Zubní ordinace v Maďarsku

zubní turistika v Maďarsku 3
Napsal Laurence

Vše, co potřebujete vědět o zubní chirurgii v Maďarsku! Jaká je průměrná cena v Budapešti? Naše tipy pro úspěšné ošetření zubů v Maďarsku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o zubní chirurgii v Maďarsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena zubní chirurgie v Maďarsku

Průměrná cena stomatologického ošetření v Maďarsku, v Budapešti, je 2 200 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 1800 eur do 2600 eur.

ZákrokyCena Maďarsko
Poplatky za konzultaciZdarma
Korunka zubního implantátu700 eur
Porcelánová dýha300 eur
Kompletní zubní implantát5 000 eur
Letenka70 eur
Hotel50 eur

Co je to zubní turistika?

Zubní turistika je jednoduše řečeno cestování do zahraničí za účelem zubního ošetření v Maďarsku v Budapešti. Stala se oblíbenou cestou Evropanů díky kvalitě a relativně nízkým nákladům na zubní ošetření.

Zubní ošetření v Maďarsku

Je obtížné přesně zjistit, kolik pacientů každoročně vycestuje za zubním ošetřením do zahraničí, protože pacienti ani zubní lékaři nejsou povinni tyto informace zveřejňovat. Podle některých odhadů však tento počet činí 60-70 000 pacientů ročně, z nichž téměř polovina cestuje za ošetřením do Maďarska. Nejčastějšími zákroky, které Evropané v zahraničí podstupují, jsou zubní implantáty a chirurgie dutiny ústní.

A maďarští zubaři nepřijímají pouze návštěvníky z Evropy; mnoho pacientů přijíždí také ze sousedních zemí, jako je Francie, Německo, Rakousko, Švýcarsko a Itálie. Tato maďarská zubní klinika tvrdí, že 21 % jejích pacientů pochází z Francie, 25 % z Německa a 28 % z Rakouska.

Pacienti z Německa a Rakouska začali překračovat maďarské hranice za levnějšími zubními zákroky v 80. letech 20. století. Vznikla tak “zubní města”, jako je Mosonmagyaróvár, který má 160 zubních ordinací, ale pouze 32 000 obyvatel.

S příchodem nízkonákladových leteckých společností mohli pacienti levně cestovat i ze vzdálenějších oblastí. Postupně bylo v Budapešti otevřeno více zubních ordinací, které cestujícím letadlem poskytovaly větší komfort.

Proč si nechat ošetřit zuby v Maďarsku?

Důvody, proč lidé cestují do Maďarska za zubními zákroky, jsou následující:

  • Cena: Hlavním důvodem, proč si lidé nechávají v Maďarsku provádět estetickou stomatologii, je pravděpodobně úspora peněz ve srovnání se soukromým ošetřením v Evropě – zejména v případě zubních implantátů a fazet, které mohou stát tisíce liber.
  • Školení a kvalifikace: Zubní lékaři v Maďarsku procházejí rozsáhlým školením a jsou dobře regulováni.
  • Nejmodernější vybavení: Mnoho maďarských klinik investovalo velké prostředky do nejmodernějších technologií, aby bylo ošetření zubů co nejefektivnější, nejrychlejší a nejpohodlnější.
  • Rychlost ošetření: Čekací doby v NHS jsou notoricky známé – to není to, co byste chtěli, když vás bolí zub. Místo toho, aby pacienti čekali na ošetření ve své zemi měsíce, mohou v Maďarsku získat zubní ošetření během několika dní.
  • Vynikající vybavení: Některé kliniky nabízejí zařízení podobná lázním, která mohou pacienti během pobytu využívat.
  • Poloha: Pouhé 2 hodiny letu z Francie, konzultace a některá ošetření lze v Maďarsku provést bez nutnosti přenocování.
  • Památky: Pokud cestujete do zahraničí, můžete se vydat na nějaké malebné místo. Budapešť a její okolí mají z hlediska turistiky a volnočasových aktivit co nabídnout.

Zubní školení v Budapešti

Nejstarší maďarská lékařská fakulta, Semmelweisova univerzita, byla založena v roce 1769 a každoročně přijímá největší počet studentů zubního lékařství v zemi. Uhnízděná v centru Budapešti nabízí výuku zubního lékařství v maďarštině, francouzštině a němčině.

Každý rok tvoří téměř polovinu jejích absolventů zubního lékařství cizinci, což svědčí o kvalitě její výuky. Po ukončení výuky získávají absolventi titul doktora zubního lékařství (D.M.D.).

Zubní lékaři, kteří chtějí získat kvalifikaci ve specializovaném oboru, jako je ortodoncie, parodontologie nebo protetická stomatologie, musí nejprve absolvovat 36 měsíců placené práce v odborné praxi. Poté se mohou vrátit na univerzitu a absolvovat postgraduální studium.

Předpisy pro maďarské zubní lékaře

Jako člen EU musí všichni zubní lékaři vykonávající praxi v Maďarsku splňovat normy EU. Kromě toho se musí registrovat na ministerstvu zdravotnictví, které vydává osvědčení těm, kteří prokáží určitou úroveň činnosti. Aby si toto oprávnění udrželi, musí zubní lékaři udržovat aktuální standardy pravidelnou účastí na seminářích, konferencích apod.

Mnoho maďarských zubních lékařů je také registrováno u Maďarské lékařské komory (Magyar Orvosi Kamara – MOK). Tato akreditace je sice dobrovolná, ale je známkou prestiže. Proto o její získání usiluje tolik zubních lékařů, kteří splňují přísná kritéria. Toto členství je třeba mít na paměti, když hledáte zubaře v Maďarsku.

Kliniky v Maďarsku nepodléhají průběžné kontrole, ale předpokládá se, že zubař, který dosáhl určité úrovně kvality, dbá na chod své kliniky. Pokud chcete mít při absolvování estetické stomatologie v Maďarsku klid, můžete si vybrat takovou, která je akreditovaná podle normy ISO 9001.

Kam jít k zubaři v Maďarsku

Jakmile jste zúžili své hledání a rozhodli se pro ošetření v Maďarsku, budete si ještě muset vybrat kliniku, kterou využijete. Vyberete si zubaře v hlavním městě Budapešti, nebo v menším městě?

Zubní implantáty v Budapešti

Mnoho nejlepších zubních klinik v Maďarsku se nachází v historickém hlavním městě Budapešti. Budapešťští zubaři jsou známí vysokou úrovní kosmetické stomatologie a běžné zubní péče.

Některé zubní kliniky v Budapešti nabízejí vlastní ubytování, ale i když ta vaše ne, existují možnosti ubytování pro každý vkus a rozpočet. Tříhvězdičkové hotelové pokoje v Budapešti jsou k dispozici od přibližně 55 eur za noc.

Vyplatí se také věnovat čas prohlídce budapešťských památek. Až do roku 1872 byla města Budín a Pešť, rozdělená Dunajem, oddělená. Přestože jsou nyní spojena, každé z nich si zachovává svůj vlastní charakter. V Budíně, kopcovitém městě, se nachází hrad, z něhož je nádherný výhled na řeku a zbytek města.

Pěší prohlídka vám umožní poznat město, ale budete potřebovat několik dní, abyste si ho mohli prohlédnout vlastním tempem. Některé kliniky dokonce nabízejí vlastní prohlídky a poznávací programy, které můžete zařadit do návštěvy zubaře. Před ošetřením zubů nebo po něm se zastavte v některém z lázeňských zařízení, kterými je Maďarsko proslulé, a trochu si odpočiňte.

Další destinace

Na kliniky v místech, jako je Mosonmagyaróvár, vzdálených od hlavního města, se dostanete za trochu delší dobu – ale opět byste neměli mít problém se zajištěním cestovní asistence. Možná zjistíte, že ve vzdálenějších oblastech jsou ceny ještě nižší.

Přímé lety do Maďarska trvají přibližně 2 hodiny. Jednoduchou konzultaci nebo ošetření lze tedy provést během jediného dne. U složitějších zákroků, jako jsou zubní implantáty, budete pravděpodobně muset zůstat několik nocí a případně absolvovat několik návštěv.

Proč nezačít tím, že si necháte zdarma vypracovat cenovou nabídku od jedné z našich doporučených zubních klinik v Maďarsku? Stačí vyplnit několik údajů a jeden z našich zástupců pro zubní turistiku vás bude brzy kontaktovat, aby s vámi probral ošetření a ceny.

Proč je v Maďarsku levněji?

Dalo by se předpokládat, že nižší ceny jsou důsledkem nižší úrovně péče a zastaralého vybavení. Naopak, mnohé maďarské zubní kliniky mají nejmodernější vybavení a nabízejí úroveň péče, která daleko převyšuje úroveň mnoha klinik v Evropě.

Ve skutečnosti jsou to právě režijní náklady podniků, které do značné míry určují cenu ošetření. Pronájem komerčních prostor v Budapešti není tak drahý jako například v Londýně. Levnější jsou také služby, platy a údržba.

Tyto úspory se rychle kumulují a umožňují zubařům nabízet své služby za relativně nízké ceny. Díky vyšším ziskovým maržím mohou také více investovat do vybavení a zařízení, aby zlepšili zkušenosti svých pacientů.

K udržení nízkých cen a vysokých standardů přispívá i samotný růst zubní turistiky. Vzhledem k tomu, že stále více zubařů otevírá své dveře pacientům ze zemí, jako je Velká Británie, Francie a Německo, neustále mezi sebou soutěží o co nejlepší služby.

Mějte na paměti, že ne všichni maďarští zubaři investovali do technologií, školení a vybavení. To znamená, že byste neměli hledat jen to nejlevnější možné ošetření. Udělejte si vlastní průzkum tím, že se podíváte na recenze maďarské zubní turistiky na internetu a položíte spoustu otázek, abyste se ujistili, že vámi vybraná klinika nabízí péči na úrovni, kterou potřebujete.

Získání zubních implantátů v Maďarsku

Jakmile najdete kliniku, se kterou jste spokojeni, budete se muset zúčastnit konzultace. Ta je nezbytná pro naplánování léčby, přesnou kalkulaci nákladů a ujištění se, že vám vše vyhovuje.

Konzultace jsou často zdarma a některé kliniky mohou jít tak daleko, že vám nabídnou bezplatný transfer z letiště a dokonce vám proplatí náklady na letenky, pokud budete pokračovat v navrhovaném ošetření.

Délka trvání a počet potřebných návštěv závisí na typu implantátů, které máte.

Postup implantace

Tradiční implantáty se zavádějí postupně. Nejprve se do čelistní kosti vloží samotný implantát a tkáň dásně se přišije zpět na místo. Trvá čtyři až šest měsíců, než se implantát usadí a splyne s kostí.

Při další návštěvě je instalován abutment a můžete obdržet dočasnou korunku, která jej zakryje. Přibližně o dva týdny později je čas na přeměření vašich úst, aby korunka nebo můstek s implantátem dokonale seděly. Zhotovení obvykle trvá několik dní, během nichž můžete jít domů nebo si užít miniaturní přestávku.

Celý zákrok vyžaduje tři nebo čtyři návštěvy rozložené do několika měsíců.

Implantáty All-on-4

Implantáty All-on-4 lze v Maďarsku nasadit během jediného dne, což z nich činí oblíbenou volbu pro pacienty se zubními implantáty v Maďarsku. Protože vyžadují pouze čtyři implantáty v dolní čelisti a šest v horní čelisti, jsou také levnější než celá ústa s tradičními implantáty.

Pacientům může být přesto doporučeno, aby zůstali několik dní, aby mohl zubní lékař sledovat pokrok, ale není nutné, aby zůstali týden. Zpočátku se nasazují dočasné zubní náhrady a po několika měsících se musíte vrátit, abyste je nahradili stálou sadou.

Hledání vhodného zubního lékaře

Výběr zubařů v Maďarsku může být trochu ohromující, když začnete zvažovat své možnosti. Naštěstí jsme již vybrali ty, které považujeme za nejlepší zubaře v Maďarsku na základě našich vysokých standardů kvality, péče a služeb (o tom, jak vybíráme kliniky, si přečtěte zde).

Tyto kliniky můžete kontaktovat pro bezplatnou nabídku kliknutím níže a poskytnutím svých kontaktních údajů.

Před zahájením léčby v zahraničí doporučujeme poradit se se svým obvyklým zubním lékařem. Ten bude schopen identifikovat případné základní zdravotní problémy v dutině ústní, které by mohly bránit tomu, abyste podstoupili zubní implantáty nebo jiné ošetření v zahraničí. Možná budete také potřebovat panoramatický rentgenový snímek, který zašlete na kliniku v Maďarsku pro přesnou kalkulaci.

Otázky, které byste měli položit svému zubnímu lékaři

Při hledání toho nejlepšího zubaře v Maďarsku, který bude vyhovovat vašim potřebám, vám nabízíme několik otázek, na které se můžete zeptat, abyste se ujistili, že jsou pokryty všechny základy:

  • Jak poskytují konzultace?
  • Kdy vám sdělí pevnou cenu za ošetření?
  • Co je zahrnuto v ceně a za co si budete muset připlatit?
  • Jak jsou akreditováni?
  • Jakou péči vám poskytnou během rekonvalescence?
  • Jakou následnou péči si budete muset zajistit po návratu?
  • Poskytují pojištění a/nebo záruky?
  • Co se stane, pokud se po návratu vyskytnou komplikace?

Názory na zubaře v Maďarsku

Pokud zkoumáte možnosti zubní péče v Maďarsku, jsou recenze důležitou součástí tohoto procesu. Chcete vědět, jaké zkušenosti mají ostatní lidé, kteří podstoupili ošetření, jako jsou korunky, fazety a zubní implantáty v Maďarsku.

Ale vzhledem k tomu, že na internetu je k dispozici tolik informací (a ne všechny jsou upřímné), můžete se cítit trochu zahlceni. Abychom vám situaci usnadnili, připravili jsme pro vás několik užitečných komentářů a rad od lidí, kteří navštívili Maďarsko kvůli zubnímu zákroku. Zde najdete informace o :

  • Typech zubního ošetření, které jsou v Maďarsku k dispozici
  • Výhody rezervace přes agenturu
  • Co očekávat po příjezdu
  • Jak si vybrat kliniku
  • Možné nevýhody

To vše jsou pozitivní věci, které je třeba zvážit, když se snažíte rozhodnout, zda je pro vás zubní turistika vhodná. Pokud jste si ještě nepřečetli našeho průvodce zubním ošetřením v zahraničí, podívejte se na něj, kde najdete další tipy a informace.

Pokud si chcete udělat představu o tom, kolik vás zubní zákrok bude stát, můžete si nyní vyžádat bezplatnou cenovou nabídku. Stačí zadat několik údajů a brzy budete informováni o nákladech na ošetření u doporučených zubařů v Maďarsku.

Závěr

Je jasné, proč se tolik lidí rozhoduje pro léčbu zubními implantáty v Maďarsku. Tato země má, pokud jde o zubní turistiku, dobře zavedenou pověst. Přesto je však při rozhodování o tom, zda je pro vás zubní turistika v Maďarsku vhodná, stále co zvažovat.

Doufáme, že vám tento průvodce pomohl pochopit vaše možnosti a připravit se na cestu, pokud se pro ni rozhodnete.

Nezapomeňte, že můžete získat bezplatnou nabídku na stomatologickou turistiku v Maďarsku kliknutím na tlačítko níže. Stačí zadat několik údajů a jeden z našich zástupců pro zubní turistiku vás bude kontaktovat s nezávaznou nabídkou na práci, kterou potřebujete. Možná budete překvapeni, kolik můžete ušetřit cestou za ošetřením do Maďarska!

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️