Žaludeční sleeve v Turecku

žaludeční rukáv 1
Napsal Laurence

Vše, co potřebujete vědět o operaci Gastrický sleeve v Turecku! Jaká je průměrná cena v Istanbulu? Naše rady pro úspěšnou operaci žaludečního rukávu v Turecku.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o operaci žaludečního rukávu v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje rady odborného lékaře.

Kolik stojí gastrický sleeve v Turecku?

Průměrná cena operace žaludečního rukávu v Istanbulu v Turecku je 2 300 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 2 000 do 2 600 eur. Operace trvá přibližně 2 hodiny. Provádí se laparoskopicky. Pobyt v nemocnici trvá 2 dny. Pobyt v Turecku trvá 7 dní.

PostupCena Turecko
Žaludeční rukáv2300 €
Žaludeční botox1200 €
Žaludeční balón1500 €
Žaludeční bypass2500 €
Žaludeční páska2200 €

Co je žaludeční rukáv?

Žaludeční rukáv je restriktivní zákrok, který spočívá ve výrazném zmenšení objemu žaludku přibližně o 75 % s cílem podpořit výrazné dlouhodobé snížení hmotnosti. V důsledku toho se zlepší i váš celkový zdravotní stav. Chirurgie hubnutí v Turecku je na vzestupu, zejména díky operacím, jako je žaludeční balon.

Jak žaludeční rukáv funguje?

Žaludeční rukáv funguje tak, že vám trvale odstraní velkou část žaludku. Protože se kapacita žaludku výrazně zmenší, může pojmout pouze malé množství potravy. Po snědení mnohem menšího množství jídla se budete cítit sytí a mezi jídly budete mít menší hlad.

Při gastrektomii se také odstraní část žaludku, která produkuje hormon stimulující hlad ghrelin. To znamená, že se sníží vaše chuť k jídlu.

Přečtěte si také: Bariatrická chirurgie v Turecku

S hubnutím se začne ihned poté, co podstoupíte operaci. Po 18 měsících se žaludek roztáhne. Proto je důležité udržovat si přiměřené porce a nečekat, až vás rukáv přestane bavit jíst.

Pokud budete jíst doporučené potraviny (žádné tekutiny nebo měkké výrobky), nebudete mít pocit hladu. Po celý život budete muset užívat vitaminy, včetně čtvrtletních injekcí B12.

Kdo má nárok na operaci žaludečního rukávu?

Pro operaci žaludečního rukávu můžete být způsobilí, pokud:

  • máte BMI (body mass index) 40 nebo více
  • Máte BMI 35 nebo více a trpíte cukrovkou 2. typu nebo vysokým krevním tlakem, které lze zlepšit snížením hmotnosti.
  • Jste dostatečně zdatní, abyste mohli podstoupit celkovou anestezii a operaci.
  • Jste odhodláni zhubnout a udržet si úbytek hmotnosti pomocí změny životního stylu a stravy.
  • Pokoušeli jste se zhubnout zdravým stravováním, cvičením a užíváním vhodných léků po dobu nejméně šesti měsíců a nepodařilo se vám to.

Co se děje během operace žaludečního rukávu v Turecku?

Před operací podstoupíte celkovou anestezii. Operace se provádí laparoskopicky a obvykle trvá jednu až jednu a půl hodiny.

Váš obezitolog v Turecku provede několik malých řezů v žaludku a zavede dlouhý tenký teleskop se světlem a čočkou kamery na jednom konci, nazývaný laparoskop, a další chirurgické nástroje, aby odstranil velkou část vašeho žaludku. Jakmile bude žaludek odstraněn, bude uzavřen sponami.

Bezpečnostní opatření a pooperační sledování

Po operaci žaludečního rukávu zůstanete v nemocnici dva až tři dny.

Pravděpodobně budete potřebovat úlevu od bolesti. Můžete užívat volně prodejné léky proti bolesti, jako je paracetamol nebo ibuprofen.

První den po operaci budete moci pít pouze čiré tekutiny. Poté budete několik týdnů držet tekutou dietu, pak přejdete na měkkou, vlhkou stravu a nakonec po čtyřech až šesti týdnech přidáte pevnou stravu.

Váš chirurg nebo dietolog s vámi probere přísnou dietu. Budete potřebovat malé porce, protože váš žaludek se rychle zaplní.

Po operaci byste měli odpočívat a vyvarovat se tření rány. Doporučujeme, aby s Vámi v prvních dnech byl někdo, kdo Vám pomůže s každodenními činnostmi. Většina lidí se může vrátit ke svým běžným činnostem během dvou až čtyř týdnů po operaci.

Komplikace a vedlejší účinky

Mohou se u Vás vyskytnout některé nežádoucí účinky, jako je bolest, modřiny a otoky v okolí rány a zvracení nebo nevolnost po jídle větším, než pojme Váš nový žaludek. Měli byste se snažit jídlo dobře rozkousat, jíst menší porce a dodržovat dietu.

Mezi možné komplikace každé operace patří krvácení nebo krevní sraženiny, bolest a infekce rány. Mezi komplikace spojené s operací žaludečního rukávu patří:

  • Zjizvení žaludku, které způsobí ucpání střev.
  • Zánět žaludeční sliznice (gastritida), žaludeční vředy nebo pálení žáhy.
  • Poranění sousedních orgánů.
  • Prosakování jizvy a závažná infekce

Předtím, než se rozhodnete podstoupit operaci rukávu, s vámi chirurg podrobně probere možné komplikace a nežádoucí účinky.

Objednejte se ke známému a uznávanému chirurgovi v Turecku nebo Tunisku a ušetřete až 60 % ve srovnání s Evropou.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️