Oplodnění in vitro v Turecku

cena za oplodnění in vitro e16166019275 1
Napsal Manuella

IVF (in vitro fertilizace) je technika asistované reprodukce, která se v Turecku používá k léčbě neplodnosti pomocí oplodnění mimo tělo ženy a přenosu jednoho nebo více embryí do dělohy.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o oplodnění in vitro v Turecku a pomůže vám objednat se k operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí oplodnění in vitro v Turecku?

Průměrná cena IVF v Turecku v Istanbulu je 2 200 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 2 000 eur do 2 700 eur.

PostupCena Turecko
Oplodnění in vitro2200 €

Obtížnost zplození potomka vede mnoho párů k tomu, že se obracejí na MAP (Medically Assisted Reproduction), aby naplnili svou touhu po dítěti. Příliš vysoké ceny v Evropě a stále se prodlužující prodlevy vedou budoucí rodiče k hledání rychlejších a dostupnějších řešení.

V současné době je IVF v Turecku (In Vitro Fertilisation) preferovanou možností díky svým nesporným výhodám.

Co je to oplodnění in vitro?

Oplodnění in vitro (IVF) se v Turecku používá k léčbě neplodnosti. Jedná se o pomocnou technologii, která umožňuje neplodným párům stát se rodiči zdravého dítěte. Turecké kliniky IVF jsou po celém světě známé svými dokonalými službami a vysokou úrovní léčby neplodnosti.

Proč se rozhodnout pro IVF v Turecku?

Důvodů je mnoho:

  • Turečtí lékaři pracují v moderních zařízeních s úspěšností až 75 %;
  • V Turecku je více než 140 klinik IVF, zejména v Istanbulu, Ankaře, Izmiru a Antalyi;
  • Tyto kliniky jsou vybaveny nejmodernějšími technologiemi a splňují zdravotní a bezpečnostní normy. Jsou certifikovány podle normy ISO 9001 a akreditovány podle JCI (Joint Commission International);
  • Rychlé časy provedení zákroku. Několik týdnů, zatímco v Evropě je to v průměru rok a půl;
  • Administrativní formality jsou jednoduché, protože jsou stejné jako pro turisty;
  • Náklady na IVF v Turecku jsou o 60 % nižší než v Evropě.

Úspěšnost IVF v Turecku

Úspěšnost přirozeného početí je u mladých párů ve věku 20 až 30 let 25 %. Průměrná úspěšnost IVF v Evropě je nižší a činí 20,3 % na jeden pokus.

V Turecku je úspěšnost :

  • 40-50 % u párů mladších 40 let a stoupá na 65 % a u žen mladších 35 let dokonce na 71 %;
  • 25-30 % u párů starších 40 let, u žen ve věku 40 až 45 let až 54 %.

Které IVF v Turecku si mám vybrat?

Existují různé postupy MAP. Je na lékaři, aby na základě vašich věkových kritérií a výsledků testů hodnotících příčiny neplodnosti páru vybral metodu, která je pro vás vhodná.

Pro koho je IVF vhodné?

IVF v Turecku je vysoce účinnou lékařskou odpovědí na problémy s neplodností u žen starších 40 let a/nebo s určitými charakteristikami: snížená funkčnost vaječníků, poškozené nebo zablokované vejcovody, děložní myomy, děložní polypy atd. IVF lze také použít ke kompenzaci slabého nebo nedostatečného počtu spermií otce.

Stejně jako jinde i v Turecku provádí IVF – a všechny ostatní postupy MAP – multidisciplinární tým lékařů, který zahrnuje gynekologa, psychologa, embryologa, biomedicínské specialisty a samozřejmě tým zdravotních sester a ošetřovatelů.

Koncepce IVF

“In vitro” je latinský výraz pro “ve skle”, což znamená “ve zkumavce” pro oplodnění. Proto byly první porody po IVF považovány za “děti ze zkumavky”. Koncept spočívá v tom, že se v laboratoři reprodukuje proces oplodnění “in vivo”, tedy “v živých organismech”.

Aby se zvýšila šance na úspěch, odebere lékař po hormonální léčbě několik ženských gamet – oocytů. Tato léčba je určena ke stimulaci vaječníků a zvyšuje produkci oocytů. Současně, až přijde čas, budoucí otec odebere své spermie (mužské gamety) masturbací v prostorách kliniky.

Oocyty jsou umístěny v inkubátoru zvaném Petriho miska a obklopeny přibližně 100 000 spermiemi. Toto prostředí reprodukuje přirozené teplotní podmínky, stejně jako přítomnost a tlak kyslíku a oxidu uhličitého. Ke sledování interakcí mezi gametami a jejich vývoje se používá kamera.

Po jednom dni lékaři určí, které vajíčka byly oplodněny. Ty zůstávají v inkubátoru 2 až 5 dní, než jsou implantovány do dělohy, když embryolog usoudí, že je na to správný čas.

Přečtěte si naši speciální zprávu: IVF PGD s výběrem pohlaví dítěte v Turecku

Další metody lékařsky asistované reprodukce

Vzhledem k tomu, že turecká medicína je na špičkové úrovni výzkumu, jsou v Turecku možné všechny typy postupů MAP.

Intracytoplazmatická injekce spermie – ICSI

Intracytoplazmatická injekce spermií je vhodná zejména pro otce, kteří trpí nedostatečnou produkcí spermií a/nebo sníženou pohyblivostí.

Injekce probíhá pod výkonným mikroskopem. Embryolog reprodukuje přirozený průnik spermie do cytoplazmy obklopující chromozomy oocytu. K tomu musí projít folikulárními buňkami, zona pellucida a poté plazmatickou membránou chránící vajíčko. Mužská gameta je vybrána z nejlepších prvoků, aby se zvýšila šance na úspěch.

Zvětšená injekce spermie – IMSI

Injekce zvětšených spermií je také známá jako bodová intracytoplazmatická injekce spermií (SICSI). Tato nejnovější metoda MAP je pro otce trpící závažným poškozením spermií ještě účinnější než ICSI. Využívá stejný princip, ale s ještě výkonnějším mikroskopem, který umožňuje ještě pečlivější výběr spermií.

IMSI lze použít zejména k vyloučení spermií s vakuolami na hlavičce. Tyto drobné krátery jsou totiž známkou nadměrně fragmentované DNA, která brání životaschopnosti embrya.

Intrauterinní inseminace – IUI

Intrauterinní inseminace neprochází fází oplodnění in vitro, ale je aplikována přímo do dělohy. Spermie jsou vybrány a vstříknuty v ideálním okamžiku, aby došlo k oplodnění.

Tato technika je určena především ženám mladším 35 let, protože po tomto věku klesá úspěšnost na méně než 12 %.

Jak se IVF provádí v Turecku?

IVF v Turecku probíhá v několika fázích.

1 – Testy před IVF v Turecku

Prvním úkolem lékařů je zjistit příčiny neplodnosti, aby bylo možné určit nejvhodnější metodu MAP. V závislosti na výsledcích různých testů může lékař kromě specifické diety předepsat i léčbu.

Vyhodnocovací test spermií

Test na vyhodnocení spermií se používá ke zjištění, zda jsou spermie otce zodpovědné za to, že ženě brání v otěhotnění. Cílem testů je posoudit hustotu a pohyblivost spermií.

Progesteronový test

Progesteron je hormon nezbytný pro zdravé těhotenství. Test zajišťuje jeho produkci v druhé polovině menstruačního cyklu po ovulaci.

Test na prolaktin

Prolaktin je hormon nezbytný pro tvorbu mléka. Pokud je však přítomen v nadbytku, může narušit vývoj plodu.

Test ovariální rezervy

Test ovariální rezervy spočívá v odběru vzorku krve s analýzou hormonů pro posouzení počtu vajíček produkovaných vaječníky.

Test průchodnosti vejcovodů

Test průchodnosti vejcovodů se zaměřuje na průchodnost vejcovodů, která se zkoumá při ultrazvukovém vyšetření.

Screeningové testy na infekční onemocnění

V neposlední řadě je nezbytný screening na různá infekční onemocnění, aby se předešlo komplikacím u matky i dítěte. Patří sem screening hepatitidy B, zarděnek, chlamydií, planých neštovic a HIV.

2 – Stimulace vaječníků

Stimulace vaječníků pomáhá orgánům produkovat několik oocytů namísto obvyklého jednoho. Léčbu je třeba sledovat od začátku menstruačního cyklu až do punkce oocytů.

3 – Punkce oocytů

Oocyty se punktují 36 hodin po injekci hormonů GnRH nebo hCG, v době ovulace. Provádí se přes pochvu pod ultrazvukovou kontrolou a trvá v průměru patnáct minut.

Gynekolog odebere folikulární tekutiny a předá je biologovi, který extrahuje oocyty před jejich umístěním do inkubátoru.

4 – Inseminace

Spermie jsou umístěny do inkubátoru. V případě ICSI nebo IMSI se použije pouze jedna mužská gameta, která se zavede přímo do oocytu.

5 – Přenos embrya

Po 2 až 5 dnech embryolog extrahuje embrya získaná oplozením in vitro. Počet přenesených embryí závisí na volbě rodičů, maximálně však tři embrya. Embrya, která se neimplantují, lze zmrazit nebo vitrifikovat a uchovávat v tekutém dusíku při teplotě -196 °C. Rodiče mohou zvážit nový transfer v případě neúspěchu nebo pro nové těhotenství.

6 – Těhotenství

Těhotenství pokračuje v normálním průběhu. Během dvou týdnů po přenosu embrya se vylíhne jedno nebo více embryí, která se dostanou do děložní sliznice. Poté se provede krevní test, který potvrdí, že proces proběhl úspěšně.

Těhotné ženě je poté předepsána léčba trvající do osmého týdne těhotenství. V průběhu těhotenství bude budoucí matka podstupovat krevní testy a ultrazvukové vyšetření, aby se zajistil správný vývoj plodu.

Pokud se těhotenství nedaří, hormonální léčba se ukončí. Je na gynekologovi, aby určil termín nové implantace pomocí zmrazených nebo vitrifikovaných nadpočetných embryí.


Pokud se nemůžete rozhodnout, můžeme vám pomoci, aby byl váš zákrok úspěšný, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


O autorovi

Manuella

Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️