Etnická rinoplastika v Turecku

etnická rinoplastika Turecko 1
Napsal Melissa

Bohužel ne každý má stejný nos jako Kleopatra! Proto se rinoplastika v Turecku stala jedním z nejoblíbenějších zákroků plastické chirurgie v Evropě. A stejně jako existuje mnoho různých nosů, existují i různé typy rinoplastik, včetně etnické rinoplastiky. Co to ale přesně je? A proč se tolik lidí rozhoduje cestovat za touto operací do Turecka? Zde je stručný přehled.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o etnické rhinoplastice v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje rady odborného lékaře.

Kolik stojí etnická rinoplastika v Turecku?

Průměrná cena etnické rinoplastiky v Turecku je 2 300 EUR. Zákrok se provádí v celkové anestezii a trvá 3 hodiny. Délka pobytu v Istanbulu je 7 dní a pobyt v nemocnici 1 noc. Cena zahrnuje ubytování, překladatele, VIP transfery a náklady na operaci. Konečný výsledek je viditelný do 6 měsíců.

Plastická operace nosu1800 €
Sekundární rinoplastika2200 €
Etnická rinoplastika2300 €
Ultrazvuková rinoplastika2500 €

Co je etnická rinoplastika?

Definice

Rhinoplastika, známá také jakooperace nosu, zahrnuje úpravu nosu podle určitých kritérií krásy.

Etnická rinoplastika se provádí u mužů a žen z Afriky, Latinské Ameriky, jihovýchodní Asie a Středního východu. Obecněji je zaměřena na asijské pacienty a pacienty s černou pletí.

2 femmes souriantes de différentes ethnies
2 usměvavé ženy různých etnik

Je důležité si uvědomit, že etnická rinoplastika nemá nic společného s rasovou segregací! Ve skutečnosti byl tento typ operace vyvinut tak, aby se přizpůsobil specifickým nosním rysům nosů černochů nebo obecněji tzv. etnických nosů.

Pacienti, kteří podstupují tento typ operace, neusilují o to, aby jejich nosy byly více “západní”: chtějí pouze korigovat určité vady, stejně jako lidé, kteří podstupují standardní rinoplastiku.

Vzhledem ke specifickým anatomickým a morfologickým vlastnostem etnických nosů je však nutné použít určité přesné a specifické techniky: právě to etnická rinoplastika umožňuje.

Vysvětlující video o etnické rinoplastice

Stejně jako standardní rinoplastiku lze tuto operaci provádět od 16 let věku: v této době nos dokončuje svůj růst. Před dosažením 18 let je samozřejmě nutný doprovod zákonného zástupce.

Fotografie před a po

Specifické rysy etnického nosu

Nos, stejně jako zbytek těla, je výsledkem rodinného dědictví. Ve skutečnosti vám možná někdo řekl, že máte stejný nos jako váš otec nebo vaše matka!

Obecně lze rozlišit 8 různých tvarů nosu: tupý, rovný, vypouklý, spadlý, křivý, akvilínový, bourbonský a obrácený. Běžně se však rozlišuje také podle původu. Jedná se o tzv. italské, středomořské, africké nebo asijské nosy.

Femme avec un nez asiatique
Žena s asijským nosem

Když se používá termín“etnický nos“, označuje se tím konkrétně Asiat nebo člověk černé pleti. Jejich nosy mají často následující charakteristiky:

  • Silná pleť
  • Široké nosní dírky;
  • Kratší kosti;
  • Méně vyvinuté chrupavky.

Na jaké vady pacienti nejčastěji upozorňují?

Bez ohledu na jejich původ mohou specifické anatomické rysy každého nosu vést pacienty k vyjádření velmi odlišných potřeb. Existuje však řada trendů, které se v souvislosti s etnickou rinoplastikou pravidelně opakují.

Nejčastějšími požadavky jsou

  • Zmenšení šířky nosu;
  • Méně rozšířené nosní dírky;
  • Lepší vymezení nosní špičky;
  • Méně zploštělý nos.
Femme avec un nez africain
Ženy s africkým nosem

Obecně lze říci, že cílem je zmenšení nosu zepředu a jeho zvětšení z profilu.

Proč podstoupit etnickou rinoplastiku?

Korekce vady při zachování harmonie obličeje

Stejně jako všechny operace kosmetické chirurgie v Turecku umožňuje etnická rinoplastika pacientům korigovat určité vady. Ale pozor: neexistuje nic takového jako dokonalý nos, který lze jednoduše napodobit.

Pokud trváte na standardizovaném nosu, riskujete, že dosáhnete nepřirozeného výsledku. Ať už se jedná o etnický nebo standardní nos, rhinoplastika musí být přizpůsobena anatomii pacienta, aby byla zachována harmonie obličeje.

Une femme africaine montrant son nez
Africká žena předvádí svůj afro nos

Možná se tedy ptáte: Proč si prostě nevybrat tradiční plastiku nosu?

Zachování multikulturní krásy

Chirurgové, kteří provádějí “tradiční” rinoplastiku, obvykle vycházejí z nosu bělochů. Řídí se tak západními standardy krásy, které jsou typické pro bílé Evropanky.

Tyto standardy se však nyní vyvíjejí a krása je stále více uznávána ve své multikulturní rozmanitosti.

Rhinoplastie asiatique VS rhinoplastie africaine
Asijská rinoplastika VS africká rinoplastika

Asijští pacienti a pacienti tmavé pleti neusilují o plastiku nosu v západním stylu. Chtějí vylepšit určité rysy svého nosu a zároveň zachovat jeho celkový etnický vzhled.

Jak lze při operaci zachovat etnickou identitu?

Žena nebo muž mohou mít očekávání, která se ve větší či menší míře odchylují od “standardu” jejich původu. To však nemusí být nutně špatně! Nejdůležitější je, abyestetický vzhled nosu odpovídal původním rasovým rysům pacienta.

Během úvodní konzultace proto plastický chirurg v Istanbulu věnuje zvláštní pozornost očekáváním pacienta, protože přílišné úpravy by mohly vést ke ztrátě etnické identity.

Jaké jsou rozdíly mezi etnickou a tradiční rhinoplastikou?

Tradiční rinoplastika, která je v Evropě velmi oblíbená, může být použita z různých důvodů:

  • Zmenšení velikosti nosu;
  • Úprava špičky;
  • Korekce deformovaného nebo křivého nosu.
Photo avant et après d'une rhinoplastie ethnique sur femme asiatique
Fotografie před a po etnické rinoplastice u asijské ženy

K dosažení tohoto cíle se používá několik metod, například odstranění kostí nebo úprava špičky.

V případě etnické rinoplastiky se setkáváme spíše s následujícími požadavky:

  • Zmenšení velikosti nosní báze ;
  • Zvýšení hřbetního hrbolu (horní linie);
  • Zúžit špičku.

Požadavky se tedy liší od požadavků u běžné rinoplastiky. To však není vše: rozdíly jsou i v technikách rinoplastiky.

U standardní rinoplastiky se například často zkracuje nosní můstek. Naproti tomu při etnické rinoplastice se často používá zvětšení nosního můstku pomocí chrupavky. Ke zpevnění relativně tenké chrupavky etnických nosů se často používá stabilizační štěp chrupavky.

Photo avant et après d'une rhinoplastique ethnique sur femme de type afro
Fotografie před a po etnické rinoplastice u afroameričanky

Asijští a afroameričtí pacienti mají také silnější kůži kolem nosu. Pooperační krvácení je proto častější, a proto se obvykle provádí uzavřená rinoplastika: jizvy jsou pak ukryty uvnitř nosu.

Etnická rinoplastika: Obraťte se na zkušeného lékaře!

Pokud uvažujete o etnické rinoplastice v Turecku, je důležité pečlivě si vybrat svého chirurga. Zejména během přípravné konzultace mu můžete položit řadu otázek:

  • Jak se jeho operační techniky liší od tradiční rinoplastiky?
  • Provedl již operaci na osobě vašeho etnického původu?
  • Jaký transplantační materiál v případě potřeby použije?
  • Jaké jsou možné komplikace a rizika?
Une femme asiatique face à une femme africaine
Asijský nos vs. africký nos

Všechny tyto otázky vám umožní ověřit si, zda má váš turecký chirurg zkušenosti v oblasti etnické rinoplastiky. Můžete si být jisti, že použije specifické techniky zohledňující specifické morfologické rysy vašeho nosu. Všimněte si, že jsou přijímány všechny osoby s HIV.

Kolik stojí etnická rinoplastika?

Rozhodli jste se pro plastiku nosu v Istanbulu? Nejprve je důležité zjistit cenu takové operace.

Plastická operace nosu je složitá a velmi náročná operace. Vzhledem k tomu, že nos se nachází na úrovni obličeje, sebemenší vada by byla okamžitě jasně viditelná! Proto je tato operace obzvláště nákladná.

Coordinatrice calcule le prix d'une rhinoplastie ethnique
Coordinatrice vypočítává cenu etnické rinoplastiky

Cena etnické rinoplastiky

Pokud žijete v Evropě, váš první instinkt vás pravděpodobně přiměje obrátit se na evropské kliniky. To však nemusí být nutně nejlevnější varianta.

V Evropě se průměrná cena etnické rinoplastiky pohybuje kolem 5 000 eur. V závislosti na městě a lékaři se tato částka může pohybovat od 4 000 € do více než 9 000 €! K tomu je pak třeba připočítat některé další náklady, jako jsou různé konzultace prováděné před operací a cena anesteziologa.

Cena etnické rinoplastiky v Turecku

Mnoho pacientů se rozhoduje pro cestu do Turecka, aby snížili náklady na operaci. K dispozici je několik destinací: Istanbul, Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara a Bursa.

Vue sur le Pont Galata à Istanbul
Pohled na Galatský most v Istanbulu

Kosmetičtí chirurgové působící v Istanbulu jsou dnes považováni za jedny z nejlepších na světě. Mají velké zkušenosti v oboru a nabízejí mnohem nižší ceny než v Evropě!

Složitost etnické rinoplastiky bude mít vliv na celkovou cenu. Průměrná cena etnické rinoplastiky v tureckém Istanbulu je 2 300 eur, přičemž minimální cena je 1 800 eur a maximální 2 600 eur. Ceny jsou až o 70 % nižší než v Evropě.

Etnická rinoplastika: jednotlivé fáze

Ať už navštívíte kliniku v Istanbulu nebo v Evropě, postup operace etnické rinoplastiky je v podstatě stejný.

Před operací

Konzultace, která předchází kosmetické operaci nosu, je fází, kterou byste neměli přehlížet. Během ní váš chirurg naplánuje zbytek operace.

Coordinatrice avec une patiente
Koordinátor s pacientem

Neváhejte vysvětlit, jak se cítíte ohledně svého nosu:

  • Co se vám na něm nelíbí?
  • Máte nějaký preferovaný profil?
  • Jak byste svůj nos definovali ve vztahu k ostatním?
  • atd.

Chirurg si pak všechny vaše údaje a obavy zaznamená. Poté provede endoskopické vyšetření vašeho nosu. Toto vyšetření je bezbolestné a velmi rychlé (stačí 1 až 2 minuty) a umožní mu analyzovat váš nos z funkčního i estetického hlediska.

Počítačové simulace

Stejně jako v Evropě používají estetičtí chirurgové v Turecku počítačový simulační program, který virtuálně promění váš nos a poskytne vám představu o tom, jak bude konečný výsledek vypadat.

Samozřejmě byste měli mít na paměti, že se jedná pouze o simulaci: skutečný výsledek nemusí být nutně totožný s digitálním obrazem. Přesto umožní vašemu chirurgovi naplánovat chirurgické postupy potřebné k tomu, aby se co nejvíce přiblížil výsledku zobrazenému v simulaci.

Simulation avant et après une rhinoplastie ethnique
Simulace před a po etnické rinoplastice

Na operaci se dobře připravte

Obecně platí, že mezi první konzultací s chirurgem a datem operace uplyne 15 dní. Toto období je zásadní, pokud má být vaše operace úspěšná.

Doporučujeme proto, abyste

  • Zdržet se kouření po dobu 2 týdnů před rhinoplastikou a po ní
  • Neužívat aspirin, nesteroidní protizánětlivé léky ani potravinové doplňky, abyste omezili riziko krvácení.
  • Po dobu 6 hodin před operací nic nejezte ani nepijte.

Kromě toho s vámi chirurg projde vaši rodinnou anamnézu a alergie, aby zkontroloval, zda neexistují žádné kontraindikace, které by mohly operaci narušit.

Chirurgien plasticien
Plastický chirurg

Den před operací a ráno v den operace budete požádáni o dezinfekci kůže antiseptickým roztokem.

V den operace

Etnickou rhinoplastiku lze provést v lokální nebo celkové anestezii.

Například pro přetvoření špičky nosu nebo malé boule postačí lokální anestezie. Naopak pokud je nutný zákrok na kostěné části nosu, budete automaticky uvedeni do celkové anestezie.

Doba trvání etnické rinoplastiky se může pohybovat od 30 minut do 3 hodin. Opět vše závisí na změnách, které budou na vašem nose provedeny.

Hall d'une clinique esthétique en Turquie
Lobby estetické kliniky v Turecku

Po operaci můžete být také hospitalizováni přes noc. Pokud cestujete do Turecka, naplánujte si pobyt alespoň na 6 dní, abyste měli 5. den čas na pooperační kontrolu u chirurga, který vám odstraní obvazy a dlahu.

Rizika, komplikace a vedlejší účinky

S etnickou rhinoplastikou mohou být spojena některá vzácná rizika:

  • Modřiny a otoky;
  • Krvácení a infekce;
  • Problémy s dýchacími cestami;
  • Perforace nosní přepážky;
  • Špatné hojení;
  • Psychické problémy.

Proto byste nám měli důvěřovat při výběru chirurga v Istanbulu a vybrat si renomovaného a zkušeného lékaře.

Všimněte si, že v islámském náboženství není etnická rinoplastika haram. Je přijatelná, pokud je jejím cílem odstranit vadu postihující tělo.

Pro zajištění příjemného zážitku pro osoby se sníženou pohyblivostí je k dispozici půjčovna invalidních vozíků.

Opatření, která je třeba přijmout po operaci

Pacienti po plastice nosu jsou zpravidla sledováni nejméně rok po operaci. Měli byste si také uvědomit, že estetický výsledek operace nebude viditelný ihned: může trvat 6 měsíců až 2 roky, než bude vše v naprostém pořádku!

Pro dosažení bezvadného výsledku je proto nezbytné dodržovat ve dnech, týdnech a měsících po operaci několik pravidel.

Photo avant après d'une rhinoplastie Ethnique en Turquie
Fotografie před a po etnické rhinoplastice v Turecku

Čištění nosu po etnické rinoplastice

Nosní klystýr je pro správné hojení nezbytný. Umožní vám evakuovat krev a krusty z nosních stěn a zároveň pomůže sliznici k rychlejší regeneraci. K očistě byste měli použít fyziologický solný roztok.

Několik rad, jak omezit otok nosu

Po etnické rinoplastice je zcela normální, že váš nos otéká: jedná se o prostou hojivou reakci tkání. Tento jev je obzvláště výrazný u etnických nosů kvůli silnější kůži.

  • Po dobu 24 hodin po operaci přikládejte pod oči studené obklady, abyste omezili otok.
  • Spěte s hlavou zvednutou nad trupem, abyste zabránili stagnaci tekutiny v nose.
  • Vyhýbejte se slaným jídlům, která podporují zadržování vody. Místo toho jezte stravu bohatou na bílkoviny a vitamíny.

Pokud máte problém s výběrem, můžeme vám pomoci, aby byl váš zákrok úspěšný, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Jak dlouho trvá etnická rinoplastika v Turecku?

Etnická rinoplastika v Turecku je trvalý způsob korekce vad nosu. Zhruba po patnácti letech však může být nutné provést několik úprav, protože nos se s věkem mírně mění (stejně jako zbytek těla).

Etnická rinoplastika je zcela bezbolestný chirurgický zákrok. Po operaci můžete mít pouze pocit ucpaného nosu, který po několika dnech spontánně zmizí. Neexistuje žádná bolest způsobená modřinami nebo otokem.

Úspěšnost etnické rinoplastiky v Turecku je 98 %. Velmi uklidňující údaj, který svědčí o kvalitě poskytované péče. To je jeden z důvodů, proč pacienti z celého světa cestují za touto operací do Turecka.

Po etnické rinoplastice se doporučuje, abyste se nejméně 4 až 6 týdnů nezúčastňovali žádné sportovní aktivity. Vysoce rizikovým” sportům (zejména kolektivním a bojovým) je třeba se vyhnout nejméně 2 měsíce.

Etnická rinoplastika se obvykle provádí uzavřeným přístupem, kdy jsou jizvy skryty uvnitř nosu. Někdy je však nutné provést řez na špičce nosu nebo na bázi nosních dírek: jizvy jsou pak viditelné, i když spíše diskrétní.

Minimální doba pobytu v Turecku při etnické rhinoplastice je 6 až 7 dní. V závislosti na průběhu operace může být nutný pobyt v nemocnici přes noc. Chirurg zpravidla 5. den provádí kontrolu, aby se ujistil, že je vše v pořádku.

O autorovi

Melissa

Jmenuji se Mélissa a od roku 2014 pracuji jako lékařská a vědecká spisovatelka. Mám rozsáhlé zkušenosti s psaním regulačních a medicínsko-marketingových dokumentů pokrývajících širokou škálu terapeutických oblastí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️