Ceny oplodnění in vitro ve Španělsku

laboratoř oplodnění in vitro 1
Napsal Laurence

Vše, co potřebujete vědět o oplodnění in vitro ve Španělsku! Jaká je průměrná cena v Barceloně? Naše rady pro úspěšné IVF ve Španělsku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o IVF ve Španělsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných lékařů. Tento obsah je poskytován pouze pro informační účely a nemá nahradit radu odborného lékaře.

Cena oplodnění in vitro ve Španělsku

Průměrná cena oplodnění in vitro ve Španělsku v Barceloně je 4 500 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 4300 eur do 9300 eur.

PMACeny ve Španělsku
IVF ICSI4400 eur
IVF ICSI PGD6400 eur
IVF ICSI Darování vajíčka5900 eur
IVF ICSI PGD Darování vajíček9300 eur
IVF ICSI PGD Darování spermií5700 eur
Dárcovství spermií390 eur
Vitrifikace oocytů2900 eur
Umělé oplodnění1000 eur
Technika ROPA5000 eur

Co je oplodnění in vitro?

Oplodnění in vitro (IVF ) je komplexní řada postupů, které se používají k podpoře plodnosti nebo prevenci genetických problémů a pomáhají počít dítě.

Při IVF jsou z vaječníků odebrána (získána) zralá vajíčka, která jsou v laboratoři oplodněna spermiemi. Oplodněné vajíčko (embryo) nebo vajíčka (embrya) jsou poté přenesena do dělohy. Celý cyklus IVF trvá přibližně tři týdny. Někdy jsou tyto fáze rozděleny do různých částí a proces může trvat déle.

Centra pro léčbu neplodnosti ve Španělsku

Centra pro léčbu neplodnosti ve Španělsku v Barceloně mají světově proslulý program oplodnění in vitro (IVF), který je známý svou vysokou úspěšností otěhotnění. IVF je nejúčinnější způsob, jak mohou páry, které mají potíže s početím, dosáhnout těhotenství.

Aby došlo k otěhotnění přirozenou cestou, musí spermie projít dělohou do jednoho z vejcovodů, kde oplodní vajíčko. Vzniklé embryo musí být kvalitní, aby mohlo dojít k implantaci.

Ačkoli se tento proces zdá být jednoduchý, může těmto krokům zabránit mnoho faktorů, jako je nízký počet spermií, poškozený nebo zablokovaný vejcovod, poškozená nebo nemocná děloha nebo neoptimální produkce či kvalita vajíček. Pokud se spermie a vajíčko nemohou setkat samy nebo pokud je kvalita vajíčka či spermií nižší, než je žádoucí, může být IVF jednou z možností.

Při IVF jsou vajíčka odebrána z vaječníků – nebo mohou být použita vajíčka dárkyně – a oplodněna spermiemi získanými od partnera nebo dárce. Vzniklé embryo se vloží do dělohy, kde se v ideálním případě uhnízdí a vytvoří těhotenství.

Osoby podstupující IVF se musí před zahájením léčby zúčastnit instruktáže na místě, kterou vede náš ošetřovatelský personál. Na toto sezení jsou zváni také partneři. Kromě osobní účasti na sezení můžete také konzultovat náš orientační program.

LéčbaCeny
Oplodnění in vitro (vlastní vajíčka)4400 eur
Dárcovství vajíček (výhradní dárkyně)5900 eur
Embryoskop360 eur
První konzultace (odečitatelná částka)130 eur
Zmrazení spermií200 eur

Zde jsou uvedeny kroky spojené s IVF ve Španělsku:

1. Spuštění ovulace

V typickém menstruačním cyklu vaječníky uvolňují každý měsíc jedno vajíčko. V rámci přípravy na IVF se denně samovolně podávají léky na podporu plodnosti zvané gonadotropiny, které stimulují vaječníky, aby během měsíce léčebného cyklu dozrálo mnoho vajíček. Pokud dozraje více vajíček, lze jich odebrat a použít více. Nejčastěji se tak zvýší šance na oplodnění a nakonec i na otěhotnění.

2. odběr vajíček (oocytů)

Když jsou vajíčka, známá také jako oocyty, připravena k odběru z těla, provede se v Centru pro léčbu neplodnosti zákrok pod lehkou sedací. Pomocí ultrazvukové vizualizace lékař zavede jehlu přes stěnu pochvy do vaječníků. Při všech zákrocích je přítomen anesteziolog

Po odběru vajíček jsou vajíčka oplodněna spermiemi v embryologické laboratoři. Úspěšnost se liší v závislosti na věku pacientky, reakci na léky a kvalitě získaných vajíček a embryí.

Stejně jako u všech chirurgických zákroků ve Španělsku je i odběr vajíček spojen s riziky, která byste měli probrat se svým lékařem.

3. Oplodnění v laboratoři

Když vajíčka dorazí do embryologické laboratoře, laboranti je analyzují, aby určili jejich zralost, a poté je umístí do inkubátoru s prostředím podobným tělesnému. Ve většině případů se spermie spojí s vajíčky a dojde k přirozenému oplodnění.

V situacích, kdy je faktorem nízký počet spermií nebo nízká pohyblivost (pohyblivost) spermií, je jedna spermie vstříknuta přímo do každého zralého vajíčka v procesu zvaném intracytoplazmatická injekce spermie (ICSI).

Po spojení vajíčka a spermie trvá přibližně 18 hodin, než se zjistí, zda došlo k oplodnění, a další 2 až 4 dny, než se zjistí, zda se embryo vyvíjí optimálně. Embrya obvykle zůstávají v laboratoři celkem pět dní.

V 80 % případů se v této fázi provádí preimplantační genetický screening (PGS) vytvořených embryí, aby se posoudila chromozomální integrita vytvořených embryí.

4. Přenos embryí

V rámci přípravy na přenos embryí lékař probere počet vytvořených embryí a kvalitu každého z nich. Klasifikace je nástroj, který lékaři a embryologové používají k určení, která embrya a kdy přenést. Jedním z cílů Centra pro léčbu neplodnosti je omezit počet přenesených embryí, aby se omezil počet vícečetných porodů. Ve více než 60 % případů přenosu embryí je do dělohy umístěno jediné embryo.

Transfer embryí v Barceloně je jednoduchá technika a jen zřídkakdy je nutná anestezie nebo sedace. Dlouhý tenký katétr obsahující dohodnutý počet embryí se spolu s malým množstvím tekutiny zavede přes děložní hrdlo do dělohy, kde se embryo nebo embrya uvolní. Současně se provádí ultrazvuk břicha, aby se zajistilo optimální umístění v děloze.

Po přenosu embryí je vhodné po několik dní omezit namáhavou fyzickou aktivitu.

Po přenosu embryí

Po dokončení přenosu blastocysty embrya trvá přibližně devět dní, než lze zjistit těhotenství. Ve dnech následujících po přenosu embrya probíhají následující děje

  • 1. den: Blastocysta se začíná vynořovat ze svého obalu.
  • 2. den: Blastocysta se dále vynořuje ze svého obalu a začíná se připojovat k děloze.
  • 3. den: Blastocysta se přichytí hlouběji do děložní stěny a začne se implantovat.
  • 4. den: Implantace pokračuje.
  • 5. den: Implantace je dokončena. Začínají se vyvíjet buňky, které se nakonec stanou placentou a plodem.
  • 6. den: Do krevního oběhu se začíná dostávat lidský choriový gonadotropin (hCG), hormon, který signalizuje probíhající těhotenství.
  • 7. a 8. den: Plod se dále vyvíjí a hCG se nadále vylučuje.
  • 9. den: Hladiny hCG jsou nyní v krvi matky dostatečně vysoké, aby bylo možné zjistit těhotenství pomocí krevního testu.

Zmrazení nebo kryokonzervace embryí

Embrya se kryokonzervují nebo zmrazují z různých důvodů. Při tradičním procesu IVF často vzniká více embryí, než kolik jich lze v jednom cyklu přenést do dělohy. Pokud jsou nepřenesená embrya přijatelné kvality, mohou být zamražena a uskladněna pro pozdější použití. Embrya se zmrazují také poté, co projdou preimplantačním genetickým screeningem. Kromě toho je zmrazení embryí pro lidi způsobem, jak odložit početí dětí na vhodnější období jejich života.

Kryokonzervace embryí snižuje potřebu opakované stimulace vaječníků. Namísto IVF lze v budoucnu využít cyklů přenosu embryí, které jsou méně náročné jak fyzicky, tak finančně.

Komplexní typy IVF v Barceloně

Centra pro léčbu neplodnosti v Barceloně považují IVF za “složité”, pokud předchozí pokusy selhaly, pokud je počet nebo pohyblivost spermií velmi nízká nebo pokud je kvalita výsledných embryí špatná. Tento poslední důvod může být způsoben mnoha faktory; nejčastěji souvisí s pokročilým věkem matky, ale může být také způsoben endokrinními poruchami, například syndromem polycystických vaječníků. Pokud velmi závažná mužská neplodnost vyžaduje chirurgický odběr spermií, je to rovněž považováno za složitý typ IVF.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️