Cena zubní korunky v Maďarsku

zubní korunka maďarsko1 1
Napsal Manuella

Vše, co potřebujete vědět o zubních korunkách v Maďarsku! Jaká je průměrná cena v Budapešti? Naše rady pro úspěšnou zubní korunku v Maďarsku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o zubních korunkách v Maďarsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena zubní korunky v Maďarsku

Průměrná cena zubní korunky v Budapešti v Maďarsku je 200 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 150 eur do 250 eur.

PostupCena Maďarsko
Zubní korunka200 €

Co je to zubní korunka?

Zubní korunka v Maďarsku v Budapešti je kryt, který se nasazuje na zub, aby chránil oslabený zub před zlomeninou nebo dalším poškozením. Zubní korunka v Maďarsku může být také použita k náhradě odbarveného nebo deformovaného zubu nebo k ochraně zubu. V neposlední řadě je nová korunka potřeba jednoduše nahradit starou, opotřebovanou nebo vadnou korunku.

Zubní korunky v Maďarsku

Zhotovení korunky trvá obvykle dvě návštěvy u zubního lékaře. Na první schůzce zubař zub vytvaruje a připraví tak, aby mohla být korunka správně nasazena.

Poté se pořídí otisk zubu a nasadí se dočasná korunka, která chrání připravený zub. Tento otisk se poté odešle do zubní laboratoře, kde se zhotoví trvalá korunka na míru.
Při druhé návštěvě se nasadí stálá korunka. Pokud je uložení, tvar a barva korunky vyhovující, váš zubní lékař přistoupí k jejímu trvalému upevnění.

4 typy zubních korunek v Maďarsku

Korunky z porcelánu taveného s kovem (PFM)

Korunka natavená porcelánem na kov je korunka s kovovým základem, ale s porcelánovým povrchem, takže je stejně bílá jako vaše zuby. Cena korunky tavené s porcelánem v Maďarsku je 150 EUR.

Zirkoniové korunky

Zirkoniová korunka se vyrábí pomocí technologie CAD/CAM, která zajišťuje zdařilý vzhled a dokonalé usazení. Nejčastěji se používá z estetických důvodů. Zirkoniové korunky se častěji používají pro frontální oblast. Cena zirkoniové korunky v Maďarsku je 200 eur.

Porcelánové korunky E-max v Maďarsku

Celoporcelánové (lisované keramické) korunky jsou nejlepší volbou, pokud korunky splňují výjimečné estetické požadavky, protože tento materiál dokáže co nejpřirozeněji napodobit přirozenou zubní sklovinu. Používá se pouze pro korunky. Materiál korunky je o něco silnější než zirkon, takže při přípravě je třeba vypilovat o něco více materiálu zubu. Cena porcelánové korunky e.max je 300 eur.

Zlaté korunky jsou k dispozici na vyžádání, ale jejich cena závisí na reálné ceně zlata a velikosti zubu, který je třeba zakrýt.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoli typ korunky, bude vám nasazena dočasná korunka, která bude chránit připravený zub a zajistí normální funkci řeči a žvýkání, dokud nedostanete stálou korunku.

Která korunka je nejúčinnějším řešením?

Zvažte faktory, jako jsou např.

  • Kolik peněz chcete za korunky utratit?
  • Který zub by měl být korunován?
  • Jaký je stav zubů vedle toho, který má být korunován?
  • Jaká je vaše celková ústní hygiena?

Před jakýmkoli rozhodnutím se nezapomeňte poradit se svým zubním lékařem v Budapešti v Maďarsku, ale my se vám pokusíme pomoci několika tipy:

Plné porcelánové korunky jsou nejkrásnější, ale také nejdražší a nejchoulostivější. Jsou vynikajícím řešením pro přední zuby. Nelze je však použít k náhradě chybějících zubů, stejně jako z nich nelze zhotovit můstek. Neobsahují kov, takže pokud jste alergičtí na jakýkoli kov, mohou být pro vás ideální volbou. Jsou o něco křehčí než korunky z porcelánu taveného s kovem, proto se stoličkové korunky nedoporučují. Korunky musí být o něco silnější, takže při přípravě zubu na korunku je třeba odstranit více materiálu.

Zirkoniové korunky jsou biokompatibilní a velmi odolné. Jsou proto ideální pro všechny zuby, ať už v oblasti předních nebo stoliček. Tento typ korunky vyžaduje co nejmenší počet extrakcí zubů. Je to velmi tvrdý materiál, takže se dobře osvědčuje i v tenčích vrstvách. Protože se jedná o tvrdý materiál, lze z něj zhotovit delší můstky. Je levnější než porcelánové korunky, ale dražší než korunky z porcelánu taveného s kovem.

Korunky z porcelánu nataveného na kov jsou dobrým řešením pro ty, kteří hledají ekonomičtější řešení než zirkonové a masivní porcelánové korunky a kteří netrpí alergií na kov. Největší výhodou této korunky je její trvanlivost, protože kovový rám nebo rám ze slitiny zlata bez obsahu niklu lze používat po dlouhou dobu. Díky porcelánovému povlaku na rámu je estetická, ale vypadá méně přirozeně než zirkonová. Proto se častěji používá v oblasti stoliček. Díky kovovému rámu se dokonale přizpůsobí preparovanému zubu.

Zlaté korunky vydrží nejdéle ze všech typů korunek, pokud dodržujete dobrou ústní hygienu. Zlaté korunky mají zlatý rám a jsou pokryty vrstvou porcelánu. Ten je 100% bezalergenní a dokonale se přizpůsobí preparovanému zubu, takže nehrozí riziko vzniku zubního kazu.

Zubní dýhy nebo korunky v Maďarsku?

Pokud přemýšlíte, zda potřebujete porcelánové korunky nebo dýhy na přední zuby, zřejmě chcete nový úsměv. Není tak snadné vám bez lékařského vyšetření říci, jaké je ideální řešení, ale existuje několik pokynů, které vám pomohou. Pokud jde o korunky pro přední zuby pro dokonalý vzhled, doporučují se zirkonové nebo porcelánové materiály. Nejjednodušší způsob, jak se rozhodnout, je však objednat se na bezplatnou nezávaznou konzultaci na klinice v Budapešti v Maďarsku.

Korunky se doporučují v následujících případech:

  1. Zuby jsou silně zabarvené.
  2. Pokud máte v zubu větší výplně.
  3. Pokud jste ztratili velké množství zubní skloviny.
  4. Pokud již máte korunky, které lze nahradit pouze korunkami.
  5. Pokud chcete vyplnit větší mezery mezi zuby.
  6. Vaše zuby jsou značně špatně seřízené.
  7. Skřípete zuby.
  8. Váš zub prodělal ošetření kořenových kanálků
  9. Je třeba výrazně upravit tvar nebo polohu zubu.

Dobrou zprávou je, že fazety a korunky lze kombinovat, ale ne na stejném zubu. Je známo, že korunky jsou invazivnějším zákrokem než fazety, proto jen málo lidí dává přednost korunkám. Porcelánové korunky a dýhy lze kombinovat, protože jsou vyrobeny ze stejné keramické suroviny, což znamená, že pokud má člověk jeden nebo dva zuby ošetřené kořenovým kanálkem, musí být tyto zuby korunkované, ale sousední zdravé zuby mohou mít dýhy a nikdo nepozná rozdíl!

Použité materiály

  • Materiál korunky a můstku :
  • Kovová slitina s porcelánovým povrchem
  • Slitina zlata s porcelánovým povlakem
  • Slitina niklu a titanu s keramickým povlakem
  • Zirkonium, oxid hlinitý s keramickým povlakem

Pooperační problémy

  1. Povrch dočasných inlejí, můstků nebo korunek může být drsný nebo nedostatečně hladký.
  2. Zub může být citlivější
  3. Dásně mohou být několik dní citlivé
  4. Dočasné vložky, můstky nebo korunky mohou vypadnout v důsledku přetížení.
  5. Po ošetření může být zub citlivý na chlad nebo teplo a jeho okluzní funkce může být snížena.

Pooperační sledování

Zvykání si na korunky nebo můstky může trvat týdny nebo dokonce měsíce. Několikrát může být nutná úprava a korekce výšky. Po nasazení mohou být vitální zuby citlivé na chlad a teplo a žvýkací funkce se může snížit, ale to po nějaké době pomine. Tato doba závisí na konkrétním člověku. Může trvat i půl roku, než příznaky vymizí.

Může to být způsobeno vytvořením ochranné vrstvy dentinu kolem zubní dřeně, kterou vaše tělo chrání zuby. Protože to může trvat několik měsíců, prosíme vás o trpělivost.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Manuella

Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️