Bariatrická chirurgie v Tunisku

bariatrická chirurgie Tunisko 1
Napsal Maria

Cílem bariatrické operace je omezit množství potravy, které žaludek pojme, a tím umožnit snížení hmotnosti. Nejčastěji prováděnými bariatrickými operacemi v Tunisku jsou operace žaludečního balonu, žaludeční bandáž, sleeve gastrektomie a žaludeční bypass. V tomto článku se dozvíte vše o bariatrické chirurgii v Tunisku a podrobnosti o jednotlivých zákrocích.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o bariatrické chirurgii v Tunisku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu zdravotnického pracovníka.

Cena bariatrické operace v Tunisku

Cena žaludečního bypassu v Tunisku činí 4 300 EUR. Cena žaludečního rukávu činí 3800 eur. Podvázání žaludku žaludeční bandáží stojí 3500 eur. A cena žaludečního balonu v Tunisku činí 1900 EUR. Tyto ceny se mohou lišit v závislosti na pověsti kliniky, chirurga a délce pobytu.

PostupCena v eurechDélka pobytu
Žaludeční bypass4300 €6 dní
Žaludeční rukáv3800 €6 dní
Žaludeční páska3500 €4 dny
Žaludeční balón1900 €1 den

Co je bariatrická chirurgie v Tunisku?

Bariatrická chirurgie neboli operace obezity je operace, která pacientům umožňuje rychlejší pocit sytosti. Jedná se o léčbu pacientů trpících pokročilou obezitou, kteří potřebují rychle zhubnout.

Obecně platí, že pacienti, kteří tuto operaci podstupují, mají BMI vyšší než 40, nebo 35, pokud se u nich vyskytují komorbidity. Tuto operaci provádějí v Tunisku nejlepší odborníci, je zde velmi přísné sledování a o pacienty se před operací i po ní stará několik specialistů, zejména psycholog a nutriční terapeut.

Podvázání žaludku

Bandáž žaludku je v Tunisku oblíbeným zákrokem při obezitě. Je velmi rychlá, její provedení trvá méně než hodinu a komplikace jsou velmi nízké.

Spočívá v nasazení nafukovacího prstence, spíše podobného balónku, který sníží vstřebávání živin.

Sleeve gastrectomy

Při operaci žaludečního rukávu se odstraní velká část žaludku a na jejím místě se během operace pomocí hadičky vytvoří úzká trubice. Při této operaci je přebytečná část žaludku trvale odstraněna.

Tímto způsobem bude pacient nucen jíst pomalu malá množství jídla. Tento zákrok také snižuje hladinu hormonu zodpovědného za chuť k jídlu, takže po jídle lze velmi rychle pocítit pocit sytosti.

Žaludeční bypass

Žaludeční bypass se používá v bariatrické chirurgii. Jedná se o restrikční mechanismus, který zkracuje trávicí systém. Jinými slovy, snižuje se vstřebávání přijaté potravy, což umožňuje rychlý úbytek hmotnosti.

Tento postup spočívá v rozříznutí horní části žaludku a vytvoření malého vaku, který je s tenkým střevem spojen smyčkou. Stupeň vstřebávání závisí na délce kličky.

Žaludeční balónek

Žaludeční balonek je dočasný nechirurgický zdravotnický prostředek, který spočívá v endoskopickém zavedení balonku do žaludku. Tento balonek naplněný fyziologickým roztokem zabírá místo v žaludku a snižuje pocit hladu, protože pacient se rychleji cítí plný.

Žaludeční balon Allurion Elipse je zařízení, které zůstává v žaludku na místě po dobu 6 měsíců, než je přirozeně odstraněno. Zpravidla dochází ke snížení hmotnosti o 15 %.

Jaký je profil kandidáta na bariatrickou operaci v Tunisku?

Bariatrická operace v Tunisku je předepisována lidem, kteří chtějí zhubnout a jsou silně obézní nebo mají komorbidity.

Bariatrická operace může být zvažována jako léčebná možnost, pokud pacient :

  • Má index tělesné hmotnosti 40 nebo více (těžká obezita).
  • Má index tělesné hmotnosti mezi 35 a 40, ale má zdravotní problémy, jako je diabetes a/nebo hypertenze.

Operace obezity může vést ke ztrátě až 50 % nadváhy, je však třeba mít na paměti, že se nejedná o zázrak. Pacient se musí podílet na tom, aby se úbytek hmotnosti udržel po delší dobu, a to tím, že si osvojí zdravý životní styl a bude pravidelně cvičit.

Jakmile jsou splněny všechny podmínky a pacient je považován za připraveného vynaložit potřebné úsilí, lze přistoupit k operaci.

Jak se bariatrická operace provádí v Tunisku?

Pokud uvažujete o bariatrické operaci, výsledky jsou zaručeny. Budete totiž obklopeni týmem lékařů, kteří jsou absolventy nejen lékařské fakulty, ale také nejlepších univerzit na světě, a budete doprovázeni tím nejlepším možným způsobem.

Je důležité si uvědomit, že kandidáti na bariatrickou operaci podstupují dlouhý proces, od předoperačního až po pooperační období. Cílem je zajistit, aby vše proběhlo co nejhladčeji.

Před bariatrickou operací

Nejprve pacient podstoupí kompletní šestiměsíční lékařskou prohlídku, která může být provedena v zařízení vybraném pro operaci v Tunisku nebo u specialistů. Cílem této kontroly je zjistit, zda je pacient skutečně připraven podstoupit tuto operaci, a informovat ho o všech postupech.

Od prvního měsíce sledování se pacient setkává s chirurgem, psychologem, dietologem,endokrinologem aanesteziologem. V závislosti na svém zdravotním stavu může navštěvovat i další specialisty, jako jsou kardiologové a pneumologové.

Poté je provedeno celkové zhodnocení celkového stavu pacienta a jeho obezity a je brán zřetel i na psychický stav pacienta, aby operace proběhla co nejhladčeji. Jakmile je provedeno posouzení a ukončeno sledování, může pacient konečně podstoupit bariatrickou operaci za účelem snížení hmotnosti.

Samotná operace

V naprosté většině případů se bariatrická operace provádí pomocí laparoskopie, která spočívá v zavedení sondy s kamerou do břišní stěny bez jejího otevření. Operace trvá přibližně 1 hodinu v případě bandáže žaludku, 2 hodiny v případě sleeve operace, až 3 hodiny v případě bypassu a 30 minut v případě zavedení žaludečního balónku.

Při bypassu, sleeve a bandáži žaludku se operace provádí v narkóze, pacient zůstává na pooperačním pokoji 1 až 2 hodiny a dostává léky proti bolesti, které omezují případnou bolest. Pro kontrolu výsledků operace se druhý den provede rentgenové vyšetření a pacient je poté schopen s pomocí vstát.

Pobyt v nemocnici je v závislosti na celkovém stavu pacienta krátký a trvá zpravidla 2 až 8 dní v závislosti na typu operace.

Bezpečnostní opatření po bariatrické operaci

Po operaci je pacientovi poskytnuto pracovní volno, které může trvat 15 až 30 dní v závislosti na celkovém stavu pacienta.

Po tomto typu operace byste se měli k jídlu vracet postupně, protože to někdy může být bolestivé. Aby se předešlo zvracení a bolesti, jídlo se rozděluje do malých množství a prvních několik dní je strava výhradně tekutá. Poté se jídlo několik týdnů rozmělňuje, než je možné se vrátit k pevné stravě.

Je třeba poznamenat, že po operaci je množství potravy trvale sníženo. Odborníci důrazně doporučují přestat jíst při prvních příznacích plnosti a stísněnosti. Je také vhodnější vyhnout se pití uprostřed jídla.

Po úbytku hmotnosti a snížení množství snědené potravy je možné u mnoha pacientů pozorovat nedostatky ve výživě. Proto se provádí řada kontrolních vyšetření, přičemž v prvním roce se provádějí 4 kontroly a poté jednou ročně. Pokud jsou zjištěny nějaké nedostatky, specialista předepíše vhodné doplňky stravy.

A konečně, cílem bariatrické operace je zbavit se nadváhy dlouhodobě, takže pacient bude muset vyvinout potřebné úsilí, aby operace byla úspěšná. To znamená dodržovat vyváženou stravu a pravidelně cvičit.

Délka pobytu v Tunisku

Cena bariatrické operace závisí na typu operace a délce lékařského pobytu v Tunisku. Pro představu uvádíme přibližný ceník:

  • Žaludeční páska: od 3500 eur za 4 dny ;
  • Žaludeční rukáv: od 3800 eur za 4 dny;
  • Žaludeční bypass: od 4300 eur za 6 dní;
  • Žaludeční balón: od 1900 eur za 1 den.

Ceny se liší také podle závažnosti obezity pacienta a složitosti operace.

Samozřejmě je třeba počítat také s náklady na pooperační sledování a kontroly ke zjištění případných nedostatků.


Pokud se nemůžete rozhodnout, můžeme vám pomoci, aby operace byla úspěšná, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Maria

Jmenuji se Maria. Mám více než 10 let zkušeností jako marketingová manažerka ve zdravotnictví. Úspěšně jsem uvedla na trh několik výrobků, včetně zdravotnických prostředků, a mám velkou vášeň pro prodej a marketing.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️