Prodloužení nohou v Turecku

Prodloužení nohou v Turecku trvá 2 až 3 měsíce (zpravidla 1 mm za den, např. 6 cm trvá 2 měsíce a 7 cm 70 dní) v závislosti na rozsahu prodloužení.

Cena prodloužení nohou v Turecku

Průměrná cena operace prodloužení nohy v Turecku je 22 000 eur. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 15 000 € do 9 000 €. Vše závisí na požadované délce, protože ta má vliv na délku zákroku. Cena zahrnuje předoperační vyšetření, anestezii, překladatele, pobyt v nemocnici, léky, taxi a pětihvězdičkový hotel.

Operace prodloužení nohou Turecko22000 €

Co je operace prodlužování nohou?

Prodloužení nohy se dosáhne využitím schopnosti těla regenerovat novou kost a měkké tkáně, vazy, cévy a nervy, které ji obklopují a podporují. Proces začíná operací zvanou osteotomie, při níž ortopedický chirurg odřízne kost, která má být prodloužena. Končetina (obvykle horní nebo dolní končetina) je poté stabilizována pomocí různých vnějších a/nebo vnitřních fixačních zařízení nebo rámů.

Následují dvě fáze rekonvalescence.

V první, neboli distrakční fázi, se odříznutá kost velmi pozvolna odtahuje od sebe v procesu, který podporuje distrakční osteogenezi neboli růst nové kosti v oblasti osteotomie. Růstu nové kostní tkáně se dosahuje distrakcí nebo rozšiřováním prostoru, obvykle čtyřikrát denně, při každé úpravě o čtvrt milimetru (¼ mm), celkem o jeden milimetr (1 mm) denně.

Jak se prostor mezi konci kosti otevírá, tělo pokračuje v tvorbě nové tkáně v tomto prostoru, dokud se nevytvoří požadovaná délka kosti. Další strategie jsou k dispozici pro korekci případných deformit, jako je například nesprávné nastavení kosti v důsledku úrazu nebo vrozené abnormality. Na začátku této fáze pacienti chodí s pomocí berlí, aby zůstali mobilní.

Na výše uvedených rentgenových snímcích je zachycena osteotomie femuru, která byla provedena perkutánním přístupem. Postupného prodlužování (8 cm) bylo dosaženo pomocí vnitřního prodlužovacího hřebu, aby se optimalizovala délka nohy. Všimněte si časné tvorby nové kosti v rozštěpu.

Během druhé fáze léčby se kost konsoliduje a hojí. Pacient postupně více zatěžuje postiženou končetinu a začíná chodit bez pomoci.

Postupné prodlužování lze provádět pomocí zevního fixátoru nebo vnitřního prodlužovacího hřebu.

Zevní fixace je rám zkonstruovaný na vnější straně končetiny a spojený s kostí pomocí čepů (tyčí), šroubů a drátů. Úpravami zevního fixátoru lze postupně prodlužovat a narovnávat krátkou nebo nesprávně postavenou nohu.

Vnitřní prodlužovací hřeb je teleskopický intramedulární hřeb nebo tyč, která se zavádí do dřeňové dutiny kosti. Pomocí dálkově ovládaného zařízení se magnet hřebu otáčí, čímž se teleskopický hřeb a kost postupně prodlužují. Při této metodě je kost narovnána v době operace, kdy je vložen vnitřní prodlužovací hřeb, a prodlužování pak probíhá postupně v průběhu následujících týdnů.

Osteotomii a umístění většiny fixačních pomůcek lze provést v epidurální anestezii – stejném typu anestezie, jakou dostává mnoho žen při porodu -, takže pokud si to přejí, mohou být během operace při vědomí. Průměrná doba hospitalizace je dva dny. Operace nezahrnuje velké řezy ani kostní štěpy.

Pacientky, které během operace nepociťovaly bolest, obecně neuvádějí výrazné bolesti související s operací nebo rekonvalescencí.

Většina pacientů má nerovnost délky nohy, která je důsledkem vrozené vady, poranění růstové ploténky v dětství nebo špatného hojení zlomeniny, kdy se kosti hojí v deformované poloze, nebo nespojení, kdy se kosti vůbec nehojí. Prodloužení končetiny však může být použito i k nápravě deformity paže. A tento zákrok byl použit k prodloužení rukou a nohou u osob s mimořádně nízkým vzrůstem, jako je tomu u trpasličího vzrůstu nebo předčasné puberty.

Další skupinou pacientů, kteří mohou využít techniky používané k prodloužení končetiny, jsou ti, jejichž končetina je ohrožena amputací z důvodu nedostatku kostní tkáně, ztráty v důsledku infekce, úrazu nebo nádoru. Při takzvané bifokální záchranné operaci končetiny se provede řez na konci kosti naproti postiženému místu.

Při postupném odtahování této oblasti se konce kostí, které přiléhají k mezeře, spojí. Stejně jako u jiných zákroků na prodloužení končetiny se v oblasti v místě osteotomie vytvoří nová kost; oblast, kde kost chyběla, se znovu spojí a zahojí jako každá jiná zlomenina. I v těchto situacích se často můžeme vyhnout zevnímu fixátoru a použít hřeb pro transport kosti.

Celkově má operace prodlužování končetin vysokou úspěšnost (kolem 95 %). Jizvy jsou obecně minimální, protože při většině zákroků jsou nutné pouze malé řezy. Ačkoli se mohou vyskytnout drobné problémy s čepy a ztuhnutím kloubu, závažné komplikace při operaci prodloužení končetiny jsou vzácné.

95 % úspěšnost

Operace prodlužování nohou mají celkově vysokou úspěšnost (přibližně 95 %). Jizvy jsou obecně minimální, protože při většině zákroků jsou nutné pouze malé řezy. Ačkoli se mohou vyskytnout drobné problémy s čepy a ztuhnutím kloubů, závažné komplikace při operaci prodloužení končetin jsou vzácné. Ty, které se vyskytnou, se obvykle vyskytují u pacientů, kteří jsou již považováni za vysoce rizikové, například u pacientů léčených pro záchranu končetiny.

Rekonvalescence a rehabilitace

Doba zotavení po operaci prodloužení nohy se u jednotlivých pacientů liší, přičemž fáze konsolidace někdy trvá delší dobu – zejména u dospělých. Obecně platí, že děti se zotavují za poloviční dobu než dospělí pacienti. Pokud je například požadovaným cílem 1,5 cm nového kostního přírůstku, bude dítě nosit fixační zařízení po dobu tří měsíců. U dospělých sice hojení kosti trvá déle, ale díky použití vnitřního prodlužovacího hřebu je proces jednodušší, protože není nutné nosit zevní fixátor.

Po celou dobu rekonvalescence hraje klíčovou roli fyzioterapie, která udržuje pružnost kloubů a svalovou sílu pacienta. Pacientům se doporučuje dodržovat výživnou dietu a užívat doplňky vápníku. Pro urychlení hojení kostí se doporučuje postupné zatěžování a pacienti užívají doplňky stravy, jako je vitamin D3 a vápník, které urychlují hojení kostí.

Způsobilost k operaci prodloužení nohy

Léčba rozdílu v délce nohy by měla začít důkladným posouzením ortopedem, který má s tímto zákrokem zkušenosti. Pacienti mohou být překvapeni, když zjistí, že to, co považovali například za rozdíl v délce nohy, je ve skutečnosti zcela jiný zdravotní problém, například skolióza (abnormální zakřivení páteře) nebo deformita kyčlí. Nebo mohou mít mylnou představu o nestejné délce svých končetin. V Hospital for Special Surgery pořizují ortopedičtí chirurgové na oddělení pro prodlužování končetin speciální sérii rentgenových snímků, aby mohli přesně posoudit a potvrdit každou diagnózu.

Pokud se jedná o skutečný rozdíl, i když není důsledkem úrazu, může tato asymetrie vést k bolestem zad, kolen a kotníků. Pokud se zlomenina řádně nezhojila, může se vyvinout osteoartróza. V některých případech žil pacient s asymetrií v délce končetiny mnoho let, aniž by pociťoval jakékoli problémy, a pak se u něj ve středním věku objeví nepříjemné příznaky.

“Kromě splnění fyzických kritérií pro prodloužení končetiny je důležité, aby měl pacient vysokou motivaci,” vysvětluje doktor Rozbruch. Pacienti se aktivně podílejí na své péči, skutečně si prodlužují kosti pomocí úprav na dálku, účastní se fyzikální terapie a setkávají se se svým lékařem osobně nebo virtuálně každé dva až tři týdny během celého procesu hojení.

Operaci prodlužování nohou lze bezpečně a účinně provést u dětí i dospělých, včetně těch, kterým je 20, 30, 40, 50 a dokonce 60 let. U dětských pacientů ortoped dbá zejména na to, aby nedošlo k poranění růstové ploténky, a během rekonvalescence pokračuje osteogeneze normálním růstem a distrakcí.

V některých případech, například u dětí s vrozenou krátkou stehenní kostí, může být vhodné léčit problém ve dvou fázích. V takovém případě má dítě určité procento odchylky, které se s jeho růstem zvyšuje; například u odchylky 5 cm při prvním vyšetření pacienta lze předpokládat, že za pět nebo šest let dosáhne odchylky 7 cm. V případě pacienta znázorněného níže doktor Rozbruch korigoval při prvním zákroku odchylku 5 cm; další zákrok bude pravděpodobně nutný, až se zbývající odchylka zvětší.

Na obrázku výše je vidět postupné prodloužení stehenní kosti o 5 cm, kterého bylo dosaženo pomocí přístroje Snímky níže byly pořízeny o sedm měsíců později.

Vzhledem k tomu, že tento typ deformity může dosahovat až 15 cm, je obecně vhodnější rozdělit ji do dvou nebo více operací.

Pohled do budoucnosti

Podle doktora Rozbrucha je chirurgie prodlužování nohou “v plenkách”.

Došlo k dramatické změně ve vnímání této operace … a zájem o tento obor rychle roste, přičemž se očekává mnoho slibných novinek, včetně nových přístrojů, které podporují rychlejší zotavení.

Mezi nedávné pokroky patří schválení plně implantovatelného zařízení pro vnitřní transport kosti, které lze použít k rekonstrukci kostních defektů bez nutnosti vnější fixace, oficiálním zdravotnickým orgánem.

Kromě toho mohou mít jevy, k nimž dochází při zákrocích prodlužování nohou, jako je regenerace nervů a vývoj nového cévního systému, v budoucnu důležitý význam pro řadu ortopedických a jiných zdravotních stavů.

Poradenství z kliniky

Během jednoho sezení není možné prodloužit nohu o 15 cm. Maximálně o 7 cm v prvním roce a o dalších 7 cm v následujícím roce. Ideální je však plánovat prodloužení o 5 cm. Pacient bude mít po první operaci fixátory a na jejich odstranění bude muset čekat v průměru 70 dní.

V Turecku není nutné zůstat 70 dní. Po operaci se můžete vrátit do své země a do Turecka se vrátit po 70 dnech.

Pokud máte zájem o individuální nabídku na operaci prodloužení nohy v Turecku, neváhejte nás kontaktovat.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️