Transplantace vousů ve Španělsku

transplantace vousů Španělsko 1

Pokud vaše vousy nemají dostatečnou hustotu nebo v nich máte díry, může být transplantace vousů ve Španělsku tím pravým řešením. Získáte vousy, které hledáte, s dokonale přirozeným vzhledem.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o transplantaci vousů ve Španělsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných plastických chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí transplantace vousů ve Španělsku?

Cena transplantace vousů ve Španělsku je 3 300 eur. V závislosti na vašich potřebách se může léčebný pobyt all inclusive pohybovat od 3 100 do 3 600 eur.

Transplantace vousů3700 €
Transplantace vlasů pro muže4300 €
Transplantace vlasů pro ženy4300 €

Tento článek obsahuje všechny informace, které potřebujete vědět o transplantaci vousů ve Španělsku.

Co je to transplantace vousů?

Vousy jsou dnes velmi rozšířené a jsou nedílnou součástí mužského stylu. Bohužel někteří muži nemají přirozeně husté vousy. Stejně tak může vzhled vousů změnit popálenina nebo jizva.

Transplantace vousů může obnovit oblasti vousů, které postrádají hustotu. Důvodem může být prostý nedostatek vlasového porostu nebo například přítomnost jizvy. Transplantací vousů můžete obnovit správnou hustotu a získat tak plný, rovnoměrný a přirozený vous.

Stejně jako u transplantace vlasů se jedná o odběr štěpů z dárcovské oblasti, obvykle z horní části krku. Tyto štěpy jsou pak pacientovi reimplantovány do vousů, zejména v místech, kde je nedostatek vlasů.

Transplantace vousů je minimálně invazivní a dlouhodobé řešení, které poskytuje přirozené výsledky.

Kdo je ideálním kandidátem na transplantaci vousů ve Španělsku?

Transplantace vousů je indikována mužům, kteří mají komplex ze vzhledu svých vousů. Je to ideální řešení pro muže, kteří jsou bez vousů nebo mají prořídlé vousy. Jedná se o genetické a hormonální příčiny, které zpomalují vývoj vousů.

Kromě toho je mohou považovat za řešení svého nepohodlí i muži, kteří chtějí zakrýt mezery po jizvách, popáleninách nebo akné. Muži trpící alopecií někdy zjistí, že jsou tím postiženy i jejich vousy. Těm lze doporučit transplantaci vousů.

Transplantace se může týkat oblastí na tvářích a knírech. Bude provedena předběžná diagnostika, aby se zajistila životaschopnost implantátů.

Jak transplantace vousů probíhá?

Přípravná konzultace

Před transplantací vousů musí proběhnout přípravná konzultace. Ta spočívá v rozhovoru s lékařem, během kterého může pacient vysvětlit svá očekávání a přání. Určí se oblast, která má být ošetřena, a také její požadovaný tvar. Především bude pečlivě diagnostikována dárcovská a přijímající oblast.

Poté se určí počet potřebných štěpů. V průměru bude potřeba 250 až 500 implantátů pro knír, 600 až 700 implantátů pro kozí bradku a 600 až 1 500 implantátů pro tváře, v závislosti na požadované hustotě a příslušné ploše.

Během této konzultace se také určí technika zvolená pro transplantaci vousů.

Různé techniky transplantace vousů

Existuje několik technik transplantace vousů. Patří mezi ně technika FUE, technika DHI a technika FUT.

Metoda FUE

Metoda FUE neboli extrakce folikulů je nejpokročilejší technikou obnovy hustoty vousů nebo kníru. Folikuly se odebírají ze zadní části krku, která byla předem znecitlivěna, pomocí nástroje zvaného punč.

Folikuly lze odebrat také z krku. Odebrané folikuly se poté roztřídí tak, aby zůstaly zachovány pouze štěpy obsahující jeden nebo dva vlasy. Po úplném oholení vousů a místním znecitlivění se tyto štěpy implantují do míst, která chybí. Štěpy obsahující pouze jeden chloupek jsou umístěny spíše na okrajích vousů, aby bylo dosaženo co nejpřirozenějšího výsledku. Tato technika obnovuje trvalou hustotu vousů. Zákrok trvá v průměru 5 až 6 hodin v závislosti na počtu folikulů, které mají být implantovány.

Metoda HID

Metoda DHI se od techniky FUE mírně liší. Řezy potřebné pro implantaci se provádějí současně se samotnou implantací pomocí implantačního pera. Tím odpadá nutnost holit oblast příjemce.

Metoda FUT

Technika FUT zahrnuje odstranění proužků kůže z dárcovské oblasti. Z dárcovské oblasti jsou odebrány vlasové folikuly. Tyto štěpy jsou poté znovu implantovány do bezvlasých oblastí vousů.

Ať už je zvoleno jakékoli řešení, implantace není pro pacienta invazivní ani bolestivá. Pouze injekce s anestetikem mohou způsobit mírné nepohodlí.

Opatření po transplantaci vousů

Po 24 až 48 hodinách od operace se může objevit mírný otok, který po 2 až 4 dnech zmizí. Někdy je vhodné prvních 24 hodin po operaci stříkat dezinfekční roztok. Někteří lékaři také doporučujíaplikovat několik dní termální pramenitou vodu a následně gel z aloe vera.

Druhý den je možné obličej omýt betadinem.

Na bázi štěpu se obvykle objeví strupy. Je důležité je neškrábat. Během 10 až 15 dnů přirozeně odpadnou.

Po 15 dnech lze vousy zastřihnout nůžkami. Stříhání je povoleno po jednom měsíci. Naopak s holením byste měli počkat dva měsíce.

Vousy dorostou během druhého nebo třetího měsíce. Konečný výsledek bude viditelný 9 měsíců až rok po operaci. Během tohoto roku se obvykle konají kontrolní prohlídky, a to několik týdnů a poté několik měsíců po operaci.

Pro plné využití optimálních, přirozených výsledků se doporučuje počkat jeden měsíc po operaci, než se vrátíte k jakékoli sportovní aktivitě, zejména pokud je spojena s pocením. Během měsíců po operaci byste se také měli chránit před sluncem. Je také vhodnější počkat několik týdnů, než začnete nosit masku.

Kolik stojí transplantace vousů ve Španělsku?

V závislosti na počtu implantovaných štěpů se průměrná cena transplantace vousů ve Španělsku pohybuje od 3 100 do 3 600 eur. Kliniky specializující se na transplantace vlasů ve Španělsku nabízejí také pooperační sledování.


Pokud si nevíte rady s výběrem, můžeme vám pomoci, aby vaše operace byla úspěšná, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️