Sekundární rinoplastika v Turecku

Sekundární rinoplastika Turecko 2 1
Napsal Laurence

Vše, co potřebujete vědět o sekundární rinoplastice v Turecku! Jaká je průměrná cena v Istanbulu? Naše rady pro úspěšnou sekundární rinoplastiku.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o sekundární rinoplastice v Turecku a pomáhá vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí sekundární rinoplastika v Turecku?

Průměrná cena sekundární rinoplastiky v Turecku je 2 200 EUR. Cena zahrnuje náklady na anestezii, hospitalizaci, lékařská vyšetření, léky a honorář pro chirurga. Operace se provádí v celkové anestezii a trvá 3 hodiny. Délka pobytu v Istanbulu je 7 dní a pobyt v nemocnici 1 noc. Konečný výsledek je viditelný do 6 měsíců.

Rhinoplastika1800 €
Sekundární rinoplastika2200 €
Etnická rinoplastika2300 €
Ultrazvuková rinoplastika2500 €

Co je sekundární rinoplastika?

Myslíte si, že je váš nos stále příliš velký? Zašla vaše etnická rinoplastika příliš daleko – nebo málo daleko? Nebo možná chcete jen zjemnit špičku nosu nebo máte od první rinoplastiky problémy s dýcháním. Tento zákrok je vhodný pro muže i ženy.

Pokud vám některý z těchto scénářů zní povědomě, můžete být kandidátem na revizní plastiku nosu v Turecku nebo Tunisku za levnější ceny. Nejste v tom sami. Ačkoli se statistiky liší, přibližně 15 % primárních rinoplastik vyžaduje z toho či onoho důvodu revizi.

Úspěšná sekundární rinoplastika

Rhinoplastika patří mezi TOP10 zákroků estetické chirurgie v Turecku.

U naprosté většiny lidí je sekundární operace spojena s konkrétním estetickým problémem, například křivou špičkou, nebo funkčním problémem, například potížemi s dýcháním. Tyto problémy nemusí být nutně způsobeny původním chirurgem.

Ne všechny aspekty hojení má lékař pod kontrolou a určité anatomické odchylky mohou představovat zvláštní chirurgické problémy.

Fotografie před a po

Zvažte revizní rhinoplastiku

Rozhodnout se pro revizní rinoplastiku není lehké rozhodnutí. Revizní zákrok může být mnohem složitější než primární rinoplastika a vyžaduje chirurga s hlubokými znalostmi nosní struktury a chirurgické techniky. Jeho provedení proto může trvat déle a stát podstatně více.

Někteří lidé se kvůli revizi vracejí k plastickému chirurgovi, který provedl jejich původní operaci. Jiní vyhledají nového chirurga, který se specializuje na revizní rinoplastiku. Toto rozhodnutí závisí na odbornosti chirurga a na vašem vztahu s ním.

Nevracejte se ke svému původnímu chirurgovi jen proto, že to může být levnější. Ujistěte se, že lékař, kterého jste si vybrali, rozumí příčině problému a dokáže ho vyřešit.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire en Turquie
Fotografie před a po sekundární rinoplastice v Turecku

Otevřená a upřímná diskuse s chirurgem o vašich očekáváních a cílech je jedním z nejdůležitějších kroků k úspěšné operaci a rekonvalescenci po sekundární rinoplastice. Vezměte prosím na vědomí, že všechny osoby s HIV jsou přijímány.

V ideálním případě jste tuto diskusi vedli před první rhinoplastikou, což by minimalizovalo potřebu sekundární rhinoplastiky, ale jsou případy, kdy je revizní rhinoplastika nezbytná.

Pokud revizní rinoplastiku potřebujete, ujistěte se, že jasně vysvětlíte, proč nejste spokojeni se svou první plastikou nosu.

V současné době někteří chirurgové používají 3D zobrazovací programy, aby vám ukázali, jak by váš nový nos mohl na obličeji vypadat. Tento druh virtuálního modelu vám může pomoci lépe zvládnout vaše očekávání.

Není však možné dosáhnout všeho, co si přejete nebo co může chirurg nakreslit. Váš budoucí chirurg by vám měl také ukázat příklady nosů, které kopírují vaše problémy a cíle, a prokázat, že ví, jak vytvořit požadovaný vzhled.

Během konzultace k sekundární rhinoplastice v Turecku plastický chirurg také vyšetří vaši kůži, pevnost chrupavky a strukturu kostí a posoudí množství dostupné chrupavky, protože téměř vždy je nutný štěp chrupavky.

Štěpy mohou vytvořit lepší tvar a podpořit dýchací cesty – dva důvody, proč podstoupit sekundární rhinoplastiku.

Sekundární rinoplastika: Nespěchejte

Než začnete uvažovat o revizní rinoplastice, počkejte alespoň rok. Pokud část otoku nosu ustoupí téměř okamžitě, může trvat i rok, než zmizí všechny otoky. Většina chirurgů se domnívá, že mírný otok trvá i déle.

Minimálně rok také trvá, než změkne jizva (více, pokud jste již podstoupili dvě nebo tři rhinoplastiky), a pevná jizva může vašemu chirurgovi zabránit ve správné korekci.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
Fotografie před a po sekundární rinoplastice v Istanbulu

Nakonec po roce budete mít reálnější představu o tom, co je na vašem novém nosu špatně – nebo vůbec špatně – a váš chirurg to bude moci lépe korigovat. Pokud se na revizní rinoplastiku vrátíte příliš brzy, můžete z drobného problému udělat velkou katastrofu, proto buďte trpěliví.

Informace o chirurgické léčbě

Operace sekundární rinoplastiky v Turecku se u každého pacienta liší. Problémy se mohou vyskytnout v kterékoli oblasti nosu, včetně horní, dolní nebo špičkové části. Vaše revizní rinoplastika by měla být přizpůsobena vašim problémům.

Revizní rinoplastiku lze provést v lokální anestezii a pod sedativy nebo v celkové anestezii. Zákrok může trvat déle než primární rinoplastika, někdy až čtyři hodiny. Naproti tomu primární rinoplastika trvá jednu až dvě hodiny.

Při chirurgické revizi nosu je cílem obnovit strukturu i funkci nosu. V některých případech se chirurg může pokusit obnovit symetrii přidáním nebo odstraněním chrupavky.

V případě potřeby může být další chrupavka odebrána z nosní přepážky, ucha nebo jednoho z žeber. Obecně je snazší napravit problémy, když při primární operaci nebylo odstraněno dostatečné množství chrupavky, protože chirurg se může vrátit a odstranit další chrupavku.

Častěji však revizní rinoplastika zahrnuje přidání chrupavky, aby se otevřely dýchací cesty nebo obnovil tvar a proporce.

Revizní rinoplastiku lze provést na vnitřní straně nosu (uzavřená rinoplastika) nebo na spodní straně nosu mezi nosními dírkami (otevřená rinoplastika).

Inspection du nez de la patiente
Prohlídka nosu pacienta

Uzavřená rinoplastika má tu výhodu, že je méně traumatizující a méně invazivní pro tkáně, protože chirurg odkryje pouze místa, která je třeba korigovat, zatímco otevřený přístup zahrnuje širší disekci a větší množství rozpojení a opětovného spojení podpůrných struktur.

Uzavřený přístup může být bezpečnější, pokud máte jizvy po předchozí operaci nosu, ale někteří chirurgové dávají přednost otevřenému přístupu pro možnost odhalení nebo pro lepší pochopení a vizualizaci komplikovaných případů.

Nevybírejte si chirurga jen proto, že provádí určitou techniku: najděte si někoho, kdo vám zákrok dobře vysvětlí, má zdravý rozum a bude se o vás s důvěrou starat.

Každá revizní rinoplastika je jedinečná. Neexistuje nic takového jako univerzální revizní plastika nosu.

Revizní rinoplastika nebo výplň?

Výplň: ano, nebo ne? To je otázka, která vyvstává, když jde o korekci některých nepravidelností a asymetrií, které se objevují po rinoplastice.

Revizní rinoplastika je běžný, i když komplikovaný zákrok. Proto se někteří chirurgové mohou rozhodnout vyhladit vzniklé nedokonalosti pomocí výplní.

Je to však účinné? Ve správných rukou a na správném nose může správná výplň dokázat zázraky.

Injekční výplně mohou být levnější a bezpečnější alternativou sekundární operace nosu, ale nejsou bez rizika a nejsou řešením všech nedokonalostí.

Výplně by neměly být používány místo primární a/nebo revizní operace nosu; některé výplně však mohou hrát roli při drobných korekcích.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
Fotografie před a po sekundární rhinoplastice v Istanbulu

V současné době se k léčbě deformit nosu off-label používají výplně na bázi kyseliny hyaluronové (například Restylane a Juvederm), kalciumhydroxylapatitové gely (například Radiesse) a tekutý silikon. Silikon může být škodlivý a může zvýšit riziko závažných komplikací, jako jsou uzlíky, celulitida a ulcerace.

Stejně tak může mít technika injekčního vpichu vliv na spokojenost při vyplňování obličejových záhybů. Tyto postupy hrají roli také při korekci nosních nedokonalostí.

Tyto výplně by například neměly být používány na bázi a špičce nosu a měly by být vstřikovány hluboko, aby se předešlo komplikacím.

Rizika, komplikace a vedlejší účinky

Se sekundární rinoplastikou jsou spojena některá vzácná rizika:

  • Dočasná ztráta čichu;
  • Dlouhodobý otok;
  • Prasknutí malých cév;
  • Perforace nosní přepážky;
  • Špatné hojení;
  • Dýchací potíže.

Proto byste nám měli důvěřovat při výběru chirurga v Istanbulu a vybrat si renomovaného a zkušeného lékaře.

Všimněte si, že v islámském náboženství není sekundární rinoplastika haram. Je přijatelná, pokud je cílem odstranit vadu, která ovlivňuje tělo.

Abychom zajistili pohodlí vozíčkářů, zřídili jsme vybavení přizpůsobené pro osoby se sníženou pohyblivostí.

Pooperační sledování u sekundární rinoplastiky

Revizní rinoplastika probíhá podobně jako primární rinoplastika. Nosní obaly pomáhají snížit otok a krvácení po operaci, ale nebudete moci dýchat nosem, dokud nebudou kousky odstraněny.

Chirurg vám může předepsat léky proti bolesti, které vám pomohou zmírnit bolest spojenou s operací. Po operaci můžete pociťovat nevolnost. Pokud jste měl/a tyto potíže, informujte o tom svého chirurga a anesteziologa, abyste mohl/a předem dostat léky proti nevolnosti.

Photo avant après d'une rhinoplastie secondaire à Istanbul
Fotografie před a po sekundární rhinoplastice v Istanbulu

Během několika prvních dnů může dojít ke krvácení. Přikládání studeného obkladu na čelo může pomoci snížit otok. První týden po operaci je také vhodné vyvýšit hlavu a šest až osm týdnů po operaci se vyvarovat jakéhokoli úrazu nosu.

Dva až tři týdny po jakémkoli typu rinoplastiky byste se měli vyvarovat smrkání. Vaše dýchací cesty by však měly být průchodné ihned po odstranění paketů a potřeba smrkat (běžná při ucpání dýchacích cest) by se měla po operaci výrazně snížit.

Pravděpodobně budete požádáni, abyste se vrátili za tři až sedm dní, aby mohly být odstraněny stehy a náplast. Váš nos bude stále oteklý, ale po dvou týdnech již bude většina otoku ustupovat.


Pokud se nemůžete rozhodnout, můžeme vám pomoci, aby operace byla úspěšná, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Jak dlouho trvá revizní rinoplastika v Turecku?

Operace rhinoplastiky, ať už sekundární nebo ne, přináší definitivní výsledky. Několik měsíců po operaci získá pacient konečný výsledek a trvale se těší ze svého nového profilu. Ve výjimečných případech může být v případě potřeby provedena retuš.

Sekundární rinoplastika není bolestivou kosmetickou operací. Provádí se v celkové anestezii. Pooperační období je rovněž bezbolestné. Prvních několik dní může být pociťován jednoduchý dechový diskomfort.

Po první neúspěšné operaci každý pacient samozřejmě doufá v úspěšnou rekonstrukční rhinoplastiku. Tato operace je v Turecku běžná a chirurgové vyškolení v této technice jsou proslulí svou profesionalitou. Udávaná úspěšnost je 98 %.

Přestože ji lze s pomocí rodičů provádět již od 16 let, je vhodnější s rhinoplastikou počkat až do dospělosti. Sekundární rinoplastika by se neměla provádět před tímto věkem.

Otok, který se objeví po sekundární rinoplastice, zmizí do 15 dnů od operace. Nos se pak postupně vyprazdňuje po dobu 3 až 6 měsíců. Tento proces může trvat o něco déle než u primární rinoplastiky. Konečné výsledky mohou být viditelné po 12 měsících.

Chcete-li podstoupit sekundární rinoplastiku v Turecku, musíte si naplánovat pobyt v délce 6 nebo 7 dní. Ty budou zahrnovat nezbytné předoperační návštěvy, den operace, přenocování v nemocnici a kontrolu před návratem.

O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️