Cena IVF s dárcovstvím spermatu ve Španělsku

pma se spermatem dárce 1
Napsal Laurence

Vše, co potřebujete vědět o IVF a dárcovství spermatu ve Španělsku! Jaká je průměrná cena v Barceloně? Naše rady pro úspěšné IVF a dárcovství spermatu ve Španělsku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o IVF s dárcovstvím spermatu ve Španělsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných lékařů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena IVF s dárcovstvím spermatu ve Španělsku

Průměrná cena IVF s dárcovstvím spermatu ve Španělsku v Barceloně je 3 200 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 3 000 eur do 3 400 eur.

MAPACena v eurech
IVF ICSI3100 eur
IVF ICSI Dárcovství vajíček3800 eur
IVF ICSI Dvojí darování vajíček4100 eur
IVF ICSI Darování spermií3200 eur
Dárcovství spermií800 eur
Vitrifikace vajíček2600 eur
Umělé oplodnění1000 eur
Darování embryí3150 eur
Technika ROPA (sdílené mateřství)5000 eur
Zaručené nebo hrazenétěhotenství 15 000 eur

Co je dárcovská inseminace?

Dárcovská inseminace (DAI) je proces oplodnění ženy spermatem získaným od známého nebo anonymního dárce. Zákrok se obvykle provádí v rámci přirozených cyklů, bez použití léků na podporu plodnosti. U žen starších 30 let a u žen, které nebyly úspěšné při dárcovské inseminaci v přirozených cyklech, však mohou být doporučeny léky na podporu plodnosti, aby se zvýšil počet oplodněných vajíček.

Pokud inseminace dárcovským spermatem nebyla úspěšná nebo pokud to vyžadují jiné faktory plodnosti, může být provedeno oplodnění in vitro (IVF) se spermatem dárce.

Použití spermatu dárce

Mezi osoby, které se mohou rozhodnout pro použití dárcovského spermatu, patří:

  • Svobodné ženy nebo lesbičky
  • Ty, jejichž mužský partner nemá žádné získatelné sperma
  • Ti, kteří chtějí získat záložní vzorky pro obtížné případy mužské neplodnosti

Dárci spermatu mohou být známí nebo anonymní. Výběr dárce je velmi osobní rozhodnutí, které závisí na řadě faktorů. Ať už je zvolen jakýkoli typ dárce, platí pro něj různá hlediska a požadavky.

Použití známého dárce

Některé ženy se mohou rozhodnout požádat o darování spermatu svého přítele. Vzhledem k tomu, že tato možnost může vyvolat citlivé otázky a rozhodnutí o rodičovství, je před přijetím dárce spermatu nutné učinit řadu opatření:

  • Poradenství. Pacific Fertility Centre vyžaduje, aby se obě strany zapojené do inseminace od dárce zúčastnily alespoň jednoho poradenského sezení s rodinným terapeutem nebo psychologem, který je obeznámen s otázkami, které mohou při tomto typu uspořádání nastat.
  • Právní dohoda mezi dárcem spermatu a plánovaným rodičem. Před inseminací musí pacient a dárce spermatu vytvořit platnou, notářsky ověřenou právní dohodu nebo smlouvu, v níž jsou uvedena práva a povinnosti rodičů.
  • PFC důrazně doporučuje dárci a příjemci, aby před inseminačním procesem vyhledali právní poradenství.

Využití anonymního dárce

Pacienti využívající sperma anonymního dárce získávají zmrazené vzorky z akreditovaných spermabank.

Banky spermatu se mohou značně lišit, pokud jde o informace o dárci, jeho identitu, etnický původ a zdravotní anamnézu, stejně jako o počet dostupných dárců. Většina bank neposkytuje profily dárců. Některé spermabanky mohou mít ustanovení umožňující budoucí kontakt (odhalení identity) mezi dospělými potomky dárců spermatu a dárcem. Některé mohou umožnit identifikaci v případě zdravotní potřeby.

Postup banky spermatu

Certifikované banky spermatu musí splňovat zvláštní požadavky na výběr dárců. Aby se prakticky vyloučilo jakékoli riziko přenosu nemocí, je sperma umístěno do karantény. Během tohoto procesu je dárce testován na infekční choroby. Darované sperma je poté zmraženo a uloženo ve spermabance po dobu šesti měsíců. Před dodáním spermatu klinikám a pacientům je dárce znovu testován na infekční choroby.

Pacienti si mohou vybrat většinu certifikovaných spermabank. Pacienti jsou zodpovědní za výběr dárce a musí spermobance za sperma a dopravu přímo zaplatit.

Ženy mohou být nuceny nahlédnout do seznamů dárců několika bank, než najdou dárce, kterého chtějí. Nemůžeme vám poradit, kterého dárce využít, protože se jedná o velmi osobní volbu.

Krevní skupina dárce by byla důležitá pouze v případě, že by pacientka použila sperma dárce v případě, že budoucí otec nemá žádné sperma a vy byste nechtěli, aby budoucí dítě vědělo, že byl použit dárce. V takovém případě může mít smysl použít dárce, jehož krevní skupina odpovídá krevní skupině budoucího otce.

Doporučujeme, aby pacienti při výběru věnovali pozornost kvalitě spermatu garantované bankou. Pacienti se setkají s velkými rozdíly v minimálním počtu pohyblivých (plovoucích) spermií, které banky poskytují. Doporučujeme pacientům spolupracovat s bankami, které garantují minimálně 15 milionů pohyblivých spermií v jedné lahvičce po rozmrazení.

Dárcovství spermatu a IUI

Většina pacientů, kteří se snaží počít dítě pomocí dárcovských spermií, začíná s intrauterinní inseminací (IUI). Zejména pokud je pacientka mladá a má pravidelnou ovulaci, na klinice pro léčbu neplodnosti vám dají domácí testovací sadu, která detekuje nárůst LH indikující ovulaci; poté rozmrazí spermie a provedou příslušnou inseminaci.

Jiné pacientky mohou užívat léky na podporu plodnosti, jako je klomifen, letrozol nebo gonadotropiny, ve spojení s IUI. Cílem užívání těchto léků je vyvolat ovulaci u žen, které neovulují pravidelně, nebo nabrat více vajíček (superovulace), aby se zvýšila šance na oplodnění.

Co mohu očekávat od zákroku inseminace dárkyní?

Intrauterinní inseminace (IUI) se nejčastěji provádí na klinikách MAP v Evropě nebo ve Španělsku, protože šance na úspěšné početí jsou vyšší, pokud je kontrolováno načasování expozice spermií a spermie jsou umístěny ve větším počtu blíže k vajíčku (vajíčkům).

Darované spermie jsou dodávány přímo na kliniku ve zmražené formě a v tomto stavu jsou uchovávány až do dne inseminace. V den zákroku laboratoř rozmrazí lahvičku (lahvičky) se spermatem, provede počet a vyhodnotí procento pohyblivých spermií (normálních, pohyblivých) ve vzorku, aby byly zajištěny co nejlepší výsledky.

Rizika spojená s inseminací od dárce

Rizika dárcovské inseminace jsou stejná jako u jakéhokoli typu nitroděložní inseminace a zahrnují infekci, děložní křeče, mimoděložní těhotenství a potrat. Riziko infekce je velmi nízké. Křeče jsou neobvyklé, a pokud jsou přítomny, jsou velmi mírné.

Dárcovství spermatu a IVF

Pokud několik pokusů o IUI nevedlo k otěhotnění nebo pokud jsou přítomny jiné ženské faktory, může být doporučeno IVF s darováním spermatu. Ačkoli je to kontroverzní, některé studie naznačují, že zmrazené rozmražené spermie jsou při dosažení oplodnění vajíček pomocí IUI mnohem méně účinné než čerstvé spermie.

Po rozmrazení vzorku zmrazeného spermatu embryologové provedou jeho analýzu. Pokud je koncentrace a/nebo pohyblivost spermií nízká, může embryolog doporučit rozmrazení druhé lahvičky nebo se rozhodnout provést ICSI a vstříknout spermie přímo do vajíček.

Dárcovské sperma lze také použít jako záložní řešení v případech velmi závažné mužské neplodnosti. V takových případech se urolog nejprve pokusí chirurgicky získat spermie z varlete (varlat) mužského partnera. Ve vzácných případech, kdy získané spermie nestačí k oplodnění vajíček partnerky, můžeme doporučit, aby byly jako rezerva k dispozici spermie dárce.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️