Sekundární rinoplastika v Tunisku

cena za sekundární rinoplastiku 1
Napsal Erika

Stále více pacientů cestuje do Tuniska na sekundární rinoplastiku, protože operace stojí mnohem méně. Odhaduje se, že v Tunisku se ročně provede téměř 10 000 operací plastické chirurgie u pacientů z celého světa.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o sekundární rinoplastice v Tunisku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nemá za cíl nahradit radu odborného lékaře.

Cena sekundární rinoplastiky v Tunisku

Průměrná cena sekundární rinoplastiky v Tunisku činí 1 900 EUR. Zákrok se provádí v celkové anestezii a trvá 3 hodiny. Délka pobytu v nemocnici je 7 dní a pobyt v nemocnici je 1 noc. Cena zahrnuje anestezii, operaci a léky. Konečný výsledek je viditelný do 6 měsíců.

Typ zákrokuCena Tunisko
Sekundární rinoplastika1900 €

Co je sekundární rinoplastika?

Sekundární rinoplastika, známá také jako revizní rinoplastika, je chirurgický zákrok určený ke korekci výsledků předchozí rinoplastiky.

Existuje mnoho důvodů, proč mohou pacienti podstoupit sekundární rinoplastiku. Mezi nejčastější patří

  • Neuspokojivé výsledky první operace;
  • Dýchací problémy způsobené deformací nosu;
  • Nebo estetická přání, která nemohla být splněna.

Jinými slovy, cílem je opravit vzhled nebo funkčnost nosu. Tyto operace jsou bohužel často složitější, protože po první operaci zůstaly na chrupavce vnitřní a vnější jizvy.

Pro koho je určena sekundární rinoplastika?

Sekundární rinoplastika je rekonstrukční operace, kterou může podstoupit každý, kdo podstoupil první plastiku nosu, ale její výsledky nebyly odpovídající. Musí však být splněna určitá kritéria:

Pro začátek je nutné, aby primární rinoplastika byla provedena nejméně před 12 měsíci. Pokud tomu tak není, může chirurg operaci odmítnout. Je to proto, že úplné zhojení plastiky nosu může trvat až 12 měsíců, takže by nebylo možné ji operovat, dokud se tak nestane.

Pacienti musí být starší 18 let. Pacienti se závažnými zdravotními problémy však mohou výjimečně podstoupit druhou operaci.

Závěrem je důležité poznamenat, že sekundární rinoplastika se nedoporučuje vždy a u všech pacientů, a je nutné se poradit se zkušeným chirurgem, zda je tento zákrok tou nejlepší volbou.

Proč si pro plastiku nosu vybrat Tunisko?

Je zřejmé, že Tunisko nabízí z hlediska operací plastické chirurgie mnoho výhod.

Francouzsky mluvící země

Především je třeba poznamenat, že Tunisko je francouzsky mluvící zemí. To znamená, že komunikace s chirurgy a lékařským týmem je snadná. To je velmi důležité, protože všichni si musí rozumět, aby výsledek byl co nejlepší a splňoval očekávání pacienta. Totéž platí pro pooperační sledování. Pokynům je třeba rozumět a do puntíku je dodržovat, aby se předešlo případným komplikacím.

Zkušení plastičtí chirurgové

Tunisko je také plné zkušených a dobře vyškolených plastických chirurgů. Mnozí z nich studovali ve Francii. Tunisko má také velmi přísnou zdravotní politiku a kvalita péče je často bezchybná.

Moderní infrastruktura a špičkové nemocnice

Konečně existuje dobrý důvod, proč se Tunisko v posledních letech stalo oblíbenou destinací pro plastickou chirurgii. Pacienti sem přijíždějí z celé Evropy, aby se nechali operovat. Důvodem je supermoderní infrastruktura a operační sály vybavené špičkovým lékařským vybavením.

Jaké jsou výhody sekundární rinoplastiky?

Sekundární rinoplastika má mnoho výhod.

Pacienti získají zpět nos, na který dlouho čekali

Sekundární rinoplastika na jedné straně koriguje vzhled nosu a poskytuje mnohem přirozenější a harmoničtější výsledek. Pacienti získají zpět obličej, který se jim líbí, a nos , který od začátku očekávali . A to je k nezaplacení.

Zlepšuje funkčnost nosu

Kromě vzhledu je cílem sekundární rinoplastiky, která může mít etnický charakter, také obnovit strukturu a tvar nosu, aby se pacientům usnadnila cirkulace vzduchu, a tedy i dýchání. Bohužel právě to je často motivuje k tomu, aby přišli na konzultaci.

Obnovené sebevědomí

A konečně, primární rinoplastika, která je neúspěšná nebo považovaná za nevyhovující, může mít pro pacienty často za následek trauma. Vždyť nos je středem obličeje a může rychle vyvolat komplexy. Naštěstí naprostá většina těch, kteří podstoupí revizní operaci, získá po úspěšné operaci zpět své sebevědomí.

Jak operace probíhá?

Zákrok probíhá ve 3 fázích:

První konzultace

Často jsou požadovány aktuální profilové fotografie a lékařské poznámky z první operace, aby se chirurg mohl co nejlépe připravit. Během první konzultace chirurg s pacientem pohovoří a probere s ním jeho problém. V tomto případě :

  • Co se stalo během první operace;
  • Proč chce pacient podstoupit druhou operaci a zvažuje operaci;
  • Jaká jsou pacientova očekávání a přání?
  • Jaká řešení jsou k dispozici.

Dobrá komunikace je zásadní, pokud má plastický chirurg plně porozumět přáním pacienta. To mu umožní posoudit, co je možné a co ne, aby mohl vypracovat plán postupu.

Naopak chirurg musí umět pacienta uklidnit a co nejlépe komunikovat, aby byli oba na stejné vlně.

Některá očekávání bohužel nejsou vždy splnitelná, a to v závislosti na následcích první rinoplastiky.

Den operace

Nejprve je pacient vyzván, aby se dostavil na vybranou tuniskou estetickou kliniku, kde podstoupí operaci. Celý tým je připraven pacienta uklidnit. Operace sekundární rinoplastiky může být provedena v celkové anestezii (nejčastěji) nebo v lokální anestezii, v závislosti na složitosti chirurgického zákroku. Ve všech případech je operace bezbolestná.

Operaci vede specializovaný tuniský chirurg, kterého mohou doprovázet další specialisté. Opět vše závisí na složitosti a problému, který má být odstraněn.

Operace nosu trvá zpravidla 1 až 3 hodiny, i když sekundární rinoplastika trvá často o něco déle, protože některé tkáně byly změněny během předchozí operace.

A konečně, operace se někdy provádí ambulantně, což znamená, že pacient zůstane ve zdravotnickém zařízení jen několik hodin. Obecně však operace vyžaduje pobyt v nemocnici přes noc, po kterém mohou pacienti odejít domů.

Pooperační fáze

Po operaci se na nos nasadí sádrová dlaha, která drží na místě a která se přibližně po týdnu odstraní. Může se objevit pocit nepohodlí a obličej může otéct nebo být trochu citlivější. To je normální. Obvykle trvá jen několik hodin.

Stejně tak se často objevují modřiny a otoky v okolí očí a nosu, které jsou však dočasné a měly by trvat 7 až 10 dní. Nos se pak postupně vyprazdňuje, dokud není dosaženo požadovaného výsledku.

V prvních dnech po operaci se také doporučuje neohýbat se a nenaklánět, silně nefoukat a nevystavovat nos po dobu několika měsíců slunci. Důležité je také dodržovat pokyny plastického chirurga týkající se péče o ránu a léků.

Opatření, která je třeba dodržovat

Sekundární rinoplastika může být složitý chirurgický zákrok a před operací i po ní je třeba dodržovat určitá bezpečnostní opatření.

Před operací

Na začátku je chirurg povinen sdělit všechna opatření, která je třeba přijmout před operací. Mezi ně obecně patří např:

  • Před operací nepít a nekouřit;
  • Očištění obličeje, oholení vousů nebo kníru atd;
  • Neužívat protizánětlivé léky nebo antikoagulancia.

Po operaci

Obecně trvá 3 až 12 měsíců, než nos získá svůj konečný tvar. Je proto třeba trpělivosti.

  • Prvních několik dní: Doporučuje se vyplachování nosních dutin, aby se zabránilo ucpání nosu. Pacienti mohou zpravidla druhý den pokračovat v každodenních činnostech, aniž by se museli příliš namáhat. K profesionálním činnostem lze přistoupit ihned po sejmutí sádry, ne však dříve.
  • Prvních několik měsíců: Doporučuje se neprovozovat žádnou sportovní aktivitu, protože může dojít ke zvýšení krevního tlaku. Rovněž je třeba se vyhnout činnostem, které mohou způsobit otřesy.

Jaká jsou rizika sekundární rinoplastiky v Tunisku?

Neexistuje nic takového jako nulové riziko. Sekundární rinoplastika může někdy vést k řadě komplikací, zejména spojených s anestetikem nebo samotnou operací. Nepravidelnosti kontur, infekce, asymetrie nosu, nevzhledné jizvy, postupující deformace..

Komplikace jsou poměrně vzácné, ale vyskytují se. Je proto důležité, aby byli pacienti o případných nežádoucích účincích předem informováni.

Kolik stojí operace sekundární rinoplastiky v Tunisku?

Je fakt, že ceny operací nosu jsou v Tunisku velmi atraktivní a někdy mohou být až třikrát levnější než v Evropě. Proto se sem každoročně vydávají tisíce pacientů. Ceny se pohybují od 1 900 do 2 500 eur v závislosti na vybrané klinice, složitosti operace a zkušenostech chirurga.

Závěrečné slovo

Podstoupení sekundární rinoplastiky v Tunisku je stále častější. Je to atraktivní destinace díky velmi nízkým nákladům na plastickou chirurgii a pacienti již neváhají s cestou.


Máte problém s výběrem správné kliniky za nejlepší cenu? Náš koordinátor vám bezplatně pomůže zajistit úspěch vaší operace v Tunisku. Požádejte nás o bezplatnou cenovou nabídku.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Erika

Jmenuji se Erika. Po více než deseti letech, kdy jsem se věnovala lékařskému výzkumu, jsem se rozhodla od roku 2018 věnovat vědeckému a lékařskému psaní. Získala jsem odborné znalosti pokrývající různé oblasti, jako je kosmetická, zubní, bariatrická a oční chirurgie. Tento nový směr mi umožňuje podělit se o své znalosti.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️