Transplantace dásní v Tunisku

Cena transplantace dásní Tunisko levné 1
Napsal William

Vše, co potřebujete vědět o transplantacích dásní v Tunisku! Jaká je průměrná cena v Tunisu? Naše rady pro úspěšné transplantace dásní v Tunisku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o transplantaci dásní v Tunisku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných tuniských chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Sommaire
 [Voir]

    Cena transplantace dásní v Tunisku

    Průměrná cena transplantace dásní v Tunisku v Tunisu je 670 €. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 540 eur do 800 eur.

    PostupCena Tunisko
    Transplantace dásní 670 €

    Co je to transplantace dásní?

    Pokud recese dásní ovlivňuje vaše zdraví nebo vzhled, může být doporučen zákrok zvaný transplantace dásní. Ačkoli to může znít děsivě, různé zákroky transplantace dásní běžně provádějí parodontologové (specialisté na tkáně dásní) a někteří všeobecní zubní lékaři, kteří prošli specializovaným školením v této oblasti.

    Transplantace dásní v Tunisku spočívá v opatrném umístění malého množství nové tkáně do oblasti, kde je tkáň dásní malá nebo žádná.

    Tento zákrok se obvykle doporučuje, aby se zabránilo dalšímu ústupu dásní nebo aby se zakryly obnažené kořenové plochy zubů.

    Tkáň použitá při tomto zákroku může pocházet z různých zdrojů, ale obvykle se odebírá ze střechy úst poté, co byla oblast pro vaše pohodlí znecitlivěna. Poté je jemně přišita na místo pomocí šicího materiálu, který může být tenčí než lidský vlas.

    Po dokončení transplantace přejde vaše tělo do přirozeného procesu zotavení. Během této doby se ve štěpu vytvoří nové krevní cévy, které mu pomohou začlenit se do okolní tkáně.

    Úspěšný štěp může snížit nebo odstranit problémy, jako je citlivost zubů a ústup dásní, a zároveň zlepšit estetiku vašeho úsměvu.

    Jak poznáte, že potřebujete transplantaci dásní? Často můžete problém jasně vidět nebo cítit. Obnažené kořeny mohou způsobit, že vaše zuby vypadají příliš “dlouhé”, a obvykle jsou o něco tmavší než vaše perleťově bílé korunky.

    Ústup dásní je problém, který se může s věkem zhoršovat, což poznáme, když slyšíme slovní spojení “dlouhé zuby”. Potenciální problémy spojené s ústupem dásní však nejsou jen kosmetické – mohou mít také vážný dopad na zdraví vaší ústní dutiny.

    Bližší pohled na vaše dásně

    Uvnitř úst tvoří tkáň dásní bariéru, která odolává silným mechanickým (a mikrobiálním) účinkům jídla, žvýkání a kousání. Dásně mohou začít ustupovat nebo se zmenšovat z řady důvodů.

    Prvním z nich je neúčinná ústní hygiena: jak nedostatečné čištění zubů, které neodstraňuje zubní plak, tak nadměrné čištění zubů, které tkáně narušuje. K ústupu dásní mohou přispívat také cizí předměty v ústech, které se třou o dásně, jako jsou špatně padnoucí snímatelné zubní náhrady, jazykové zubní protézy nebo dokonce nehty.

    Když kořeny zubů ztratí ochranu zdravé dásňové tkáně, mohou být extrémně citlivé na horké nebo studené teploty, což způsobuje bolest při jídle a pití. Ještě horší je, že absence dásňové tkáně usnadňuje pronikání bakterií ke kořenům a způsobuje zubní kazy, nebo že drobné úrazy mohou vést k rychlému ústupu dásní. V obou případech může být konečným výsledkem ztráta zubu. Proto je správná léčba ústupu dásní tak důležitá.

    Léčba ústupu dásní pomocí dásňových štěpů

    Po důkladném vyšetření a posouzení stavu vašich zubů, dásní a celkového zdravotního stavu vám může být doporučen zákrok transplantace dásní.

    Tkáň použitou při tomto zákroku lze získat z různých zdrojů: z oblasti sousedící s oblastí recese, z tvrdého patra nebo z tkáně darované jinou osobou, která byla lékařsky ošetřena tak, aby mohla být bezpečně použita.

    Existuje několik různých metod transplantace. Pokud jste například přišli o tkáň dásně v oblasti úst, která není při mluvení nebo úsměvu příliš viditelná, je možné do této oblasti umístit další tkáň dásně, aby se zabránilo dalšímu ústupu, aniž byste se snažili zcela zakrýt povrch kořene zubu.

    Tento zákrok se nazývá “volný štěp dásní” (protože tkáň je oddělena od svého krevního zásobení) a trvá přibližně 45 minut. Je vysoce předvídatelný a má velmi vysokou úspěšnost. Pokud je cílem pokrýt plochy kořenů, je postup složitější a trvá déle, ale zůstává vysoce účinný.

    Štěpování v Tunisku se obvykle provádí v lokální anestezii a je zpravidla bezbolestné. Po zákroku byste měli pociťovat jen velmi malý diskomfort, a to i v případě, že vám byla odebrána tkáň z patra, protože dárcovská oblast je obvykle pokryta zklidňujícím tekutým materiálem, podobným obvazu.

    Případné nepříjemné pocity lze naštěstí zmírnit volně prodejnými nebo předepsanými protizánětlivými léky a obvykle trvají jen krátce.

    Po dobu asi jednoho týdne po zákroku může být také doporučena šetrná dieta (a antibiotika), aby se tkáně mohly zcela zahojit; jinak nebudou vaše běžné aktivity nijak omezeny.

    Udržujte své dásně zdravé

    Po transplantaci dásní v Tunisku je důležitější než kdy jindy udržovat dobrou ústní hygienu, abyste se vyhnuli vzniku problémů s dásněmi v budoucnu. Váš režim by měl zahrnovat správné čištění zubů fluoridovou pastou, každodenní používání zubní nitě, zdravou stravu a pravidelné zubní a parodontologické prohlídky. Udržování zdravých dásní je klíčovou součástí celkového zdraví ústní dutiny a zachování vašeho úsměvu.

    Využijte bezplatné vyhodnocení!

    Na vyžádání a
    bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

    Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

    Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

    O autorovi

    William

    Jmenuji se William Royer a jsem lékařský spisovatel se zkušenostmi s psaním složitých vědeckých údajů. Specializuji se na imunologii a hematologii. Velkou inspirací je pro mě úzká spolupráce s různými zdravotnickými pracovníky, včetně lékařů, zdravotních sester a zástupců pacientů. Publikuji také recenze.

    ‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️