Transplantace vlasů: Kompletní průvodce od A do Z

transplantace vlasů vlasový implantát v zahraničí 1
Napsal Erika

V této příručce naleznete odpovědi na nejčastější otázky, které kladou lidé zvažující transplantaci vlasů. Poskytneme vám přehled o tom, jak zákrok probíhá, jaké výsledky můžete očekávat a na co si musíte dát pozor, abyste minimalizovali rizika spojená s transplantací vlasů.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o transplantaci vlasů a pomůže vám objednat si léčbu vlasů na nejlepších klinikách v Turecku.

Co je to transplantace vlasů?

Transplantace vlasů je minimálně invazivní ambulantní chirurgický zákrok, který může trvale obnovit vlasy u mužů a žen trpících částečnou plešatostí transplantací nových folikulů do plešatých nebo řídnoucích oblastí. Tento zákrok je také známý jako vlasový implantát nebo transplantace vlasů.

Kdo může mít z transplantace vlasů prospěch?

Transplantaci vlasů lze doporučit každému, kdo trpí částečnou plešatostí v důsledku mužské plešatosti (androgenní alopecie), ženské plešatosti, ustupující vlasové linie, trakční alopecie nebo úrazu hlavy. Transplantace vlasů může vhodným kandidátům nabídnout trvalé a přirozeně vypadající řešení.

Zákrok se nedoporučuje lidem trpícím difuzní ztrátou vlasů (chronické telogenní efluvium), bodovou plešatostí (alopecia areata) nebo těm, kteří nemají dostatek vlasů v dárcovské oblasti. Operace se rovněž nedoporučuje osobám mladším 25 let, protože je obtížné posoudit dlouhodobou stabilitu dárcovských vlasů a rozsah budoucího vypadávání vlasů.

Viz také: Cena transplantace vlasů u mužů v Turecku

Kde se transplantace vlasů provádí?

Transplantace vlasů se obvykle provádí v Turecku a Tunisku. Tyto země se postupem času staly specialisty v oboru a každoročně se do těchto dvou zemí valí vlna cizinců, kteří hledají dokonalý účes.

Jak se transplantace vlasů provádí?

Chirurgové, kteří se zabývají transplantací vlasů, dnes používají dvě léčebné metody: extrakci folikulární jednotky (FUE) a transplantaci folikulární jednotky (FUT).

Metoda FUT: Transplantace folikulárních jednotek

  • Tradiční technika vyvinutá v 50. letech 20. století spočívá v tom, že chirurg v lokální anestezii odebere pruh kůže z dárcovské oblasti (obvykle ze zadní části hlavy pacienta), rozdělí jej na menší štěpy a ty pak implantuje do míst příjemce.
  • Při této metodě má pacient trvalou jizvu v místě odebrané pokožky hlavy a doba rekonvalescence je přibližně 2 týdny.

Metoda FUE: extrakce folikulárních jednotek

  • Metoda FUE, která je stále oblíbenější, protože je mnohem méně invazivní a má minimální dobu odstávky, spočívá v tom, že chirurg ručně odebírá jednotlivé vlasové folikuly z dárcovské oblasti v lokální anestezii a poté je transplantuje na příslušná místa, aby bylo dosaženo přirozeného a jednotného vzhledu.
  • Při této technice se dárcovská oblast obvykle oholí (někteří chirurgové však používají tuto techniku bez oholení) a hojení trvá méně než 5 dní.

Přečtěte si naši zprávu o transplantaci vlasů bez holení v Turecku

Co je to transplantát?

Štěp je kus živé tkáně, který je chirurgicky přemístěn z jedné části těla do jiné. Po umístění do cílové oblasti se vytvoří nové krevní spojení, které bude cibulku zásobovat.

Vlasové folikuly se přirozeně vyvíjejí ve skupinách po 1 až 4 vlasech, které se nazývají folikulární jednotky. Chirurgové specializující se na transplantaci vlasů metodou FUE se snaží odebrat a transplantovat vlasy v jejich přirozených skupinách, aby podpořili rovnoměrný růst vlasů. Chirurg odebere každou folikulární jednotku (štěp) pomocí duté jehly o průměru 0,6 až 1,0 mm. Chirurg poté pomocí mikročepelí (“safírové” čepele nezanechávají jizvy) a jemných jehel vloží štěpy do cílových oblastí a orientuje štěpy v jednotném vzoru pro dosažení přirozeného vzhledu a hustoty.

Transplantace vlasů v zahraničí s ošetřením Sapphire

Jak dlouho trvá transplantace vlasů?

Délka samotného zákroku se liší v závislosti na počtu požadovaných transplantátů vlasů a velikosti chirurgického týmu, ale obvykle se pohybuje mezi 4 a 8 hodinami. Vzhledem k tomu, že operace se provádí v lokální anestezii, je pacient plně při vědomí a může si během této doby číst, sledovat televizi, konverzovat, jíst atd.

Viz také: Cena transplantace ženských vlasů v Turecku

Ihned po operaci mohou pacienti chodit a pokračovat ve většině běžných denních činností. Transplantovaná oblast bude 3 až 5 dní oteklá a citlivá, ale pacienti se mohou vrátit do práce do 2 až 3 dnů po transplantaci vlasů. Po dobu 10 až 14 dnů po zákroku se obvykle objeví zarudnutí a krusty.

Někteří pacienti mohou vyžadovat provedení transplantace vlasů v několika sezeních s odstupem několika měsíců, aby bylo dosaženo požadovaného výsledku. To může určit chirurg před operací.

Jaké výsledky mohu po transplantaci vlasů očekávat?

Během prvních 2 až 3 týdnů po transplantaci vlasů všechny transplantované vlasy vypadají. Tomuto jevu se říká “šokové vypadávání” a je normálním důsledkem traumatu přemístěných vlasových folikulů. Některým pacientům mohou vypadávat vlasy i v oblastech, které nebyly transplantací zasaženy, což je dočasné a normální.

Během 6-8 týdnů po operaci by mělo 85-95 % transplantovaných folikulů začít produkovat nový vlasový porost, přičemž po každém růstovém cyklu by mělo být vlasů více a měly by být silnější (každý růstový cyklus trvá přibližně 6 týdnů, v závislosti na jednotlivci). Ačkoli jsou výsledky viditelné po šesti měsících, transplantace vlasů bude zcela dokončena dvanáct měsíců po zákroku.

Pro dosažení optimálních výsledků se pacientům doporučuje pečlivě dodržovat pokyny chirurga pro pooperační péči, včetně ochrany oblasti před slunečním zářením, neškrábání pokožky hlavy a pravidelného mytí, aby se zabránilo tvorbě strupů kolem vlasového stvolu. Většina chirurgů také doporučuje v týdnech po operaci omezit konzumaci alkoholu a tabáku na minimum, protože tyto látky mohou přispívat ke špatnému přežívání štěpů.

Viz také: Transplantace vlasů pro hvězdy

Stačí k dosažení plného pokrytí jediná transplantace vlasů?

Během jednoho sezení se obvykle odebírá až 5 000 štěpů. Jeden štěp je obvykle určen jako samostatný zákrok, ale druhý zákrok může zlepšit výsledky prvního. Pacienti se obvykle rozhodnou pro druhou transplantaci vlasů, aby dosáhli větší hustoty nebo lepšího pokrytí. Odhaduje se, že každý druhý člověk podstoupí druhý zákrok rok po prvním.

Jaká jsou rizika transplantace vlasů?

Transplantace vlasů je jednoduchý, minimálně invazivní a relativně málo rizikový lékařský zákrok. Stejně jako u každého chirurgického zákroku však existují potenciální rizika a vedlejší účinky, které mohou zahrnovat krvácení, infekci, otok vlasové pokožky a/nebo čela, jizvy a nerovnoměrný růst vlasů. Více než 95 % pacientů po transplantaci vlasů nemá žádné pooperační problémy.

Aby se minimalizovaly pooperační komplikace, doporučujeme pacientům vybrat si zkušeného chirurga pro transplantaci vlasů a dodržovat veškerou doporučenou péči. Většina chirurgů předepisuje antibiotika nebo protizánětlivé léky k prevenci infekce po operaci a doporučuje nosit obvazové polštářky ke snížení citlivosti pokožky hlavy.

Existují další oblasti těla, kde lze transplantaci vlasů provést?

Ano, transplantaci vlasů lze provést na vousech, obočí, řasách, hrudníku, břiše a stydké oblasti. Transplantace vlasů lze použít také k vyplnění jizev.

V případě transplantace vlasů na obličeji nebo na těle musí chirurg posoudit konzistenci vlasů v oblasti příjemce a přiřadit je k oblasti těla s vhodným dárcovským místem, aby bylo dosaženo co nejpřirozenějšího vzhledu.

Kolik stojí transplantace vlasů?

Cena transplantace vlasů závisí na počtu štěpů potřebných pro každého jednotlivce a na místě, kde se zákrok provádí. Rozdíl v ceně mezi jednotlivými zeměmi je obecně způsoben spíše rozdíly v životních nákladech a ceně práce než kvalitou.

Níže jsou uvedeny průměrné ceny v jednotlivých zemích za transplantaci 2000 štěpů metodou FUE v kvalitní nemocnici.

Přečtěte si také: Kolik stojí transplantace vlasů v zahraničí?

Chci transplantaci vlasů – jaký je další postup?

Jste na správném místě! V NejlepsiKlinika.com jsou vaše zdraví a štěstí našimi hlavními prioritami a hodláme vám to dokázat.

Dalším krokem je kontaktovat nás na bezplatnou konzultaci, během níž zjistíme vaše cíle a způsobilost k zákroku. Požádáme vás o fotografie vaší hlavy, aby vám naši lékařští odborníci mohli doporučit počet štěpů potřebných k dosažení přirozeného vzhledu. Poté, jakmile se rozhodnete, kde byste si chtěli nechat vlasy transplantovat, budeme se snažit zajistit vám co nejlepší cenu v nejlepších centrech pro transplantaci vlasů na světě.

Kdo je NejlepsiKlin?

S NejlepsiKlinika.com si můžete být jisti, že získáte tu nejlepší kvalitu za nejpříznivější ceny.

Jsme nezávislá společnost, která zná trh skrz naskrz, a nabízíme vám naprostou transparentnost, protože na rozdíl od jiných platforem pro lékařskou turistiku pracujeme pro vás, a ne pro nemocnice. Ukážeme vám pouze nemocnice, které jsme pečlivě vybrali na základě přísných kritérií kvality, takže se nemusíte probírat obrovským množstvím informací, abyste našli tu nejlepší nemocnici pro vaši léčbu.

Ať už si vyberete jakoukoli nemocnici nebo léčbu, budeme s vámi na každém kroku: při rezervaci, při návštěvě nemocnice i během rekonvalescence. A to vše zdarma.

Stále nejste rozhodnuti?

Máte ještě otázky? Váháte, zda je pro vás transplantace vlasů tím správným řešením? Je vaše dárcovská oblast dostatečná? Je možné úplné pokrytí lebky? Kolik štěpů potřebujete?

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

Upozornění: Informace obsažené v této příručce slouží pouze pro vzdělávací účely a nenahrazují lékařské poradenství. Před zahájením jakékoli léčby se vždy poraďte se svým lékařem.

O autorovi

Erika

Jmenuji se Erika. Po více než deseti letech, kdy jsem se věnovala lékařskému výzkumu, jsem se rozhodla od roku 2018 věnovat vědeckému a lékařskému psaní. Získala jsem odborné znalosti pokrývající různé oblasti, jako je kosmetická, zubní, bariatrická a oční chirurgie. Tento nový směr mi umožňuje podělit se o své znalosti.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️