Cena gingivektomie v Tunisku

gingivektomie cena 1
Napsal William

Vše, co potřebujete vědět o gingivektomii v Tunisku! Jaká je průměrná cena v Tunisu? Naše rady pro úspěšnou gingivektomii v Tunisku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o gingivektomii v Tunisku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných tuniských chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena gingivektomie v Tunisku

Průměrná cena gingivektomie v Tunisku v Tunisu je 35 eur. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 20 eur do 50 eur.

PostupCena v Tunisu
Gingivektomie35 €

Co je gingivektomie?

Gingivektomie v Tunisku je zákrok spočívající v úplném odstranění části dásní v okolí jednoho nebo více zubů za účelem léčby onemocnění dásní nebo prodloužení výšky či šířky zubu nebo části zubů. Může ji provést všeobecný zubní lékař vyškolený v parodontální chirurgii. Další typ parodontální chirurgie se nazývá gingivoplastika. Gingivoplastika se od gingivektomie liší tím, že při ní dochází pouze k částečnému odstranění dásní. Při druhé se odstraňuje celá část dásně.

Podle Americké stomatologické asociace trpí některou z forem parodontálního onemocnění (známého také jako onemocnění dásní) přibližně 47,2 % Američanů starších 30 let. Pokud se onemocnění dásní nepředchází nebo pokud se po jeho diagnostikování nepřijmou potřebná opatření, pacienti trpící některou z forem onemocnění dásní pravděpodobně nakonec přijdou o zuby. Gingivektomie může být provedena za účelem vyléčení následků parodontálního onemocnění nebo za účelem nápravy onemocnění dásní postihujícího struktury v okolí zubů. Je to jeden z mála zákroků, který může pomoci zvrátit problémy s parodontem. Přečtěte si více informací o tomto zákroku, o tom, jak se provádí, a o tom, zda by mohl být možnou variantou léčby, která by vám pomohla vrátit úsměv a dásně do špičkové kondice.

Co je to parodontóza a jak vzniká?

Paradentóza začíná tím, že se bakterie v ústech přichytí na zuby. Bakterie se hromadí a množí a vytvářejí biofilm zvaný zubní plak. Pokud plak zůstává na zubech, může dojít k zánětu přilehlé tkáně dásní, což vede ke vzniku zánětu dásní, což je časná forma onemocnění dásní. Denní čištění zubů zubní nití a dvakrát denně zubní kartáček s pastou proti bakteriím může pomoci zabránit zánětu dásní.

Postupy ústní hygieny odstraňují zubní plak a zbytky jídla, čistí povrch zubů a odstraňují bakteriální povlak z linie dásní. Pokud se však plak a zbytky jídla neodstraňují a nedodržuje se ústní hygiena, zánět dásní se zhoršuje a může dojít k většímu zánětu dásní, krvácení, prohloubení oblasti mezi zubem a dásní a vzniku parodontální kapsy a rozvoji parodontálního onemocnění.

Periodontální kapsa vzniká, když se bakteriální plak nadále hromadí a pohybuje pod linií dásní. V této fázi není domácí péče dostatečně účinná k odstranění plaku. Pokud se neošetří, biofilm se bude dále šířit pod linií dásní a infikovat vnitřek kapsy. Tento typ pokročilého parodontálního onemocnění může zasáhnout kořeny zubů a také se infikovat. Zuby se mohou uvolnit nebo stát nepohodlnými a pacient bude potřebovat operaci dásní. V této fázi vám tuniský zubní lékař může doporučit gingivektomii.

Jak se gingivektomie provádí?

Zákrok se provádí chirurgickým skalpelem, v některých případech však lze místo něj použít nízkofrekvenční laser. Nemocná tkáň se odřízne a odstraní, zbývající dásně se znovu přiloží do zubů a jejich okolí pomocí stehů a oblast se vyčistí fyziologickým roztokem a speciálními výplachy. Pro zajištění pohodlí pacienta během zákroku se používá lokální anestetikum. Po dokončení zákroku se na zuby a dásně a do jejich okolí umístí chirurgický obvaz neboli zábal. Tento obvaz se ponechává na místě přibližně jeden týden. Používání antibakteriální ústní vody může napomoci procesu hojení.

Jaká péče je nutná po gingivektomii?

Většina pacientů může do měsíce po operaci pokračovat v běžné péči o ústní dutinu. Pravidelné kontroly u zubního lékaře nebo parodontologa zajistí úspěšnost zákroku. Zubní lékař, který zákrok provedl, bude pravděpodobně provádět kontrolní návštěvy každé tři měsíce a poté alespoň dvakrát ročně provede preventivní zdravotní prohlídku, aby vyčistil vnitřní i vnější stranu chirurgického místa.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

William

Jmenuji se William Royer a jsem lékařský spisovatel se zkušenostmi s psaním složitých vědeckých údajů. Specializuji se na imunologii a hematologii. Velkou inspirací je pro mě úzká spolupráce s různými zdravotnickými pracovníky, včetně lékařů, zdravotních sester a zástupců pacientů. Publikuji také recenze.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️