IVF ve Španělsku

pma ve Španělsku 2
Napsal Manuella

Vše, co potřebujete vědět o MAP a IVF ve Španělsku! Jaká je průměrná cena v Barceloně? Naše rady pro úspěšné MAP & IVF ve Španělsku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o MAP & IVF ve Španělsku a pomůže vám objednat se k operaci u kvalifikovaných lékařů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje rady odborného lékaře.

Kolik stojí IVF ve Španělsku?

Cena cyklu IVF s jedním vajíčkem se ve Španělsku pohybuje mezi 3800 a 5500 EUR, zatímco cyklus s darováním vajíčka může stát od 4100 do 7500 EUR. Průměrné náklady na IVF ve Španělsku se pohybují kolem 5000 eur, zatímco průměrné náklady na darování vajíčka ve Španělsku činí 7000 eur.

IVF ICSI3100 €
IVF ICSI Dárcovství vajíček3800 €
IVF ICSI Dvojí darování vajíček4100 €
IVF ICSI Darování spermií3900 €
IVF ICSI PGD6500 €
Dárcovství spermií800 €
Vitrifikace vajíček2600 €
Umělé oplodnění1000 €
Darování embryí bílé etnické skupiny3150 €
Darování embrya černého etnika3490 €
Technika ROPA (sdílené mateřství)5000 €
Záruka těhotenství15000 €

Přestože touha mít dítě je často nejsilnější, matka příroda není vždy milosrdná. Někdy může být rozmarná a zdržovat přirozený proces, který některým párům umožňuje zplodit potomka a prožít radost z toho, že se stanou rodiči.

Z důvodů neplodnosti nebo potíží s početím se mnoho párů uchyluje k oplodnění in vitro. Tento postup, známý také jako lékařsky asistovaná reprodukce nebo MAP, využívá k vytvoření dítěte vyspělou technologii a vědu.

IVF se praktikuje v mnoha zemích světa a je stále žádanější. Na některých místech však nejsou náklady na IVF dostupné pro každého a tento postup není plně povolen.

Například v Evropě IVF často zahrnuje složité postupy a přístup k němu je omezený. Na druhou stranu existuje jedna země, kde je IVF prakticky neomezené: Španělsko. V Katalánsku, Barceloně a Madridu je praxe MAP zjednodušena. Postupy, ceny a léčba jsou na dosah každému. Zde se dozvíte vše, co potřebujete vědět o IVF ve Španělsku.

Náš lékařský tým

Španělsko: nejoblíbenější destinace pro mimotělní oplodnění

Jestliže je Španělsko pro páry toužící po dítěti volbou číslo jedna v Evropě, je to proto, že tato země nabízí mnohem snadnější přístup k zákroku a především vysokou úspěšnost.

Dostupnost

In vitro fertilizace ve Španělsku je dostupná pro každého, kdo o ni stojí. Ať už jste v páru, svobodní, heterosexuální, homosexuální, žena, která má potíže s otěhotněním, nebo muž s mužskou neplodností, IVF ve Španělsku nevyžaduje žádné zvláštní podmínky týkající se rodinného stavu pacientů.

Drapeau de l'Espagne
Vlajka Španělska

Věkový limit

Ve Španělsku je věková hranice pro podstoupení IVF 50 let. V některých evropských zemích je věková hranice 40 let. Vzhledem k tomu, že přístup k zákroku je zjednodušen, žádosti o IVF jsou vyřizovány velmi rychle.

Čekací doba

Dárcovství vajíček a spermií je ve Španělsku velmi rozšířené. Dárcům je vypláceno až 900 eur. Páry, které chtějí mít děti pomocí umělého oplodnění, tedy nemusí na oocyty dlouho čekat.

Míra úspěšnosti

Španělsko vyvinulo inovativní techniky, díky nimž je až 75 % umělých oplodnění úspěšných. Reprodukční medicína razí nové cesty a nabízí pacientům ve Španělsku široký výběr metod a postupů umělého oplodnění.

Přijímací infrastruktura

S nárůstem počtu laboratoří vznikla ve Španělsku řada hotelů a možností lékařské turistiky pro MAP za přijatelné ceny.

Bezpečnost španělských klinik

Regionální vlády musí pravidelně kontrolovat všechna centra PMA, aby zajistily, že splňují platné předpisy o kvalitě a bezpečnosti. Jedním z nejoblíbenějších akreditačních systémů používaných španělskými klinikami je norma ISO.

Jaké jsou různé postupy oplodnění in vitro ve Španělsku?

IVF ve Španělsku, a zejména v Barceloně, nabízí řadu léčebných postupů, jakmít dítě. Bude se používat termín “dítě ze zkumavky”. Výběr metody se pak určuje podle problémů každého pacienta:

Umělé oplodnění s použitím vlastních gamet pacienta

Tato možnost je ideální pro páry (muže a ženy), které nemohou zplodit dítě přirozenou cestou. Důvodem mohou být nekvalitní vaječníky nebo spermie nebo neplodnost.

Metoda zahrnuje hormonální léčbu a řízenou, individuálně přizpůsobenou stimulaci vaječníků s cílem získat kvalitní oocyty a zaručit lepší míru otěhotnění. Zároveň musí partner poskytnout kvalitní a dostatečné množství spermií pro oplodnění.

Následně žena podstoupí folikulární punkci (aspiraci oocytů), při níž jsou oocyty odebrány a oplodněny spermiemi partnera. Jakmile je embryo oplodněno, je oplodněno do ženy.

Vérification du résultat de la fécondation in vitro
Kontrola výsledku oplodnění in vitro

IVF s použitím darovaného vajíčka

Tato možnost je ideální pro páry starší 40 let. V tomto věku se může zhoršit kvalita vajíčka, ale existuje také riziko malformace. Tento postup se doporučuje také párům s rizikem vzniku genetických onemocnění.

Metoda zahrnuje darování vajíček a preimplantační genetické testování, které zajistí životaschopnost a úspěšnost embryí.

ICSI IVF

Postup ICSI zahrnuje oplodnění vajíčka mikroinjekcí spermie. Tento postup se doporučuje v případech, kdy je množství spermií nebo jejich pohyblivost nespolehlivá.

IVF na základě dárcovství spermií

Tato metoda reprodukční medicíny je určena pro osamělé ženy nebo páry, které si přejí mít dítě. Pokud jsou oocyty dobré kvality, není darování vajíček nutné. Pro tyto dva profily mohou být relevantní dvě další metody.

Metoda ROPA

Tato metoda je dostupná pouze pro páry stejného pohlaví. Zahrnuje přenos oocytů od jednoho partnera k druhému, aby se oba mohli účastnit lékařsky asistované reprodukce.

Dítě ze zkumavky vzniklé tímto početím má tedy dvě biologické matky. Jedna z obou žen podstoupí stimulaci vaječníků a punkci. Embrya jsou poté kultivována a přenesena ženě, která dítě donosí.

Další postupy pro úspěšné IVF ve Španělsku

Jedná se o :

  • Vitrifikace oocytů: spočívá v konzervaci oocytů. Doporučuje se zejména mladým, svobodným ženám, které si zatím nepřejí mít děti, ale u nichž může později dojít ke zhoršení kvality jejich oocytů.
  • Kryokonzervace: tento postup umožňuje uchovat nepřenesená embrya pro další testy, pokud se první přenosy nezdařily.
une femme enceinte
těhotná žena

Kromě toho nabízíme preparáty zcela určené africkým pacientkám (černošské etnické skupině)

IVF pro ženy černé pleti (africké etnikum)

Studie naznačují, že černošské ženy mají dvakrát častěji než bělošské ženy problémy s plodností, ale mnohem méně často vyhledávají nebo podstupují léčbu neplodnosti.

Mnoho černošských žen, které se potýkají s neplodností, uvádí, že při získávání péče čelí těžkému boji. Mezi obtíže patří nedostatek černošských dárců spermatu a vajíček. Zde jsou naše vzorce:

IVF a dárcovství vajíček4600 €
IVF a darování 4 vajíček4250 €
Darování vajíček200 €
IVF a darování embryí3490 €

Jak se IVF provádí ve Španělsku?

IVF ve Španělsku probíhá ve dvou fázích:

V první fázi, jakmile se rozhodnete a poradíte se s lékařem, musíte odcestovat do Španělska, abyste podstoupili individuální léčbu stimulace vajíček. Ta se provádí po absolvování řady lékařských vyšetření. Tento počáteční pobyt trvá 2 až 3 dny.

Po návratu do Evropy zahájíte hormonální léčbu, která bude trvat přibližně 15 až 20 dní.

Poté se musíte vrátit do Barcelony na punkci. Oocyty budou oplodněny spermiemi in vitro a embryo se bude vyvíjet v laboratoři. Embrya jsou kultivována a po několika dnech přenesena. Na tento druhý pobyt si vyhraďte 10 až 15 dní.

Během procesu bude provedeno ultrazvukové vyšetření endometria. Po přenosu může být předepsána hormonální léčba.

V případědárcovství vajíček lze IVF ve Španělsku provést také během dvou pobytů. Jediný rozdíl je v délce trvání. Nejprve je třeba zajít na kliniku, aby se zorganizoval cyklus a zmrazily se spermie. To trvá 2 až 3 dny. Za druhé je třeba provést přenos embryí. Tento postup trvá 3 až 5 dní.

Jaká je úspěšnost IVF ve Španělsku?

Úspěšnost IVF ve Španělsku se pohybuje mezi 70 a 95 %. Závisí to především na věku a fyzické kondici ženy. U ženy ve věku 30 až 40 let je pravděpodobnost otěhotnění 50 %. Ve věku nad 40 let je šance na otěhotnění 30 až 40 %

Kolik pokusů o IVF je ve Španělsku možné provést?

V Barceloně neexistují žádná omezení pro počet pokusů o IVF. Můžete pokračovat tak dlouho, jak vám to dovolí váš fyzický a zdravotní stav. IVF ve Španělsku však omezuje počet embryí oplodněných při každém pokusu na 3. Obecně však počet provedených transferů nepřesahuje dva.

Viz také: Ceny IVF v Turecku

Kolik stojí IVF ve Španělsku?

Ve Španělsku se náklady na IVF s použitím vlastních vajíček pohybují mezi 3 100 a 3 500 EUR. V případě IVF s použitím darovaných vajíček se náklady pohybují mezi 3 500 a 4 000 EUR. U IVF s darováním embryí se náklady pohybují mezi 3000 a 3200 EUR. U IVF s využitím zmrazení vajíček se náklady pohybují mezi 3500 a 4700 EUR.

Zde je videoreportáž o MAP ve Španělsku

Je možné si při IVF vybrat pohlaví dítěte?

Stejně jako téměř ve všech evropských zemích není ani ve Španělsku povolena volba pohlaví dítěte. Španělsko je však oprávněno provádět preimplantační genetickou diagnostiku ze zdravotních důvodů.

Chcete si vybrat pohlaví svého budoucího dítěte? Na Kypru si pohlaví svého dítěte vybrat můžete. Je to jedna z mála zemí, která tuto praxi povoluje. Máte zájem? Neváhejte nás kontaktovat.

rendez vous à la clinique de fertilité
navštivte kliniku pro léčbu neplodnosti

Jak mohu požádat o MAP ve Španělsku?

Ve Španělsku existuje mnoho klinik pro léčbu neplodnosti, z nichž naprostá většina je soukromá. Nacházejí se po celém Španělsku, konkrétně v Barceloně, a je velmi snadné se do nich dostat, protože do těchto destinací létá mnoho nízkonákladových leteckých společností.

Chcete-li založit soubor MAP ve Španělsku, náš koordinátor vám bezplatně pomůže zajistit, aby vaše IVF bylo úspěšné. Kontaktujte nás a my se o vše postaráme.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Manuella

Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️