Záruka těhotenství ve Španělsku

těhotenská záruka Španělsko 1
Napsal Maria

Záruka těhotenství ve Španělsku je program náhrady nákladů na IVF, který nabízí možnost úplné nebo částečné náhrady nákladů v případě neúspěšného těhotenství. Tyto programy se někdy nazývají “sdílení rizika”, protože španělská klinika na sebe také bere riziko, že bude muset uhradit část nebo všechny peníze, které pacientka zaplatila.

Ve světě, kde se dá koupit téměř cokoli, může být podstoupení léčby asistované reprodukce s nejistotou, zda dosáhneme svého cíle, velmi skličující. Je to jako koupit si krabici, aniž bychom věděli, zda uvnitř něco je.

Proto ve Španělsku na některých klinikách pro léčbu neplodnosti v Madridu a Barceloně existuje program “Záruka těhotenství”, který umožňuje částečnou nebo úplnou úhradu nákladů v případě neúspěšného otěhotnění, ale za určitých podmínek…

Tento program si ve Španělsku účtuje paušální částku za tři až šest cyklů IVF. Paušální poplatek je zpravidla (ale ne vždy) nižší než částka, kterou byste zaplatili, kdybyste platili za každý cyklus zvlášť.

Výhody a nevýhody programů sdílení rizika IVF ve Španělsku

Než se rozhodnete, zda je pro vás program úhrady nákladů na IVF vhodný, je třeba zvážit mnoho faktorů.

VýhodyNevýhody
Úhrada v případě neúspěchuNepřijímá všechny kandidátky
Cenově dostupnější postupDrahý, pokud navrhujete rychle
Poskytuje klid na práciŽádná náhrada v případě potratu
Menší šance na opuštěníZakázáno pro starší 38 let

Způsobilost pro program záruky těhotenství ve Španělsku

Ne každý může ve Španělsku požádat o program náhrady za IVF. Každý program má jiné podmínky a je nepravděpodobné, že by vaši žádost přijali, pokud jsou vaše šance na úspěch nízké.

Mnoho programů například neumožňuje účast ženám starším 40 let. Jiné mají nižší hranici pro účast, a to od 38 let. Stejně tak, pokud jste již absolvovali několik neúspěšných cyklů IVF, nemusíte mít na program náhrady nárok.

Některé kliniky zabývající se léčbou neplodnosti nabízejí programy náhrady nákladů na dárcovská vajíčka, což by mohla být možnost pro ženy ve věku 40 let a více. Ale i u těchto programů musíte splnit určité podmínky, abyste se jich mohla zúčastnit.

V čem je háček?

Programy zaručeného těhotenství ve Španělsku znějí tak skvěle. Pokud se vám nedaří, dostanete své peníze zpět. Takže… v čem je háček? Proč by kliniky pro léčbu neplodnosti v Madridu nebo Barceloně takovou nabídku dělaly?

Je to proto, že nabídka je často určena pouze párům, které mají velkou šanci na úspěch, a možná většina z nich počne dítě dříve, než vyčerpá své tři nebo šest již zaplacených cyklů.

Náklady, které program záruky otěhotnění nehradí, jsou :

  • Screeningové procedury, včetně krevních testů, testů spermií a posouzení dělohy.
  • Náklady na sledování, včetně návštěv v ordinaci a ultrazvukových vyšetření.
  • Náklady na léky na podporu plodnosti
  • Anestezie pro odběr vajíček
  • Poplatky za základní postupy IVF, jako je asistovaný hatching, ICSI, preimplantační genetická diagnostika (PGD), kultivace blastocyst a kryokonzervace.
  • Pokud využijete dárkyni vajíčka nebo náhradní matku, poplatky agentuře a právní poplatky.
  • Náklady na uchování embryí

Některé programy záruk těhotenství pokrývají některé z výše uvedených nákladů, ale než se přihlásíte, nezapomeňte si vyžádat podrobné vysvětlení, co je a co není hrazeno.

Důležité upozornění: Ujistěte se, že program náhrady nákladů na IVF ve Španělsku definuje úspěch porodem dítěte. Některé programy totiž definují úspěch pozitivním těhotenským testem nebo těhotenstvím, které dosáhne určitého počtu týdnů. To znamená, že pokud potratíte, nebude vám částka proplacena.

Proč se přihlásit?

Přes všechny tyto nevýhody stále existují dobré důvody, proč se do programu garantovaného těhotenství ve Španělsku přihlásit. Zaprvé, pokud se vám nedaří, dostanete alespoň část peněz zpět. To vám může umožnit pokračovat ve snaze o dítě nebo alespoň splatit některé dluhy, které vám vznikly při snaze otěhotnět.

Dalším důvodem, proč se páry přihlašují, je klid. Uvědomují si, že riskují, že za každý cyklus zaplatí více, než kdyby to dělali postupně, ale cítí se lépe, když vědí, že pokud se jim to nepodaří, nebudou úplně zruinováni.

Navíc vzhledem k tomu, že programy se sdílením rizika obvykle vyžadují účast na určitém počtu cyklů, abyste dostali své peníze zpět, je pravděpodobnost, že z programu vypadnete nebo ho vzdáte, nižší.

Například i když máte po neúspěchu ve druhém cyklu chuť to vzdát, můžete pokračovat ve třetím, protože nechcete přijít o šanci na vrácení peněz. A právě třetí cyklus může být tím, který vám bude vyhovovat.

Co se považuje za úspěch?

Považuje program úhrady za úspěch pozitivní těhotenský test? Je to založeno na dosažení určité fáze těhotenství, například pozorování srdečního tepu nebo dosažení 16. týdne?

V ideálním případě chcete program úhrady, který za úspěch považuje narození živého dítěte. Pokud ano, máme pro vás řešení.

Zde je program, který vám můžeme nabídnout:

  • Renomovaná klinika v Barceloně;
  • Zahrnuje 3 kompletní cykly IVF s darováním vajíček (nebo vašich vlastních vajíček), kryokonzervaci embryí, medikaci a cykly transferu embryí;
  • Žádné časové omezení. Sami se rozhodnete, kdy přestanete;
  • Pokud se nenarodí žádné dítě, je vám vráceno 100 % nákladů.

Závěr

Můžeme vám pomoci, aby vaše léčba byla úspěšná, a to za konkurenceschopnou cenu.

Pokud máte zájem oprogram zaručeného těhotenství ve Španělsku nebo o jakoukoli jinou léčbu asistované reprodukce, kontaktujte našeho koordinátora.

1

Coordinatrice

Zanechte nám své kontaktní údaje pomocí formuláře. Naše koordinátorka vás bude kontaktovat zprávou přes Whatsapp nebo e-mailem pro bezplatnou předběžnou diagnostiku.

2

Médecin

Pokud bude lékař schopen splnit vaše cíle, zašleme vám bezplatnou nezávaznou individuální nabídku.

A pokud budete souhlasit, zorganizujeme pro vás: taxi, hotel, ošetření, léky a pěknou prohlídku města s průvodcem.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Maria

Jmenuji se Maria. Mám více než 10 let zkušeností jako marketingová manažerka ve zdravotnictví. Úspěšně jsem uvedla na trh několik výrobků, včetně zdravotnických prostředků, a mám velkou vášeň pro prodej a marketing.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️