Otoplastiky a Tunisie

otoplastiky Tunisko 1
Napsal William

Vše, co potřebujete vědět o otoplastice v Tunisku! Jaká je průměrná cena v Tunisu? Naše rady pro úspěšnou otoplastiku v Tunisku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o otoplastikách v Tunisku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí otoplastiky v Tunisku?

Průměrná cena otoplastiky v Tunisku je 1 700 EUR. Zákrok se provádí v celkové anestezii a trvá 3 až 4 hodiny. Délka pobytu v nemocnici je 7 dní a pobyt v nemocnici 1 noc. Cena zahrnuje anestezii, operaci a léky. Konečný výsledek je viditelný do 7 měsíců.

PostupCena Tunisko
Otoplastiky1700 €

Věděli jste, že? Přibližně 5 % populace má odstávající nebo asymetrické uši. A zatímco v Číně je tato vada považována za známku inteligence, obyvatelé Západu tento názor příliš nesdílejí.

Otoplastikou neboli operací odstátých uší se koriguje nevzhledný vzhled uší, ať už je jeho původ jakýkoli. A abyste si tuto operaci co nejlépe užili, je Tunisko tou správnou destinací!

Chirurgie pour recoller les oreilles
Chirurgický zákrok k opětovnému přiložení uší

Co je to otoplastika?

Otoplastika je poměrně běžná kosmetická operace, jejímž cílem je zlepšit vzhled uší. Může být provedena na jednom nebo obou uších (označuje se jakojednostranná nebo oboustranná otoplastika), ať už jsou odstáté, nebo jen deformované.

Operační technika se u jednotlivých pacientů liší v závislosti na anatomických vadách, které chirurg zpozoruje. Obecně lze říci, že operace spočívá v remodelaci chrupavky, která zvýrazní přirozený tvar ucha. V některých případech je také nutné chrupavku proříznout, aby se zmenšila velikost uší.

Tímto způsobem korekce anomálií ušních chrupavek pomáhá otoplastika jednou provždy obnovit harmonii obličeje. Pacienti postupně získávají zpět své sebevědomí a zbavují se komplexu, který si s sebou možná nesou od dětství.

Ženám a mladým dívkám tato operace nabízí také novou svobodu při výběru účesu. Mnoho z nich má tendenci skrývat odstávající uši svými vlasy. Po otoplastice mohou pacienti vyzkoušet nové účesy a nechat své komplexy za sebou.

Kdo by měl otoplastiku podstoupit?

Otoplastiku mohou podstoupit ženy, muži i děti. Problém odstávajících uší často nesou s nelibostí malé děti a dospívající, kteří mohou být vystaveni velkému posměchu.

U dospělých může být tato vada také příčinou psychické nepohody a dokonce společenské stigmatizace. Proto se mnoho lidí rozhodne podstoupit kosmetickou operaci v Tunisku, aby tento problém odstranili.

Existuje několik typů ušních vad, které mohou vyžadovat otoplastiku:

  • defekt v ohybu chrupavky ušního boltce (nachází se v horní části ucha) ;
  • helix valgus, který se vyznačuje příliš strmým úhlem mezi ušním boltcem a lebkou;
  • hypertrofie konchy (střední chrupavky), která vyčnívá dopředu;
  • vyklenutí ušního lalůčku.
Illustration sur l'otoplastie
Ilustrace otoplastiky

Bez ohledu na zjištěný typ malformace se otoplastikou problém odstraní, aby se obnovila celková harmonie mezi ušima a obličejem.

U dětí je vhodné počkat, až uši dostatečně vyrostou, což se obvykle děje kolem 6. nebo 7. roku věku.

Kolik stojí otoplastiky v Tunisku?

Cena operace v Tunisku se pohybuje od 1 400 do 1 900 eur, což zahrnuje honorář chirurga, anestezii, konzultaci a náklady na ubytování.

Pro srovnání, cena operace otoplastiky v Evropě se v průměru pohybuje kolem 4 000 EUR. Pokud se rozhodnete jet do Tuniska, ušetříte přibližně 50 %.

Jednotlivé fáze operace

Předoperační návštěva

Před každou chirurgickou operací musíte absolvovat předoperační konzultaci s chirurgem.

Během této návštěvy chirurg provede kompletní vyšetření vašich uší a pořídí fotografie, aby určil anatomické vady, které mají být korigovány. Chirurg vám poté vysvětlí, jak bude operace probíhat, a poučí vás o následcích.

Photo avant après de l'otoplastie
Fotografie otoplastiky před a po

Kromě chirurga se setkáte také s anesteziologem, který s vámi rozhodne o typu anestezie, která je pro vaši situaci nejvhodnější. Zatímco dospělým často postačí jednoduchá lokální anestezie, u dětí je zcela běžné, že mají celkovou anestezii.

Operace

Den před operací a ráno v den operace se musíte před operací osprchovat pomocí antiseptického mýdla Betadine scrub. Poté se osušte čistým ručníkem a oblečte si čisté oblečení.

Otoplastická operace je poměrně rychlá (30 až 60 minut) a provádí se ambulantně, takže odpoledne můžete jít rovnou domů.

Na začátku operace chirurg začne řezem v zadní části ucha, poté odstraní tenký proužek kůže, aby získal přístup k chrupavce. Cílem operace je pak remodelovat chrupavku, aby se napravily vývojové vady a zároveň se obnovily přirozené kontury ucha.

Po repozici ušního boltce a kontrole harmonie obličeje chirurg nakonec ucho sešije vstřebatelnou nití a zabalí do Velpeauova obvazu.

Schéma d'illustration sur l'otoplastie
Ilustrace otoplastiky

Pooperační sledování

Otoplastika je relativně bezbolestná operace. Lékař vám však může předepsat léky proti bolesti a zánětům.

Po 2 až 3 dnech bude obvaz nahrazen ušní bandáží, kterou budete muset nosit na noc po dobu 1 až 2 měsíců. U dětí se často doporučuje nosit ji i přes den.

Pokud nosíte brýle, budete si je moci opět nasadit asi 48 hodin po operaci, zatímco mytí šamponem je povoleno od následujícího dne. Nakonec je vhodné omezit sportovní aktivity po dobu nejméně jednoho měsíce.

Konečný výsledek otoplastiky je obvykle viditelný mezi 1 a 3 měsíci po operaci. Uši pak mají velmi přirozený vzhled a jizvy jsou prakticky neznatelné.


Máte problém s výběrem správné kliniky za nejlepší cenu? Náš koordinátor vám bezplatně pomůže, aby vaše operace v Tunisku byla úspěšná. Požádejte nás o bezplatnou cenovou nabídku.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

William

Jmenuji se William Royer a jsem lékařský spisovatel se zkušenostmi s psaním složitých vědeckých údajů. Specializuji se na imunologii a hematologii. Velkou inspirací je pro mě úzká spolupráce s různými zdravotnickými pracovníky, včetně lékařů, zdravotních sester a zástupců pacientů. Publikuji také recenze.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️