Otoplastie v Turecku

otoplastiky Turecko 1
Napsal Manuella

Otoplastika v Turecku je chirurgická operace, která spočívá v úpravě vzhledu ucha tak, aby více ladilo s obličejem. Jejím hlavním účelem je opětovné přiložení odstávajících uší.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o otoplastikách v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí otoplastiky v Turecku?

Průměrná cena otoplastiky v Turecku je 1 600 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 1 300 do 1 900 eur.

ZákrokCena Turecko
Otoplastiky1600 €

Co je to otoplastika?

Otoplastika v Istanbulu je chirurgický zákrok v Turecku, který spočívá v úpravě vzhledu ucha tak, aby více ladilo s obličejem. Jejím hlavním účelem je opětovné přiložení odstávajících uší.

Ucho je orgán, který ovlivňuje vnější vzhled člověka a má estetický i funkční význam. Nejčastější estetickou poruchou ucha je stlačená ušní deformita. Estetická operace uší je nejčastějším typem kosmetické chirurgie. Při operaci prominujícího ucha se korigují úhly ucha a přibližuje se k hlavě.

Obvykle je úhel mezi uchem a lebkou mezi 30 a 35 stupni. U lidí s odstávajícíma ušima se tento úhel zvětšuje.

V současné době trpí odstávajícíma ušima více než 5 % populace. Ačkoli fyziologický účinek na pacienta je nedůležitý, má závažný vliv na psychologické a estetické aspekty. Deformace ucha spočívá především v překročení úhlu ušního boltce s lebkou a v absenci záhybu zevního ucha.

Fotografie před a po

Jaký je ideální věk pro otoplastiku?

Ucho je z 98 % vyvinuto ve věku 5-6 let. Tyto operace jsou ideální pro předškolní období v této věkové skupině. Důvodem je snaha zabránit sociálnímu traumatu dětí ze strany kamarádů ve škole a zabránit ztrátě sebevědomí dítěte, proto se v Turecku doporučuje provádět otoplastiku v raném věku.

Ačkoli se u nás nejedná o zdravou statistiku, míra výskytu je u obou pohlaví zhruba stejná. Dívky si však mohou uši uzavřít vlasy až ve vyšším věku.

Po 5 nebo 6 letech nejsou schopny se zotavit. Protože v tomto věku je vývoj ušní chrupavky ukončen, nedochází k žádnému zlepšení. Výrazná deformace ucha může pro děti znamenat velkou psychickou zátěž.

U dětí, kterým se kamarádi na základní škole posmívají, se mohou projevit i příznaky spojené s psychickým traumatem, jako je ztráta sebedůvěry, neschopnost vycházet na veřejnost, mluvit před kolektivem, propadat z vyučování a nechodit do školy.

Před prominentní operací ucha

Během pohovoru se posuzuje vhodnost pacienta pro operaci a jeho očekávání. Pacientovi jsou poskytnuty podrobné informace o otoplastice v Turecku a musí být informován o postupu před operací i po ní.

Pacienti, kteří nemohou využít lokální anestezii, mohou být operováni i v celkové anestezii.

Postup při operaci otoplastiky v Turecku

Operace prominujícího ucha se obvykle provádí během hodiny až hodiny a půl v lokální anestezii. Jedná se o bezbolestnou operaci, která nevyžaduje hospitalizaci. Za uchem se provedou řezy pomocí chirurgických šňůr, které vytvarují ušní chrupavku a přiblíží ji k lebce.

Po operaci

Po otoplastice v Istanbulu mohou pacienti po operaci v lokální anestezii odejít domů. Jediné, co je potřeba, je několik dní užívat léky proti bolesti. Rada vašeho lékaře v tomto směru je nesmírně důležitá. Po několika dnech se pacient může vrátit do práce.

Nově vytvořená chrupavka se drží na místě pomocí šňůrek a používají se sportovní šátky, dokud ucho nepřilne k tkáni. Toto období trvá přibližně 6 týdnů.

Během období rekonvalescence je nutné nosit na noc čelenku

Jak se určuje cena?

  • Náročnost operace
  • Typ anestezie,
  • Typ metod, které budou použity,
  • Zda bude otoplastika provedena na jednom nebo na obou uších,
  • Jiné problémy než odstávající uši,
  • Typ nemocnice (státní nebo soukromá),
  • Délka pobytu v nemocnici,

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


O autorovi

Manuella

Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️