Kočičí oči v Turecku

operace kočičích očí 1
Napsal Manuella

Kočičí oči v Turecku je chirurgická technika používaná k pozvednutí vnějších koutků očí, korekci pokleslých víček a poskytnutí dodatečné podpory očním víčkům.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o kočičích očích v Turecku a pomůže vám rezervovat si operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena operace kočičích očí v Turecku

Průměrná cena operace Cat Eyes v Turecku v Istanbulu je 1 800 €. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 1 500 do 2 100 eur.

ZákrokCena Turecko
Kočičí oči1800 €

Co je to kantoplastika?

Kočičí oči v Turecku je chirurgická technika používaná k pozvednutí vnějších očních koutků, korekci pokleslých víček a poskytnutí dodatečné podpory očním víčkům po horní nebo dolní blefaroplastice. Kantoplastika je ideální pro zlepšení unaveného nebo smutného výrazu, obnovení žádoucího vzhledu kočičích očí a dodání očnímu okolí mladistvějšího vzhledu.

Tento zákrok se také nazývá laterální kantoplastika, protože jeho cílem je přetvořit a změnit polohu části oka zvané laterální kantus. Laterální koutek je horní vnější koutek oka, kde horní a dolní víčka tvoří vodorovné písmeno “V”.

Obecné informace
AnestezieMístní
Pobyt v nemocniciNe
Návrat do práce3-5 dní
Doba trvání operace1-2 hodiny
Minimální délka pobytu v Istanbulu3 dny

Kantoplastika v Istanbulu může zpevnit uvolněné, povislé dolní víčko a změnit tvar a polohu postranního koutku. Při tomto zákroku se pomocí řezu ve vnějším koutku víčka rekonstruuje oslabená nebo natažená kanthalová šlacha, která ukotvuje spodní víčko, čímž se zvednou vnější oční koutky a zlepší se jejich celkový tvar.

Viz také: Cena liščích očí v Turecku

Příprava na kočičí oči

  • Pacienti musí přestat kouřit 6 týdnů před operací a týden před operací se vyvarovat pití alkoholu.
  • Pacienti musí být v dobrém zdravotním stavu a před operací se musí vyvarovat všech léků a bylinných doplňků stravy.
  • Pacienti by měli zajistit, aby je během operace někdo doprovázel, protože jim budou podána sedativa a lokální anestetika a mohou se cítit unavení a ospalí.
  • Pacientům se doporučuje, aby po určitou dobu před operací nejedli (chirurg je o tom bude informovat před operací).

Kdo je nejvhodnějším kandidátem?

Kantoplastika je vhodná pro :

  • Obecně platí, že pacienti s pokleslými, povislými nebo oteklými dolními víčky jsou vhodnými kandidáty pro tento typ zákroku, zejména pokud je trápí současný vzhled a tvar oka.
  • Muži a ženy starší 18 let
  • Pacienti, kteří jsou v dobrém psychickém a fyzickém stavu.

Přečtěte si také: Blefaroplastika v Turecku

Proč se provádí kantoplastika?

Tento zákrok lze provést z estetických nebo zdravotních důvodů a lze jej použít k vytvoření mandlového nebo kočičího tvaru očí nebo ke snížení efektu pokleslých očí (ptózy) nebo očních váčků, které se objevují s věkem. Kantoplastiku lze také provést za účelem korekce špatného postavení nebo ochablosti dolního víčka způsobené úrazem nebo předchozí operací očních víček (blefaroplastika).

Jaké jsou výhody kantoplastiky?

  • Korekce problémů s víčky, zejména ptózy nebo znetvoření způsobeného úrazem, stárnutím nebo nemocí.
  • Zpevnění svalů, které spojují horní a dolní víčka (tyto svaly v oblasti očí s věkem slábnou).
  • Vylepšit předchozí operace očí, které nepřinesly nejlepší výsledky (například revizní blefaroplastika ke korekci předchozí operace dolních víček).
  • Náprava ektropických nebo entropických stavů
  • Lépe chránit rohovku a povrch oka
  • Poskytnout podporu očním svalům a obnovit mazací schopnost slzných kanálků.

Rizika a komplikace

Kantoplastika je menší operace, která nepředstavuje žádné závažné riziko, ale jako každý chirurgický zákrok s sebou nese určitá rizika, včetně následujících:

  • Dočasné rozmazané nebo dvojité vidění
  • Otok
  • Infekce

Kantoplastika a blefaroplastika: jaké jsou rozdíly?

Kantoplastiku nelze zaměňovat se známější blefaroplastikou, což je jiný typ operace očních víček. Blefaroplastika je omlazovací zákrok, který se zaměřuje na odstranění přebytečné kůže z dolní nebo horní části oka, která se věkem uvolnila, aniž by se změnil tvar nebo velikost oka.

Během operace kočičích očí v Turecku

Kantoplastika trvá obvykle 1 až 2 hodiny. Před zahájením operace se nasadí průhledný plastový štít, který zakryje oko po dobu operace. Chirurg začne tím, že na horním víčku udělá značky, kde budou provedeny řezy. Na horním víčku budou provedeny řezy o délce přibližně 1 cm, které budou kopírovat přirozené záhyby v této oblasti.

Když turecký chirurg dosáhne šlachy kanthalu, napne ji a upevní k bláně pokrývající okraj očnice (periostu). Pokud je na dolním víčku příliš mnoho přebytečné kůže nebo tuku, chirurg je odstraní a poté řezy uzavře stehy. Po dokončení operace bude štít z oka odstraněn a bude přiložen obvaz k ochraně ran.

Po operaci kantoplastiky

  • Pacienti jsou obvykle propuštěni domů několik hodin po operaci.
  • Stehy se obvykle odstraňují dva dny po operaci a většina otoků zmizí do dvou týdnů.
  • Pacienti by měli mít hlavu ve zvýšené poloze a spát přibližně na dvou polštářích.
  • Na oko si mohou několikrát během dne přikládat studený obklad.
  • Je třeba dbát zvýšené opatrnosti, aby nedošlo k poranění oka.
  • Pacienti by se neměli ohýbat ani zvedat těžké předměty.
  • Pacienti si musí aplikovat a užívat oční kapky, masti a další léky předepsané chirurgem.

Pacienti se obvykle vracejí do práce dva dny po operaci. Pokud jste měli stehy, které nejsou vstřebatelné, budete se muset vrátit do ordinace o dva až pět dní později, aby vám byly odstraněny.

Některým činnostem se budete muset po určitou dobu vyhnout. Nechcete si namáhat oči, protože by mohlo dojít k jejich podráždění. Vyhněte se proto činnostem, jako je čtení, sledování televize, používání počítače nebo nošení kontaktních čoček. Měli byste se také vyvarovat ohýbání nebo sportování, protože potřebujete mít hlavu co nejvíce ve výšce.

Úplné zotavení z kočičích očí obvykle trvá 2 až 4 týdny.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Manuella

Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️