvalitní služby

Vzhledem k tomu, že operace žaludečním balonem je v Istanbulu levnější, je zcela legitimní se ptát: můžete na klinice v Turecku dostat stejně kvalitní služby jako na soukromé klinice v Evropě?

A odpověď zní ano! Zákrok je naprosto stejný a každá operace se provádí podle přísných lékařských standardů. Stejně jako v Evropě budete mít k dispozici kompletní lékařské, fyzické a nutriční sledování, které zvyšuje účinnost zákroku.

V Turecku navíc působí několik velmi dobrých lékařů, kteří se specializují na operace na snížení hmotnosti. Můžete tedy jít na operaci se zavřenýma očima a se zárukou individuální a kvalitní péče.

Ballon gastrique gonflé et dégonflé
Nafouknutý a vypuštěný žaludeční balonek

Máte HIV? Pro vás byla vyčleněna speciální klinika, kde vám bude zaveden žaludeční balonek v naprostém bezpečí pro vás i personál.

Kolik můžete zhubnout pomocí žaludečního balonu?

Úbytek hmotnosti, který můžete očekávat, je specifický podle profilu pacienta. S žaludečním balonem ALLURION ELIPSE zhubnete během prvních 6 týdnů po zavedení až 15 % své původní hmotnosti.

Obecně pozorujeme úbytek 10 až 20 % celkové hmotnosti během několika prvních měsíců léčby. Například u pacienta s hmotností 100 kg může úbytek činit 10 až 20 kg.

Po odstranění, pokud pacient dodržuje zdravý a vyvážený životní styl, může zhubnout téměř polovinu své původní hmotnosti. Úbytek nadměrné hmotnosti je zaručen z 90 %.

Le ballon gastrique Allurion dans la main de la coordinatrice
Žaludeční balón Allurion v rukou koordinátora

Co mohu jíst s žaludečním balonem?

Žaludeční balonek musí být nasazen po konzultaci s odborníkem na výživu. Po operaci bude vaše strava pečlivě sledována. Bude to také příležitost naučit se lépe jíst, objevit nové recepty a vymýšlet zdravé pokrmy.

  • Během prvního týdne budete jíst pouze tekutou stravu.
  • Ve druhém týdnu by množství jídla, které sníte, mělo být rozmixované jako dětská výživa.
  • Ve třetím týdnu můžete začít jíst měkké potraviny.
  • Od čtvrtého týdne můžete začít s normální stravou.
  • To vše je doplněno vitamíny, bílkovinami a kolagenem.
Uvítací sada Allurion Elipse

Zde je několik opatření, která je třeba dodržovat po umístění žaludečního balonu Turecko :

  • V prvních týdnech po operaci jezte velmi opatrně a pomalu.
  • Dávejte si malá sousta a malé množství z talíře.
  • Jakmile spolknete sousto, počkejte 20 sekund, než si vezmete další. Nechte jídlo řádně strávit.
  • Během prvních měsíců po operaci žaludku jsou zakázány sycené nápoje, alkohol a šumivé léky.
  • Nepijte během jídla, ale 30 minut před a po něm. To může způsobit zvracení.
  • Jezte alespoň 2 hodiny před spaním, abyste předešli refluxu.
  • Přestaňte jíst při prvním pocitu sytosti.
  • Věnujte se pravidelné fyzické aktivitě nízké intenzity.
Coordinatrice avec une patiente
Koordinátor s pacientem

Rizika, komplikace a nežádoucí účinky

S balonováním žaludku mohou být spojena některá vzácná rizika:

  • Žaludeční křeče ;
  • Nevolnost a zvracení;
  • Poškození žaludku;
  • Nadměrné krvácení;
  • Akutní zánět slinivky břišní a vředy.

Proto byste nám měli věřit, že vám pomůžeme vybrat správného chirurga v Istanbulu, a rozhodnout se pro renomovaného a zkušeného lékaře.

Kromě toho je operace žaludečního balonu povolena v islámu. Tato operace je halal a nikoli haram, protože nabízí lékařské výhody a pomáhá lidem s kvalitou života.

Náš závazek k přístupnosti se odráží v našem vybavení pro osoby se sníženou pohyblivostí (OZP).

Kolik stojí žaludeční balón v Turecku?

V Turecku byste měli počítat s tím, že za žaludeční balón zaplatíte od 1 100 do 2 200 eur. Tato cena se však liší podle použitých technik a pověsti chirurga. Zákrok se provádí v lokální anestezii a trvá 30 minut.

Pacient zůstává v Istanbulu 4 dny. Cena zahrnuje anestezii, operaci, rentgenovou analýzu a léky. První výsledky jsou viditelné do 3 měsíců.


Pokud se neumíte rozhodnout, můžeme vám pomoci maximálně využít váš léčebný pobyt, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Jak dlouho trvá aplikace žaludečního balónu?

Životnost žaludečního balonu v Turecku závisí na zvoleném postupu. Pokud se rozhodnete pro balónek Elipse, dojde k jeho přirozené evakuaci stolicí po 4 měsících. U ostatních typů žaludečních balónků je třeba je odstranit po 6 nebo 12 měsících.

Pokud se rozhodnete pro balónek Elipse, bude velmi snadné váš balónek na hubnutí spolknout. Zákrok nevyžaduje žádnou anestezii a jediné, co musíte udělat, je spolknout kapsli přes katétr. Endoskopický žaludeční balónek však vyžaduje celkovou anestezii.

Žaludeční balonek v Turecku je neinvazivní operace. Rizik nebo vedlejších účinků je proto málo. U některých pacientů se však mohou vyskytnout žaludeční křeče, zvracení, nevolnost nebo pocit tíhy v břiše.

Pro využití intragastrického balonu v Turecku je kritériem způsobilosti BMI (Body Mass Index), nikoliv pouze hmotnost. Tato operace je určena pacientům s nadváhou nebo obezitou (BMI mezi 30 a 35), kteří nedosáhli výsledků pomocí diet.

Cena operace žaludečním balonem se liší podle řady faktorů, včetně typu zvoleného zákroku, kvality služby, poskytovatele, země a města, kde se operace provádí. Nejlevnější ceny však najdete především v Turecku.

Zatímco operace umístění žaludečního balonu trvá pouze 15 až 30 minut, délka pobytu může být delší. V Turecku totiž strávíte minimálně 4 dny, aby vás zdravotníci mohli sledovat a předešli tak případným komplikacím.

Po zavedení žaludečního balonu se doporučuje jíst lehká, vyvážená jídla sestávající z potravin bohatých na libové bílkoviny, vařené zeleniny, ovoce, celozrnných výrobků a nízkotučných mléčných výrobků. Jezte a žvýkejte pomalu a mezi jídly pijte dostatek vody, abyste se cítili sytí. Vyhýbejte se příliš tučným nebo příliš sladkým jídlům.

Chcete-li spát s žaludečním balonem, ujistěte se, že dodržujete doporučení lékaře. Vyhýbejte se těžkým jídlům před spaním, spěte s mírně zvednutou hlavou, nespěte na břiše a dodržujte vhodnou dietu, abyste se vyhnuli refluxu žaludečních šťáv během noci.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️