Lékařská turistika v Turecku

zdravotní turistika Turecko 1
Napsal Émilie

Lékařská turistika v Turecku je na vzestupu: zubní chirurgie, kosmetická chirurgie, obnova vlasů, bariatrická chirurgie atd. Lidé z celé Evropy přijíždějí, aby využili nízkých cen a schopností renomovaných chirurgů. Hovoří se o 98% úspěšnosti… Přibližte si tento trend.

Turecko je jednou ze zemí, které v posledních letech dosáhly nejvýznamnějšího pokroku, zejména v oblasti medicíny. Dnes se do této anatolské země sjíždí nespočet lidí z celého světa, aby zde podstoupili pokročilé lékařské zákroky a postupy.

Díky kvalitě místní medicíny je dnes Turecko bezpochyby jedním z evropských lídrů v oblasti lékařské a zdravotní turistiky.

Vue sur le pont Galata d'Istanbul en Turquie
Pohled na Galatský most v tureckém Istanbulu

V jakých oborech medicíny však Turecko vyniká v oblasti zdravotní turistiky? Jsou náklady přijatelné? Zjistěte více o úskalích lékařské turistiky v Turecku.

Náklady, hlavní výhoda zdravotní turistiky v Turecku

Úspěch lékařské turistiky v Turecku v posledních letech lze vysvětlit několika způsoby. Jedním z hlavních důvodů jsou investice státu, který využil svého hospodářského růstu k rozvoji zdravotnického sektoru.

Hlavním důvodem, proč se do Turecka sjíždí tolik turistů z celého světa za lékařskou péčí, jsou však nízké ceny, které nebrání tomu, aby služby byly co nejkvalitnější a nejbezvadnější.

Hall de l'aéroport d'Istanbul
Odbavovací hala istanbulského letiště

Vezmeme-li si totiž příklad transplantace vlasů, jednoho z hlavních odvětví lékařské turistiky v Turecku, může být cena operace až o 70 % levnější než v jiných zemích!

Propastný rozdíl, který do značné míry vysvětluje přitažlivost Turecka v očích pacientů.

Další výhody lékařské turistiky v Turecku

Kromě velmi příznivých cen většiny prováděných zákroků existují i další atributy, které činí zdravotní turistiku pro mnoho lidí tak atraktivní. V první řadě s tím hodně souvisí zjednodušení administrativních postupů.

Řada zemí administrativní postupy komplikuje, aby umožnila zdravotním turistům navštívit jejich zemi, což je velkou nevýhodou, ale to není případ Turků.

Hall d'une clinique esthétique à Istanbul
Hala estetické kliniky v Istanbulu

Turecko navíc vynakládá velké úsilí na poskytování svých lékařských služeb. K dispozici je supermoderní a nejmodernější vybavení, nemluvě o kvalitě aodbornosti chirurgů, kteří ve svých oborech patří k nejlepším na světě.

V neposlední řadě Turecko nabízí luxusní, pohodlné ubytování a dobrou pooperační péči, a to v zemi, která je velmi příznivá pro cestovní ruch, s poměrně vstřícným obyvatelstvem.

To jsou jen některé z rysů, díky nimž je Turecko tak silnou destinací pro lékařskou turistiku a stalo se skutečným centrem regionu.

Fotografie před a po

Kolik lékařských turistů přijíždí do Turecka?

Turecko každoročně navštíví více než 2 miliony lékařských turistů, kteří se zde nechají operovat. Druhy vyhledávaných operací se liší podle jednotlivce, ale hlavními odvětvími zůstávají zubní chirurgie, kosmetické a vlasové operace, laserové oční operace a dermatologické zákroky.

V zemi se samozřejmě provádí mnoho dalších typů operací, ale ty předchozí jsou nejoblíbenější.

Vol long courrier d'un avion Turkish Airline
Dálkový let od turecké letecké společnosti

O tak velký počet obyvatel se každoročně stará více než 300 supermoderních nemocnic, které jsou vybaveny veškerým potřebným zařízením a přístroji. Takový cestovní ruch umožňuje zemi ročně nashromáždit několik miliard dolarů příjmů, což je značná částka, která ji v této oblasti řadí na přední příčky, zejména vedle USA.

Lékařská turistika v Turecku

Stojí za to upozornit na lékařskou turistiku v Turecku a podrobněji se jí zabývat, konkrétněji pak druhy prováděných operací. Obecně lze říci, že v Turecku existují tři různé kategorie lékařské turistiky. Jedná se o stomatologickou turistiku, estetickou turistiku a vlasovou turistiku a také o turistiku v oblasti reprodukční medicíny, konkrétněji oplodnění in vitro.

Zubní chirurgie v Istanbulu

Problémy se zuby se týkají téměř každého. I při bezchybné ústní hygieně není nikdo imunní vůči zubním problémům, které se mohou časem zhoršit.

Zatímco drobné problémy lze ošetřit za malý poplatek, situace se může rychle změnit, pokud jde o závažný chirurgický zákrok. Kromě obrovských nákladů, které jsou s tím spojeny, vyžaduje tento typ zákroku také velké množství odborných znalostí.

Dentiste et une patiente
Zubní lékař a pacient

Rozhodnete-li se pro zubní ošetření v Turecku, pravděpodobněušetříte až 70 nebo dokonce 80 % nákladů na operaci v Evropě! Navíc si můžete být jisti nejvyšší možnou kvalitou služeb, odbornými lékaři a nejmodernějším vybavením.

I u menších operací jsou úspory značné. Zubní turistika v Turecku může být cenově výhodná již při dvou korunkách.

Odhaduje se, že náklady budou o 20 až 30 % nižší, a to včetně cestovních nákladů! Čím větší operace, tím větší úspora.

Choix de la teinte des facettes dentaires
Výběr odstínu zubních fazet

A to není všechno, protože Turecko nabízí záruku na implantáty a nasazené protézy a poprodejní servis, který je vždy k dispozici v případě problémů po operaci.

A konečně, doba úhrady nákladů na stomatologické ošetření je zpravidla velmi krátká. Další výhoda, která vás přesvědčí, abyste své ošetření provedli v této zemi.

Chirurgie vlasů v Istanbulu

Operace vlasů je také jedním z nejčastějších důvodů lékařské turistiky v Turecku. Většinu lidí, kteří v Turecku vyhledávají operace vlasů, tvoří muži.

Důvodem je skutečnost, že muži přirozeně trpí plešatostí nebo počínající plešatostí. Proto přijíždějí do Turecka, aby si nechali implantovat vlasy.

Hlavní výhodou operace vlasů je především její cenová dostupnost. V průměru se v Evropě náklady na 1 000 štěpů odhadují na 2 200 eur. V Turecku si za stejnou cenu můžete nechat implantovat 3 000 štěpů. Zajímavé, že?

Chirurgien capillaire
Vlasový chirurg

Vlasové implantáty jsou v Turecku nejrozšířenějším typem chirurgického zákroku. Země také vyniká technologickým a lékařským pokrokem v této oblasti, a to více než v jakémkoli jiném odvětví medicíny.

Chirurgie obnovy vlasů v Turecku je dnes schopna dosáhnout velkolepých výsledků, a to vše bez toho, aby pacientovi způsobila jakoukoli bolest, což mnohé nemocnice v jiných zemích nemohou zaručit.

Kosmetická chirurgie v Istanbulu

Stále více lidí se obrací ke kosmetické chirurgii, která byla dlouho kritizována za to, že je příliš umělá nebo dokonce nemorální. Týká se to lidí s vrozenými deformacemi nebo po úrazech, ale i dalších pacientů, kteří mají jednoduše komplex z toho, jak jejich tělo vypadá.

V oblasti estetické chirurgie se Turecko opět dostává do popředí, zejména co se týče kvality a množství lékařského personálu. V zemi působí celkem více než 1 200 kvalifikovaných chirurgů, kteří jsou pro své dovednosti v oblasti estetické chirurgie proslulí po celém světě;

tracé d'une chirurgie faciale
Stopy obličejové chirurgie

Turecko také sehrálo významnou roli v demokratizaci estetické chirurgie. Ta byla dříve vyhrazena jen pro velmi bohaté, ale nyní je stále dostupnější.

Dnes může kosmetickou operaci v Istanbulu nebo jiném tureckém městě podstoupit téměř každý: Antalya, Izmir, Bodrum, Ankara.

Země nyní nabízí pacientům stejné zákroky jako v Evropě, a to za poloviční cenu. Lákavá nabídka, která opět ospravedlňuje úspěch Turecka v oblasti zdravotní turistiky.

Hlavními zákroky kosmetické chirurgie prováděnými v Turecku jsou rinoplastika, liposukce (obvykle břišní), operace prsou a hýždí.

Rhinoplastika

Účelem rinoplastiky je korekce a úprava velikosti nosu. Může být provedena z estetických nebo funkčních důvodů, případně z obou současně. Odhadovaná cena rinoplastiky v Turecku se pohybuje mezi 1 700 a 2 500 EUR.

Patiente avec un pansement sur le nez
Pacientka s obvazem na nose

Břišní liposukce

Jedná se o chirurgický zákrok určený k odstranění tukových zásob, které mají někteří lidé na břiše. Pro většinu obézních lidí je břicho zdrojem nepohodlí a nejsou schopni držet dietu potřebnou k tomu, aby se ho zbavili.

Je třeba poznamenat, že liposukce břicha může být úspěšná, pokud je pacientovo vystouplé břicho způsobeno nadměrnou tukovou hmotou, ale pokud problém spočívá jinde, liposukce nic nevyřeší.

Tracés pour une abdominoplastie
Obrysy pro abdominoplastiku

Na tureckých klinikách se tento typ operace provádí v závislosti na případu a okolnostech za 2 650 až 3 100 eur. V každém případě je to stále mnohem levnější než to, co najdete v jiných zemích, zejména v Evropě.

Operace prsou

Navzdory všeobecnému přesvědčení není operace prsou jen o zvětšení ženských prsou. Je sice pravda, že to je nejčastější důvod zvětšení prsou, ale některé ženy podstupují operaci z opačného důvodu.

Příliš velká prsa totiž mohou být zdrojem handicapu v životě ženy a mohou způsobovat každodenní bolesti. Tento případ se nazývá zmenšení prsou.

Operaci prsou lze tedy provést jak z estetických, tak z funkčních důvodů. Za takovou operaci můžete u lékařů v Turecku zaplatit od 2 200 do 2 800 eur.

Tracé pour une réduction mammaire
Osnova pro zmenšení prsou

Rekonstrukce hýždí

Tato chirurgická operace zahrnuje zvětšení hýždí a zlepšení jejich tvaru. Provádí se samozřejmě u žen, pro které je tvar hýždí důležitým atributem podle dnes převládajících standardů krásy.

Tento typ chirurgického zákroku je také známý jako BBL brazilský lifting hýždí, protože se předpokládá, že tato myšlenka vznikla v Brazílii v 60. letech 20. století.

Je důležité vědět, že brazilský lifting nezahrnuje, jak si někteří lidé myslí, aplikaci silikonu na hýždě. Jde oodsátí vlastního tukuz části těla a jeho opětovné vstříknutí do hýždí.

Fesses galbée après un BBL
Tvarované hýždě po BBL

Tento zákrok je o něco dražší než ostatní, jeho průměrná cena se odhaduje na 2 500 až 3 200 EUR v závislosti na konkrétním případu. Je však samozřejmě mnohem levnější než cokoli jiného, co můžete najít v Evropě i jinde, a to s nejlepšími dostupnými prostředky.

Ať už jste zdatní, nebo na vozíku, naše zařízení je přístupné i osobám se sníženou pohyblivostí.

Celosvětové uznání kvality tureckých zdravotnických služeb

Mnoho lidí je skeptických ohledně kvality lékařských služeb poskytovaných tureckými nemocnicemi. Hlavní důvod této nedůvěry spočívá v podivně příznivých cenách, které jsou, jak jsme již zmínili, někdy až o 80 % levnější než jinde. Přesto nechybí důkazy o tom, že turecká medicína je kvalitní.

JCI Accréditation
Akreditace JCI

Kvalitu medicíny v Turecku uznává mnoho důvěryhodných a renomovaných mezinárodních organizací. Patří mezi ně JCI (Joint Commissions International), JCAHO (Joint Commission on Accreditation of Healthcare Organizations) a ISO.

Klíčová fakta

Během sotva deseti let se zdravotní turistika v Turecku stala jednou ze světových špiček ve svém oboru. Ročně se v zemi provede více než 250 000 chirurgických operací.

Je třeba poznamenat, že v islámském náboženství není lékařská turistika haram. Je halal a je akceptována, protože jejím cílem je odstranit vadu postihující tělo.

Právě díky kvalitě svých nemocnic a chirurgů, ale také díky cenám, které se podařilo nabídnout, zaznamenalo Turecko tak oslnivý úspěch. Muži i ženy s HIV jsou přijímáni. Pozoruhodným úspěchem je, že operace stojí až o 70 % méně než v Evropě, včetně cestovních nákladů.

Pokud tedy hledáte levnou operaci, Turecko je pravděpodobně jednou z nejlepších možností. Zvláště pokud se jedná o některý z oborů, v nichž turecká medicína vyniká.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Potřebuji k cestě do Turecka vízum?

Jste-li evropským občanem, nepotřebujete k cestě do Turecka vízum. Za předpokladu, že celkový počet dní, které v Turecku strávíte, nepřesáhne 90 dní. Musíte však předložit platný cestovní pas nebo občanský průkaz s datem platnosti nejméně o 150 dní delším, než je datum vstupu do Turecka.

Za operace provedené v zahraničí není možné získat náhradu. Ani v Evropě není většina kosmetických operací hrazena z evropského fondu zdravotního pojištění. Doporučuje se proto uzavřít cestovní pojištění.

Kosmetické operace se v Turecku obvykle provádějí v následujících 4 tureckých městech: Istanbul, Izmir, Ankara a Antalya. Ve prospěch této země hovoří turistický charakter jejích měst a ceny, které jsou zde účtovány a které jsou o 70 % nižší než v Evropě.

Po léčebné cestě byste se měli ke sportovní aktivitě vracet postupně. Každá operace je navíc jiná a vyžaduje specifickou dobu odpočinku. Respektujte prosím dobu rekonvalescence stanovenou vaším chirurgem.

Lékařská turistika vám umožní výrazně ušetřit a zároveň objevit nové destinace: Tunisko, Thajsko, Španělsko, Brazílii atd. Turecko nabízí nejlepší poměr ceny a kvality, pokud jde o rychlost léčby a kvalitu péče.

Před návratem domů provedeme 5. den po operaci kontrolní vyšetření. Všechny kontrolní operace budou hrazeny zdarma. Pro vaše pohodlí bude zajištěn hotel. V případě následných komplikací si budete muset zaplatit pouze letenku.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️