Bichektomie ve Španělsku

chirurgie hraje Španělsko 1

Bichektomie je chirurgický zákrok prováděný ve Španělsku za účelem zeštíhlení tváří. Obličeji dodá harmoničtější vzhled. Lidé s kulatým obličejem, kteří si přejí změnu tvaru svého oválu, se mohou rozhodnout pro bichektomii. Ceny bichektomie jsou ve Španělsku atraktivnější. Zde se dozvíte, co bichektomie obnáší a proč byste si pro její provedení měli vybrat Španělsko.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o bichektomii ve Španělsku a pomůže vám objednat se k operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí bichektomie ve Španělsku?

Cena bichektomie ve Španělsku je 1400 eur. V závislosti na vašich potřebách se může léčebný pobyt all inclusive pohybovat od 1300 do 1500 eur.

Bichektomie – Bichat ball1400 €

Ceny bichektomie jsou ve Španělsku atraktivnější. Zde se dozvíte, co bichektomie obnáší a proč byste si pro její provedení měli vybrat Španělsko.

Definice bichektomie

Bichektomie je operace, při níž se zmenšují Bichatovy koule. Jedná se o tukové struktury nacházející se na tvářích, mezi lícní kostí a čelistí. V závislosti na jedinci jsou více či méně vyvinuté a dodávají tvářím zaoblený vzhled.

Odstraněním těchto tukových těles se výrazně zjemní linie obličeje. Tváře jsou hlubší, lícní kosti výraznější a úhly čelistí lépe definované. Obličej se tak přiblíží dnešním standardům krásy.

Bichektomie je rychlý a jednoduchý chirurgický zákrok. Nezanechává viditelnou jizvu, protože chirurg odstraní přebytečný tuk z vnitřní strany tváří. Operace se navíc provádí ambulantně a v lokální anestezii. Na této operaci je tedy mnoho zajímavého. Bichektomie se často provádí také ve světě modelingu, kde jsou vyrýsované tváře velmi ceněné.

Pro koho je bichektomie vhodná?

Bichektomie je indikována u lidí, kteří litují příliš kulatého obličeje nebo velkých tváří. Zákrok je vhodný pro muže i ženy.

Bichektomie je tedy indikována u lidí, kteří chtějí :

  • Zmenšit objem svých tváří;
  • Zlepšit definici svých tváří;
  • Zdokonalit svůj obličej.

Naopak zákrok se nedoporučuje lidem s příliš vyhublým obličejem. Navíc u pacientů, kteří mají velkou nadváhu a chtějí zhubnout, je vhodné před rozhodnutím o bichektomii přistoupit k fázi hubnutí, protože úbytek hmotnosti může ovlivnit velikost Bichatových koulí, a tím i rysy obličeje.

Bichektomie není hrazena francouzským systémem sociálního zabezpečení.

Postup při bichektomii

Bichektomii obvykle provádí čelistní a obličejový chirurg. Tento odborník má důkladné znalosti anatomie obličeje a často je vyškolen v technice bichektomie.

Chirurg provede analýzu vašeho obličeje a zkontroluje, zda jste se rozhodli správně a zda bichektomie odpovídá vašim estetickým přáním. Váš obličej také vyfotografuje a podrobně vám vysvětlí průběh operace.

Před operací i po ní musítezcela přestat kouřit. Stejně tak je zakázáno užívat aspirin během týdne před odstraněním bichatových kuliček, protože to zvyšuje riziko krvácení a hematomu.

Bichektomie je lehký zákrok trvající 30 až 45 minut. Provádí se ambulantně.

Do úst se podává lokální anestetikum. Pokud si to přejete, může být operace provedena také v celkové anestezii.

Chirurg provede centimetrový řez uvnitř tváře, nad horními stoličkami. Jizvy tak budou zcela neviditelné, skryté v ústech. Identifikují se tukové kuličky, které tvoří Bichatovy koule, a odstraní se jejich přebytek, který tvoří zaoblení tváří.

Nikdy se nejedná o úplné odstranění. Řezy se poté sešijí vstřebatelnými stehy. Kliniku opustíte bez obvazu, tyto stehy se samy vstřebají.

Bezpečnostní opatření po bichektomii

Stejně jako při každé operaci je i při bichektomii nutné dodržovat po operaci určitá pravidla, aby byl zajištěn hladký průběh hojení.

Po operaci je vhodné přikládat na tváře led, aby se zmenšil otok. Otok, který se objeví, může být značný až 7 dní a tato rada omezuje nepříjemné pocity. Doporučuje se také spát s vyvýšenou hlavou a vyhýbat se příliš teplým místnostem.

Bolest není silná, k jejímu odeznění postačí jednoduché léky proti bolesti. Chirurg vám také předepíše antibiotika, která budete užívat 5 až 7 dní. Rekonvalescence je v každém případě rychlá a k běžným činnostem se můžete vrátit za 2 až 3 dny, pokud vám otok není nepříjemný.

Po dobu 3 dnů by pacienti měli jíst rozmixovanou nebo tekutou stravu. Po dobu dvou dnů by se měli vyhýbat horkým jídlům. Po každém jídle by se měly zuby čistit kartáčkem s měkkými štětinami. Pacienti by si také měli po dobu čtrnácti dnů vyplachovat ústa, dokud se zcela nezhojí. Po dobu jednoho měsíce po bichektomii je rovněž zakázáno kouřit.

Výsledek operace je viditelný přibližně po 6 týdnech, jakmile ustoupí otok. Pacienti s pevnější a silnější kůží uvidí konečný výsledek po třech měsících.

Kolik stojí bichektomie ve Španělsku?

Ve Španělsku stojí operace méně, v průměru 1 400 EUR. Ceny se liší v závislosti na tom, zda je v ceně zahrnuta předoperační konzultace, anestezie a pooperační vyšetření. Je třeba mít na paměti, že výsledky této operace zůstávají na rozdíl například od injekcí po celý život.


Pokud se nemůžete rozhodnout, můžeme vám pomoci, aby operace byla úspěšná za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️