Žaludeční pás v Turecku

cena žaludeční páska Turecko 1
Napsal Laurence

Vše, co potřebujete vědět o bandáži žaludku v Turecku! Jaká je průměrná cena v Istanbulu? Naše rady pro úspěšnou bandáž žaludku v Turecku

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace obandáži žaludku v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí žaludeční bandáž v Turecku?

Průměrná cena žaludeční bandáže v Istanbulu v Turecku je 2 200 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 2 000 eur do 2 400 eur.

PostupCena Turecko
Žaludeční rukáv2300 €
Žaludeční botox1200 €
Žaludeční balón1500 €
Žaludeční bypass2500 €
Žaludeční páska2200 €

Co je to bandáž žaludku?

Operace žaludeční bandáže je běžným typem operace na snížení hmotnosti (bariatrická operace) u lidí s nadváhou (obezitou). Spočívá v umístění nastavitelné pásky kolem horní části žaludku, což znamená, že nemůžete tolik jíst. To vám pomůže zhubnout.

Jak žaludeční páska funguje?

Když máte žaludeční bandáž, vytvoří se v horní části žaludku, nad bandáží, malý vak. Když jíte, tato část žaludku se rychle naplní, takže se cítíte sytí dříve než obvykle a déle. Tím se sníží množství jídla, což vám pomůže zhubnout.

Váš chirurg může žaludeční pásku utáhnout nebo povolit vstříknutím tekutiny do hadičky připojené k pásce. Tím ovlivní rychlost, jakou jídlo prochází z vaku do spodní části žaludku. Tím se zajistí, že budete pravidelně ztrácet správné množství váhy.

Úspěch operace závisí na tom, zda si po ní udržíte zdravý životní styl, zejména změníte své stravovací návyky a budete aktivnější. Zejména si musíte dávat pozor na vysoce kalorické nápoje včetně alkoholu, jejichž konzumaci nemusí žaludeční páska omezovat.

Kdo může mít žaludeční bandáž?

Obecně musíte splňovat určitá kritéria, abyste mohli být zváženi pro bandáž žaludku. Tato kritéria jsou následující:

  • Máte index tělesné hmotnosti (BMI) 40 nebo více, nebo mezi 35 a 40 se zdravotními problémy, jako je cukrovka nebo vysoký krevní tlak
  • Vyzkoušeli jste nejprve všechny ostatní možnosti léčby, jako je dieta a cvičení
  • Být v dostatečně dobrém zdravotním stavu, abyste mohli podstoupit celkovou anestezii a operaci
  • Zavázat se k dlouhodobému sledování, včetně pravidelných kontrol a změny životního stylu
  • Být připraveni docházet na pravidelné kontroly

Pokud máte určité dlouhodobé zdravotní problémy, například zánětlivé onemocnění střev, srdeční onemocnění nebo psychické potíže, možná nebudete moci podstoupit bandáž žaludku. Pokud existují obavy o vaše duševní zdraví, může být nutné psychologické vyšetření.

Pokud jste obézní, může vás váš praktický lékař odeslat na specializované pracoviště pro léčbu obezity, které může posoudit, zda vám operace může pomoci. Pokud splňujete výše uvedená kritéria, můžete podstoupit operaci žaludeční bandáže v rámci NHS, ale to závisí na dostupnosti služeb ve vaší oblasti.

Další možností je podstoupit operaci soukromě. Soukromá operace může být provedena v některých centrech NHS nebo v soukromých nemocnicích, zejména v Turecku, které se staly specialisty na léčbu obezity, a to za nižší cenu.

Rozhodování o bandáži žaludku

Žaludeční páska je závažná operace. Je důležité přesně porozumět tomu, co zákrok zahrnuje, včetně možných komplikací a toho, co lze očekávat po jeho skončení.

Pokud uvažujete o bandáži žaludku v Turecku, váš lékař s vámi bude na každém kroku. Promluví si s vámi také o dalších typech operací na snížení hmotnosti, které můžete podstoupit, včetně gastrektomie a žaludečního bypassu. Váš chirurg vám pomůže rozhodnout, co je pro vás nejlepší.

Zde je několik věcí, které je třeba zvážit.

  • Žaludeční páska pomáhá mnoha lidem zhubnout. Může také pomoci snížit riziko různých zdravotních problémů, včetně cukrovky, vysokého krevního tlaku a vysoké hladiny cholesterolu, nebo je zlepšit, pokud je již máte.
  • Množství zhubnutých kilogramů se u jednotlivých osob liší, ale většina lidí zhubne přibližně polovinu své nadváhy přibližně za dva roky. Ne každý však zhubne tolik, kolik by si přál.
  • Existují určité důkazy, že jiné typy operací na snížení hmotnosti mohou být z dlouhodobého hlediska účinnější.
  • Může být nutné žaludeční pásku odstranit nebo vyměnit, například pokud vyklouzne nebo unikne. Další informace naleznete v části věnované komplikacím.

Věnujte čas tomu, abyste se ujistili, že jste se svým rozhodnutím nechat si v Turecku nasadit žaludeční bandáž spokojeni – neváhejte se svého chirurga zeptat na všechny otázky, které vás napadnou. Pokud se pro ni rozhodnete, budete požádáni o podepsání souhlasu – je tedy důležité, abyste se cítili dobře informováni.

Příprava na bandáž žaludku v Turecku

Budete muset podstoupit vyšetření a krevní testy, aby se ověřilo, že jste k operaci způsobilí. Tyto testy mohou také ukázat, zda máte nějaké zdravotní problémy související s vaší obezitou.

Pokud kouříte, budete požádáni, abyste přestali kouřit, nejlépe alespoň šest týdnů před operací. Kouření může zhoršit hojení ran a může také vést ke komplikacím. Můžete být požádáni, abyste po krátkou dobu před operací drželi nízkotučnou a nízkosacharidovou dietu. To pomůže zmenšit vaše játra a usnadní a zbezpeční umístění pásky.

Žaludeční páska se zavádí v celkové anestezii, což znamená, že během operace budete spát. Před celkovou anestezií se musíte postit. Dostanete jasné pokyny, kdy přestat jíst a pít. Je důležité tyto rady dodržovat.

V den operace se s vámi chirurg setká, aby zkontroloval, zda jste v pořádku a zda můžete pokračovat. Personál nemocnice provede závěrečné kontroly a připraví vás na operaci.

Můžete být požádáni, abyste nosili kompresní punčochy a/nebo dostali injekci antikoagulačního léku, který pomáhá předcházet hluboké žilní trombóze (HŽT).

Co se děje během operace žaludeční bandáže?

Žaludeční páska vám bude nasazena laparoskopicky (operace klíčovou dírkou). To znamená, že chirurg provede operaci pomocí nástrojů zavedených přes několik malých řezů v břiše, nikoli přes jeden velký řez.

Chirurg vám zavede bandáž a umístí ji kolem horní části žaludku, aby se nad bandáží vytvořil malý vak. Tenká hadička spojuje bandáž s injekčním portem, který se používá k utažení nebo uvolnění bandáže. Těsně pod kůží vám ho chirurg přišije na místo.

Chirurg poté uzavře řezy v břiše. Obvykle se jedná o rozpustné stehy, ale mohou to být i klipy, které budou odstraněny přibližně za týden.

Co můžete očekávat po operaci?

V nemocnici

Budete muset odpočívat, dokud neodezní účinky anestetik. Možná budete také potřebovat léky proti bolesti, které vám pomohou zmírnit nepříjemné pocity.

Do žíly na ruce nebo paži vám bude zavedena kapačka, která vám bude podávat tekutiny, dokud nebudete dostatečně fit na to, abyste mohl/a pít. Budete vyzváni, abyste vstali a pohybovali se, jakmile se budete cítit schopni. To pomůže snížit riziko infekce hrudníku a riziko vzniku krevních sraženin v nohách.

Před odchodem domů Vám zdravotní sestra poradí, jak pečovat o Vaše rány, a domluví s Vámi termín další kontroly.

Odchod domů

Obvykle budete moci jít domů později v den operace nebo následující den. Ujistěte se, že vás někdo může odvézt domů, a pokud je to možné, že s vámi zůstane přibližně jeden den, než odezní anestetika. Podle potřeby můžete doma nadále užívat volně prodejné léky proti bolesti.

Obrázek před a po operaci žaludeční bandáže

Vaše žaludeční páska bude během operace částečně naplněna (zalita), což omezí to, co můžete ihned jíst. Tekutiny budete moci přijímat až po operaci. Váš chirurg nebo dietolog vám sdělí, kdy můžete začít jíst.

Může trvat týden nebo dva, než se po operaci žaludeční bandáže zotavíte a vrátíte se k běžným činnostem. To se však může u jednotlivých osob lišit, proto je důležité řídit se radami svého chirurga.

Po operaci budete muset docházet na pravidelné kontroly, aby vám byla žaludeční páska upravena. Tím se zajistí, že budete pravidelně hubnout správné množství váhy.

Komplikace operace žaludeční bandáže

Komplikace jsou neočekávané problémy, které se mohou vyskytnout během operace nebo po ní.

Mezi možné komplikace každé operace patří neočekávaná reakce na anestetika, nadměrné krvácení nebo krevní sraženina (hluboká žilní trombóza – HŽT). Mezi další časté komplikace operace žaludeční bandáže patří

  • Infekce v okolí žaludeční pásky, hadičky pod kůží nebo v některé z ran. Pokud k tomu dojde, vaše kůže může být zarudlá nebo citlivá.
  • Poranění žaludku nebo jiných okolních orgánů, jako jsou játra nebo slezina, během operace.
  • Vaše žaludeční páska se může pohnout, vytéct a vyprázdnit se nebo se pomalu propracovat stěnou žaludku. Pokud nastane některá z těchto situací, bude nutné bandáž přemístit, odstranit nebo vyměnit.
  • Pokud zhubnete příliš rychle, mohou se u vás objevit žlučové kameny. Ty mohou být bolestivé a k jejich odstranění může být nutný chirurgický zákrok.

Pokud se u vás po operaci objeví jakékoli příznaky, jako je horečka, bolest břicha, bolest na hrudi, dušnost nebo neustálé zvracení, kontaktujte svého lékaře nebo chirurga.

Ne každý po operaci zhubne tolik, kolik by si přál, a někteří lidé po zhubnutí opět přibírají. Pokud k tomu dojde, může vám chirurg navrhnout další léčbu, například operaci žaludečního bypassu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️