Zubní chirurgie v Turecku

zubní péče Turecko
Napsal Laura

Chystáte se na stomatologický zákrok v Turecku? Implantáty, korunky a fazety v Istanbulu. Kolik to stojí v Istanbulu? Naše rady, jak si nechat v Turecku ošetřit zuby.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o zubním ošetření v Turecku a pomáhá vám objednat se na operaci u kvalifikovaných lékařů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí zubní operace v Turecku?

Náklady na zubní operace v Turecku jsou velmi přijatelné. Na ošetření zubů můžete ušetřit až 50 % až 70 %. Počítejte s tím, že za zubní implantát zaplatíte 350 EUR, za bělení zubů 250 EUR, za zubní dýhu 230 EUR a za zubní korunku 140 EUR. Průměrná délka pobytu v Istanbulu je 10 dní. Cena zahrnuje anestezii, operaci a léky.

Pilíř ABzubní implantát 350 €
Bělení zubů250 €
Keramickázubní dýha 230 €
Zubní korunka Emax140 €

Zuby v Istanbulu: nové Eldorádo

Zubní chirurgie v Turecku je stále nejlepší způsob, jak obnovit své zuby za nízkou cenu a získat zpět dokonalý úsměv. Zuby tak budou moci naplno plnit své různé role: funkční, fonetickou a estetickou.

Odhaduje se, že v Evropě je každoročně voperováno 400 000 zubních implantátů. V Turecku se za jeden rok provede přibližně 700 000 stomatologických operací. Tato čísla lze vysvětlit tím, že Turecko se stalo celosvětovou destinací pro zubní ošetření.

Země nabízí jedny z nejdostupnějších cen na světě, ceny jsou o 60 % nižší než v Evropě, Belgii, Španělsku a dalších zemích. Atraktivní však není jen cena, ale celý sortiment, který k ní patří.

patiente chez le dentiste
Pacient u zubaře

V posledních zhruba deseti letech se v Antalyi a zejména v Istanbulu rozvinul koncept zubní turistiky v Turecku. Jde o nabídku dovolené, která se podobá špičkové turistice (cestování, poznávání, komfortní hotel, překladatelské služby, osobní podpora atd.) a jejíž součástí je lékařský zákrok (ošetření zubů, implantáty, korunky atd.). Za nové zuby.

Lékařská turistika je důležitou součástí turecké ekonomiky, protože cenová politika je řízena státem prostřednictvím zvláštních předpisů. Země je také na špičkové technologické úrovni, pokud jde o stomatologická zařízení, což umožňuje provádět rychlé a efektivní operace. Je třeba poznamenat, že jsou přijímáni všichni pacienti s HIV.

Speciální zařízení bylo navrženo tak, aby bylo naše zařízení přístupné i vozíčkářům.

Fotografie před a po

implant dentaire turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Résultats implant dentaire Turquie avant apres
implant dentaire turquie avant apres
Photos avant après d'implants dentaires sur machoire supérieure et inferieure en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant mâchoire intégrale en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres All-on-4 en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Photo avant apres implant dentaire en Turquie
implant dentaire turquie avant apres
Extraction dentaire   Implant dentaire à Istanbul
implant dentaire turquie avant apres
avant apres facette dentaire turquie
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes
avant apres facette dentaire turquie
Détartrage facettes dentaires Emax en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette Lumineers
avant apres facette dentaire turquie
Facettes en Turquie
avant apres facette dentaire turquie
Facette couleur B1
avant apres facette dentaire turquie
Gingivectomie facette
résultat avant apres facette dentaire turquie
Facette à Istanbul
photo avant apres facette dentaire turquie
Photo avant après

Zubní ošetření v Turecku

Nechat si ošetřit zuby v Turecku je levné. Proto pacienti z vyspělých zemí Evropy, Ameriky a Asie často přijíždějí do Istanbulu nebo Antalye na zubní implantáty, zubní korunky, zubní dýhy (Hollywood Smile) a také bělení zubů.

patiente chez le dentiste
Pacient u zubaře

Opakující se problémy se zuby

Zdraví ústní dutiny se více týká žen než mužů. Ženy chodí k zubaři kvůli preventivní péči, zatímco muži se objednávají pouze na ošetření zubních problémů.

Zubní ošetření pro ženy

U žen patří zubní infekce, zánět dásní a krvácení dásní mezi hlavní zubní problémy, které jsou důvodem k návštěvě zubního lékaře.

Chirurgie dentaire chez la femme
Zubní ordinace pro ženy

Tyto problémy zhoršují hormonální špičky způsobené těhotenstvím, psychickými a/nebo obsedantními poruchami, antikoncepcí nebo menopauzou. Důvodem ke konzultaci je také uvolňování a vypadávání zubů.

Zubní ošetření pro muže

Mezi opakované zubní problémy u mužů patří zánět dásní, infekce, abscesy a zlomeniny zubů. Ty jsou podporovány kouřením, špatnou zubní hygienou a sportovní aktivitou.

Chirurgie dentaire chez l'homme
Zubní chirurgie u mužů

U mužů dochází k úrazům úst a zubů spíše při kontaktních sportech.

Oblíbené zubní zákroky v Turecku

V Turecku existují tři typy zubních zákroků, které jsou u evropských a zahraničních pacientů nejoblíbenější. Jsou to zubní implantáty, zubní dýhy (Hollywood Smile) a zubní korunky.

Zubní implantáty v Turecku

  • Definice: Zubní implantát je zařízení zavedené do čelistní kosti, které slouží jako umělý kořen nebo kotevní bod. Na něj pak lze připevnit umělý zub nebo korunku. Jeho účelem je zachovat estetiku a základní funkci zubu: žvýkání. Zachovává také sousední zuby, rovnováhu čelisti a stabilizaci zubní náhrady.
  • Kdy se zubní implantáty používají v Turecku?
    Váš turecký zubní lékař vám může doporučit zubní implantát, pokud potřebujete nahradit zub, jehož kořen je ve špatném stavu. Zubní implantáty se doporučují také v případech, kdy došlo ke ztrátě nebo extrakci jednoho nebo více zubů a je nutná fixní zubní náhrada. Implantát zubní náhradu podepře a zajistí její stabilitu.
Schéma de l'implant dentaire
Schéma zubního implantátu

Jaké jsou různé typy zubních implantátů?

  • Titanové zubní implantáty: Titan je přechodný kov s vysokou tepelnou, mechanickou a korozní odolností. Upevňuje se do kosti nebo do dásně, pokud je čelistní kost příliš tenká.
  • Zirkoniové zubní implantáty: Zirkonium je polykrystalická keramika, která prošla molekulární modifikací, aby byla měkčí a odolnější. Má bílou barvu a je diskrétnější než titanový implantát.

Jak se v Turecku zavádí zubní implantát?

Vložení zubního implantátu je ambulantní zákrok, který nevyžaduje hospitalizaci. Provádí se v několika fázích.

První fáze zahrnuje pořízení několika rentgenových snímků a opracování implantátů na míru pacientovi.

Druhá fáze se skládá z extrakce zubu, po níž následuje v případě potřeby kostní štěp a nakonec umístění implantátu, pokud je to možné během téhož sezení. Chirurg provede řez v dásni, do kterého zašroubuje nebo upevní implantát o průměru 5 až 15 mm. Na závěr provede sešití, aby se zlepšilo hojení. Operace se provádí v lokální anestezii.

Video zubního implantátu v Istanbulu, Turecko

Jak dlouho vydrží zubní implantát v Istanbulu?

Životnost zubního implantátu v Istanbulu může přesáhnout délku lidského života. Používají se kvalitní, vysoce odolné materiály, operaci provádí zkušený implantolog s ohledem na všechna omezení a osy žvýkání.

Životnost implantátu bude záviset také na ústní hygieně pacienta a údržbě korunky nebo protézy připevněné k implantátu.

Rizika, komplikace a vedlejší účinky

Zubní implantáty se nedoporučují, pokud jsou dásně nemocné nebo ve špatném stavu nebo pokud je nedostatečná kost. Rovněž se nedoporučuje těhotným ženám nebo osobám trpícím osteoporózou.

Stejně jako u každé operace existuje riziko otoku v okolí implantátu, infekce, lézí a poškození sousedních zubů. Tyto problémy jsou snadno léčitelné.

Bolí operace? Pokud ano, jak dlouho?

Samotná operace nebolí, protože se provádí v anestezii. Po odeznění anestetika však může pacient pociťovat určité nepříjemné pocity nebo bolest, které po podání analgetik nebo antibiotik za několik dní odezní. Abyste se vyhnuli jejich zhoršení, dodržujte dietní doporučení zubního lékaře.

Minimální délka pobytu v Istanbulu nebo Antalyi

U zubních implantátů, po kterých následují korunky nebo můstky, je minimální délka pobytu 5 až 7 dní.

Kolik stojí zubní implantát v Turecku?

Cena zubního implantátu na břehu Bosporu může být až o 70 % levnější než v Evropě. Počítejte s tím, že za zubní implantát v Istanbulu zaplatíte od 220 do 570 eur.

Schéma de l'implant dentaire
Schéma zubních implantátů

Zubní fazety v Turecku

  • Definice: Zubní dýha (neboli hollywoodský úsměv) je skořepina umístěná přes viditelnou část zubů. Tato mikroprotéza, která pokrývá vnější povrch zubu, má čistě estetickou funkci.

    Používá se k nápravě strukturální vady nebo prasklého či odbarveného zubu. Lze ji použít ke změně tvaru, odstínu a zarovnání zubů, ale především k zakrytí estetických defektů a rychlé obnově krásného úsměvu.
  • Kdy se zubní fazety používají v Turecku?
    Váš turecký zubní lékař vám může doporučit zubní dýhy u zubů, které jsou prasklé, zlomené, odbarvené nebo ve špatném postavení. Lze je také použít k opravě třísek nebo mezer mezi zuby. Je to také nejlepší alternativa pro obnovu bílých zubů, když selhalo bělení zubů.
Essayage des facettes dentaires
Nasazování zubních fazet

Jaké jsou různé typy zubních fazet?

  • Kompozitní zubní fazeta: Je vyrobena z pružné pryskyřičné pasty a je určena především pro prasklé zuby. Konstrukci a tvarování této fazety provádí přímo turecký zubní lékař, který ji zhotovuje přímo v ústech pacienta. Kompozitní dýhy stojí méně.

    Jsou méně spolehlivé a méně estetické než porcelánové dýhy. Dýhy mohou být nasazeny již za jeden den. Mohou vydržet až 5 let (i když estetický výsledek se může po 2 až 3 letech výrazně zhoršit).
  • Porcelánové zubní dýhy: Zubní dýhy se vyrábějí na míru v laboratoři (velikost, tvar a barva). Jsou pevné a trvanlivé až 10 let. Odstraňuje se méně zubní skloviny než u běžných fazet. Cena je vyšší než u běžné fazety. Imitace barvy pravých zubů je dokonalá. Barva je zachována, protože jsou odolné vůči kyselinám a barvivům. Neabsorbují vlhkost.
  • Keramické zubní dýhy: Jsou vyrobeny z odolného materiálu s kovovými vlastnostmi. Vyrábí se rovněž na míru po vytvarování zubů zubním lékařem.

    V Turecku se používají dvě hlavní keramické fazety: Lumineers pro pacienty s dokonale vyrovnanými zuby a fazety Emax, které nabízejí široké možnosti přizpůsobení. Zubní tkáně jsou méně poškozeny, ale přesto stojí pacienta více.

Jak se v Turecku nasazuje hollywoodský úsměv?

V Istanbulu probíhá fazetování ve třech fázích. První zahrnuje masku, která určí tvar, vzhled a umístění budoucích fazet na pacientovi.

Druhá fáze zahrnuje vytvoření fazet a přípravu zubní skloviny. Třetí fáze zahrnuje nasazení finálních fazet v lokální anestezii.

Operace může trvat až 4 hodiny pro šest fazet. Před nasazením finálních fazet se provede dočasná zkouška. Tyto tři fáze mohou probíhat během různých sezení.

Video vysvětlující aplikaci zubních fazet

Jak dlouho vydrží zubní fazety v Istanbulu?

Životnost zubní dýhy závisí na použitém materiálu. Pryskyřice, která je méně odolná, může vydržet několik let. Keramické fazety naproti tomu vydrží přibližně 20 let. Pro optimalizaci její životnosti je nutná vynikající ústní hygiena (používání měkkého zubního kartáčku, pravidelné odstraňování zubního kamene, omezení konzumace tabáku atd.)

Rizika, komplikace a vedlejší účinky

Zubní dýhy jsou kontraindikovány v případě bruxismu, zubů bez nervů, polykarotických zubů nebo parodontózy. Není vhodná pro osoby, které jedí příliš mnoho cukru nebo kyselin, nebo pro zaryté kuřáky. Po zákroku hrozí mírný otok dásní, citlivost na některé studené nebo horké potraviny a pocity nepohodlí, které časem odezní.

Bolí operace? Pokud ano, jak dlouho?

Operace nebolí, protože se provádí v lokální anestezii. Po odeznění anestetika můžete pociťovat určité nepohodlí. To může trvat 1 až 2 dny, než si na fazety zvyknete.

Minimální délka pobytu v Istanbulu nebo Antalyi

Minimální délka pobytu v Turecku pro zhotovení zubních fazet je 6 až 8 dní.

Kolik stojí zubní fazety v Turecku?

Cena zubní dýhy se liší podle použitého materiálu. V Turecku stojí kompozitní fazeta 180 až 240 eur, zatímco keramická fazeta 210 až 290 eur.

Schéma sur les facettes dentaires
Schéma zubních fazet

Zubní korunky v Turecku

  • Definice: Zubní korunka je umělá náhrada, která obnovuje tvar a funkci silně poškozeného zubu. Je pevná a stabilní a zachovává křehký zub, kterému hrozí strukturální poškození. Turečtí zubní lékaři mají s nasazováním korunek velké zkušenosti. Jedná se o protézy v podobě “čepiček”, které se nasazují na zuby.
  • Kdy se v Turecku nasazuje zubní korunka?
    Zubní korunka může být nutná, pokud je zub křehký, má změněnou barvu nebo je poškozený. Je také nezbytná k náhradě velkého množství zubní struktury nebo k ochraně ohrožených stěn zubu. Zubní korunky lze použít také jednoduše ke zlepšení estetiky zubů.
Schéma zubních korunek

Jaké jsou různé typy zubních korunek?

Korunky se vyrábějí v zubní laboratoři na základě otisku zubu nebo skenu. Mohou být vyrobeny z různých materiálů, takže jejich cena se značně liší.

  • Kovokeramické korunky: Jsou vyrobeny z nosiče z kovové slitiny a keramické protézy. Jedná se o nejběžnější typ, protože je velmi pevný a má dlouhou životnost.
  • Keramicko-keramická korunka: Je vyrobena výhradně z biokompatibilní keramiky. Je průsvitná a poskytuje velmi přirozený, estetický výsledek.
  • Kovové korunky: Kovové korunky, vyrobené výhradně z kovu, jsou pevné a odolné. Jsou cenově dostupné a dodávají se ve třech povrchových úpravách: zlaté, stříbrné a měděné. Nejsou však estetické, a proto se obvykle používají pro stoličkové náhrady.
  • Korunky z pryskyřice: Jsou vyrobeny z měkké, snadno tvarovatelné pasty. Používá se spíše jako dočasná protéza, zatímco se zhotovuje vaše trvalá korunka.
  • Kovové porcelánové korunky: Mají kovové jádro a na něm keramický povlak. Jedná se o nejlepší variantu z hlediska poměru ceny a kvality. Korunka napodobuje vlastní zub pacienta. Jedná se o nejoblíbenější korunku na zubních klinikách v Turecku
  • Korunky bez kovu: Jsou považovány za nejlepší, ale jsou velmi drahé. Kostra těchto korunek je vyrobena ze zirkonu. To zlepšuje estetiku zubu a nepoškozuje protilehlý zub při žvýkání.

Jak se nasazuje zubní korunka v Turecku?

Nasazení zubní korunky v Istanbulu nebo Antalyi zahrnuje úvodní broušení, aby se vyhladily stěny, a tvarování zubu za účelem zhotovení zubní korunky na míru. Další fáze zahrnuje zhotovení dočasného zubu po dobu zhotovování protézy.

Při druhém sezení turecký zubní chirurg nasadí konečnou korunku, ale ještě předtím se zkušebním sezením určí dokonalé usazení zubní korunky.

Vysvětlující video o zubních korunkách

Jak dlouho vydrží zubní korunka v Istanbulu?

Zubní korunka může vydržet až 25 let, pokud jsou splněny správné podmínky: vynikající zubní hygiena, zdravá a vyvážená strava a pravidelná údržba.

Pravidelné odstraňování zubního kamene je nezbytné k ochraně korunky před kazem a korozí. Doporučuje se také omezit konzumaci alkoholu a kouření.

Rizika, komplikace a vedlejší účinky

Nasazení zubní korunky je kontraindikováno v případě bruxismu, kořene ve špatném stavu nebo poškozené čelisti. Aby se totiž korunka pevně ukotvila a plnila svou plnou funkci, musí být umístěna na zdravém základu.

Běžným rizikem je otok po nasazení a ojedinělá bolest. Komplikací jsou také infekce nebo uvolnění podkladového zubu, které je třeba rychle ošetřit, aby se předešlo vážnějším komplikacím.

Bolí operace? Pokud ano, jak dlouho?

Zubní korunka se nasazuje v lokální anestezii, případně v celkové anestezii, pokud se jedná o velké množství zubní struktury. Po odeznění anestetika může pacient pociťovat určitou bolest nebo nepříjemné pocity, které by měly zmizet po podání analgetik nebo antibiotik.

Jaká je minimální délka pobytu v Istanbulu?

Pro nasazení zubní korunky je nutné zůstat v Istanbulu nebo Antalyi 6 až 7 dní.

Kolik stojí zubní korunka v Turecku?

V Turecku byste měli počítat s tím, že za keramickou korunku zaplatíte 170 až 230 eur a za zirkonovou korunku 190 až 250 eur.

Schéma illustratif sur les couronnes dentaires
Ilustrativní schéma zubních korunek

Proč navštívit zubní kliniku v Istanbulu?

Stomatologické ošetření v tureckém Istanbulu je dostupné nejen místním občanům, ale také velmi velkému počtu zahraničních pacientů. Zubní ošetření v Turecku má mnoho výhod:

  • Vysoce kvalifikovaní turečtí zubaři
  • Nejmodernější zubní kliniky
  • Vysoce kvalitní materiály pro protézy
  • Individuálnější a osobnější přístup
  • Pokročilé techniky a bezbolestné ošetření
  • Komfortní podmínky pro pacienty
Bilan dentaire
Zubní prohlídka

V islámském náboženství není zubní chirurgie haram. Je halal a přijatelná, protože jejím cílem je náprava vady. Neriskujte a důvěřujte společnosti NejlepsiKlinika.com. Zprostředkujeme vám kontakt s nejlepšími zubními klinikami za nejlepší ceny.


Pokud si nevíte rady s výběrem, pomůžeme vám, aby byl váš zákrok úspěšný, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


Často kladené otázky

Mohou pacienti v Turecku získat zdravotní pojištění na ošetření zubů?

Všeobecné zdravotní pojištění v Turecku hradí 50 % nákladů spojených s vyšetřením ústní dutiny, extrakcí zubu, konzervativním ošetřením zubů a ošetřením kořenových kanálků. Hrazeno je rovněž neodkladné ošetření.

Zubní chirurgie není v Turecku hrazena ze sociálního pojištění. Některé mezinárodní vzájemné zdravotní pojišťovny však mohou část nákladů na tento typ operace uhradit.

Vzhledem k tomu, že kupní síla v Turecku je mnohem nižší než v zemích, jako je Evropa, je ošetření dostupné za mnohem dostupnější ceny. Rozdíl v ceně může být někdy velmi velký.

Vše závisí na povaze operace. Přesto není zubní ošetření obecně příliš náročné na organismus. Ke sportovním aktivitám se lze vrátit po několika hodinách, maximálně po 1 až 2 dnech.

Země, jako je Rumunsko a Maďarsko, jsou proslulé svým levným zubním ošetřením. Na seznamu nejlevnějších zemí je také Turecko. Nabízí také nejlepší kvalitu péče.

Přestože jsou komplikace po stomatologickém zákroku v Turecku vzácné, mohou se výjimečně vyskytnout. Pokud se tak stane, je nutné, abyste co nejdříve kontaktovali svého zubního lékaře.

O autorovi

Laura

Jmenuji se Laura. Od roku 2004 pracuji jako lékařská a vědecká spisovatelka. Díky více než patnáctileté praxi v oboru mám rozsáhlé zkušenosti s psaním, překládáním a úpravou široké škály dokumentů, včetně vědeckých a lékařských výzkumných článků a konferenčních sborníků.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️