Laserová operace očí v Turecku

cena laserové operace očí Turecko 1
Napsal William

Vše, co potřebujete vědět o laserové operaci očí v Turecku! Jaká je průměrná cena v Istanbulu? Naše rady pro úspěšnou laserovou operaci očí v Turecku.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o laserové operaci očí v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí laserová operace očí v Turecku?

Průměrná cena laserové operace očí v Istanbulu je 1400 eur. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 1200 do 1600 eur.

ZákrokCena Turecko
Laserová operace očí1400 €

Co je laserová operace očí?

LASIK (laser in situ keratomileuses), běžně známý jako laserová operace očí, je typ refrakční operace očí, která slouží k nápravě problémů se zrakem. Zákrok přetváří rohovku tak, aby světlo vstupující do oka bylo správně zaostřeno na sítnici a umožnilo lepší a jasnější vidění. LASIK se používá především k léčbě dalekozrakosti (hyperopie), krátkozrakosti (myopie) a astigmatismu. V některých případech lze LASIK provést i u osob s mírnou až střední refrakční vadou.

Operace LASIK je v zásadě bezbolestná a rychlá. Výsledky umožňují lepší vidění s brýlemi nebo kontaktními čočkami. Operaci lze provést u osob ve věku od 21 do 40 let. Někdy mohou zákrok podstoupit i lidé starší 40 let.

Je důležité vědět, že LASIK není vhodný pro každého. V některých případech se pacientům zákrok nedoporučuje, například u keratokonu, poruch imunitního systému, velkých zornic, pokročilého glaukomu, problémů s diabetickým okem, předchozí infekce očí herpesem, autoimunitních poruch a suchého oka. Před zvažováním tohoto typu operace se určitě poraďte se svým očním lékařem.

Před operací LASIK můžete být krátkozrací, dalekozrací nebo mít astigmatismus a pravděpodobně jste závislí na brýlích nebo kontaktních čočkách. Nošení brýlí nebo kontaktních čoček omezuje vaše aktivity. Po operaci LASIK můžete mít jasné vidění a vést aktivní život, například sportovat. Zákrok výrazně zlepší kvalitu vašeho života.

Co obnáší zákrok v Turecku?

Před zákrokem vám oční lékař poskytne pokyny, jak se na operaci připravit. Změří vaši rohovku a posoudí vaši anamnézu. Pokud pravidelně nosíte kontaktní čočky, budete je muset alespoň několik týdnů před operací zcela přestat nosit, protože kontaktní čočky mohou změnit tvar vaší rohovky.

Během operace LASIK budete ležet na zádech v polohovacím křesle. Zákrok se provádí v lokální anestezii, která znecitliví vaše oči. K udržení otevřených očních víček se používá nástroj.

Chirurg pomocí malého chirurgického nástroje zvaného mikrokeratom nebo pomocí femtosekundového laseru vyřízne malý sklopný lalok na přední straně vašeho oka (rohovky). Kloubový lalok se poté odklopí, aby se zpřístupnila spodní část rohovky. Váš oftalmolog pak pomocí naprogramovaného laseru rohovku přetvoří.

Rohovka je přetvořena tak, aby se světlo vstupující do oka přesněji zaměřilo na sítnici a zlepšilo se tak vidění. Po přetvoření rohovky se klapka vrátí zpět na místo. Lalok se normálně zahojí bez jakýchkoli stehů.

Jak dlouho musím zůstat v Turecku na laserové operaci očí (LASIK)?

Operace LASIK se často provádí ambulantně, což znamená, že po odeznění účinků lokální anestezie a sedativ můžete opustit nemocnici. Samotný zákrok může trvat až 30 minut pro obě oči. Bezprostředně po opuštění nemocnice byste však neměli opouštět Turecko. Doporučená délka pobytu je přibližně 3 až 5 dní, aby se vaše tělo zotavilo a abyste se mohli zúčastnit následné kontroly. Během této kontroly oftalmolog zhodnotí zdravotní stav vašeho oka a ostrost vidění.

Jaká je doba rekonvalescence po zákroku laserové operace očí (LASIK) v Turecku?

V den zákroku může být vaše vidění rozmazané nebo neostré. Během dvou dnů po zákroku se však vaše vidění zlepší. Pokud vaše práce není fyzicky náročná, měli byste být schopni vrátit se do práce do 2 až 3 týdnů po operaci. Vaše oči se budou hojit a zlepšovat přibližně 6 měsíců po operaci LASIK.

Jakou následnou péči vyžaduje laserová operace očí (LASIK) v Turecku?

Ujistěte se, že dodržujete všechny pokyny svého oftalmologa, abyste dosáhli co nejlepšího výsledku a vyhnuli se komplikacím. Během rekonvalescence se možná budete muset zdržet namáhavé činnosti, aby se vaše oči řádně zhojily. Vždy si chraňte oči před poraněním, protože po operaci LASIK jsou obecně náchylnější k úrazům. Možná budete muset docházet na pravidelné kontrolní návštěvy, abyste zkontrolovali svůj zrak, ale to se obvykle provádí u vašeho místního oftalmologa.

Nezapomeňte, že LASIK nezabrání tomu, abyste onemocněli jinými očními chorobami, proto si oči vždy chraňte. Jezte zdravou stravu, abyste si zachovali kvalitu zraku, noste sluneční brýle, které chrání vaše oči před slunečními paprsky, při práci na počítači nebo používání mobilního telefonu si dělejte přestávky, abyste neunavovali oči, po dlouhém dni se dostatečně vyspěte a pravidelně navštěvujte svého očního lékaře.

Jaká je úspěšnost laserové operace očí (LASIK) v Turecku?

Operace LASIK má velmi vysokou úspěšnost. Studie prokázaly, že 95 % pacientů s krátkozrakostí může po operaci dosáhnout vidění 20/25. Více než 8 z 10 osob, které podstoupily operaci LASIK, již nepotřebuje při svých každodenních činnostech brýle nebo kontaktní čočky.

Výsledky, kterých dosáhnete, závisí na řadě faktorů, včetně vaší konkrétní refrakční vady. Nejlepších výsledků obvykle dosahují lidé s nízkou krátkozrakostí. U lidí s dalekozrakostí, vysokou krátkozrakostí a astigmatismem jsou výsledky méně předvídatelné.

Někteří pacienti po operaci LASIK potřebují ke zlepšení zraku druhou operaci, protože výsledky operace vedly k nedostatečné korekci. Ve velmi vzácných případech se u některých lidí může zrak pomalu vracet na úroveň, kterou měli před operací, a to v důsledku určitých stavů, jako je jiný oční problém, abnormální zjizvení a hormonální nerovnováha.

LASIK s sebou nese také určitá rizika, kterých byste si měli být vědomi, včetně suchých očí, oslnění, dvojitého vidění, haló, nedostatečné korekce, nadměrné korekce, problémů s chlopněmi, astigmatismu, regrese, ztráty zraku a změn vidění. Nezapomeňte se o těchto rizicích poradit se svým očním lékařem.

Existují v Turecku alternativy k laserové operaci očí (LASIK)?

Hlavní alternativou k LASIKu je implantace fakické nitrooční čočky a Epi-Lasik. Při fakické implantaci nitrooční čočky nedochází k odlupování nebo řezání vrstev rohovky. Místo toho se implantuje umělá silikonová nebo plastová čočka, která zlepší vaše vidění.

U metody Epi-Lasik je vaše přirozená krystalická čočka odstraněna pomocí laseru a nahrazena umělou nitrooční čočkou. Protože umělá čočka zůstává čirá a nestárne, výsledky vydrží déle než u jiných refrakčních zákroků.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

William

Jmenuji se William Royer a jsem lékařský spisovatel se zkušenostmi s psaním složitých vědeckých údajů. Specializuji se na imunologii a hematologii. Velkou inspirací je pro mě úzká spolupráce s různými zdravotnickými pracovníky, včetně lékařů, zdravotních sester a zástupců pacientů. Publikuji také recenze.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️