Keramická korunka Emax v Turecku

cena emax 1 keramická korunka
Napsal Manuella

Zubní korunky jsou typem zubní náhrady, která se v Turecku používá v případech, kdy nelze obnovit prasklý nebo částečně zlomený zub.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o keramické korunce Emax v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí keramická korunka Emax v Turecku?

Průměrná cena keramické korunky Emax v Istanbul, Turecko je 400 €. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 300 eur do 500 eur.

PostupCena Turecko
Keramická korunka Emax 400 €

Co je keramická korunka Emax?

Zubní korunky jsou fixní protetické náhrady, které se připevňují k dásním nebo speciálně připraveným (broušeným) implantátům. Zubní korunka má anatomický tvar skutečného zubu a umožňuje obnovit žvýkací a mluvní funkce.

Typy zubních korunek v Turecku

Škála materiálů a technologií používaných při výrobě moderních zubních korunek je poměrně široká, proto níže uvádíme nejoblíbenější možnosti.

1 – Pevné kovové korunky. Celokovové korunky jsou velmi odolné. Jsou ideální volbou pro obnovení žvýkací funkce stoliček. Jsou vyrobeny ze slitiny kobaltu a chromu, někdy s povrchovou úpravou z drahých kovů a zlata.

Kovová korunka je jednou z cenově nejdostupnějších možností protetického řešení. Hlavní nevýhodou tohoto typu korunek je jejich špatná estetika, proto se nedoporučují pro řezáky a zuby v linii úsměvu.

2 – Zirkoniové korunky jsou nejnovějším vývojem v oboru zubních náhrad, který je hojně využíván zubními specialisty a chirurgy v Turecku. Skládají se ze dvou prvků: zirkonového jádra a vnější vrstvy porcelánové skloviny. Díky této struktuře je korunka velmi odolná a atraktivní.

Pro výrobu korunky turecký zubní lékař nejprve vytvoří 3D model čelistí pacienta a poté zhotoví model samotné protézy. Na základě těchto modelů frézovací stroj vytvaruje požadovanou strukturu ze zirkoniového polotovaru.

Tímto způsobem jsou vyloučeny všechny možné nepřesnosti v protetice: korunka dokonale kopíruje tvar a velikost přirozeného zubu a pevně spočívá na dásni i na samotném zubu.

3 – Porcelánové korunky jsou ortopedické, nekovové konstrukce z lisované keramiky, díky čemuž jsou mimořádně odolné. Porcelánové korunky jsou známé svou vynikající estetikou a jsou téměř identické s přírodní sklovinou, proto je lze snadno nasadit i na přední zuby.

4 – Korunky E-Max. Složení korunek E-Max neobsahuje žádný kov, ale z hlediska odolnosti si tyto korunky v ničem nezadají s ocelovými protézami a jsou schopny odolat velkému žvýkacímu zatížení.

Korunky E-Max jsou vyrobeny z disilikátu lithia – plně biokompatibilního, snadno zabarvitelného materiálu, který láme a odráží světlo stejně jako přirozená zubní sklovina. Díky tomu vypadá nekovová keramika i pod jasným světlem velmi přirozeně.

Keramické korunky E-Max mohou nahradit více než 60 % chybějících nebo poškozených zubů. Díky této technologii lze při stomatologickém ošetření v Turecku obnovit jeden nebo více zubů za sebou. V druhém případě bude nutné použít zubní můstky.

Kdy potřebujeme zubní korunky?

Zubní korunky jsou typem zubní náhrady, která se používá v případě, že prasklý nebo částečně zlomený zub nelze obnovit méně invazivními metodami, jako je pečetění nebo použití keramických výplní.

Mezi běžné indikace pro použití zubních korunek obvykle patří silné zničení zubu a ztráta jednoho nebo více zubů (v tomto případě lze korunku použít pouze v případě, že zuby mají ještě kořeny). Zubní korunky lze také použít k dosažení estetického efektu v případě výrazných defektů (anomálií), stejně jako ke změně barvy, tvaru a polohy zubu.

ProduktyPřirozený efektTrvanlivostZákladníTurecko
Korunka z taveného porcelánu✓✓Kovová200 €
Korunka ze zirkonového porcelánu✓✓✓✓✓Zirkoniová290 €
E-max dýha✓✓✓✓✓✓E-max400 €
Facet Empress✓✓✓✓✓✓Empress400 €
Facette Lumineers✓✓✓✓✓Porcelán400 €
Laminovaná kompozitní dýha✓✓Kompozitní200 €

Jak se nasazují zubní korunky v Turecku?

  • Lékařské vyšetření. Stejně jako většina jiných lékařských zákroků začíná i nasazování zubních korunek lékařskou prohlídkou, během níž turecký zubní lékař sestaví plán léčby, zaznamená případné kontraindikace pacienta a dá doporučení pro výběr typu korunky. Zubní lékař pořídí rentgenový snímek a posoudí stav ústní dutiny: v případě jakéhokoli onemocnění bude muset pacient před nasazením zubních korunek ošetřit dásně a případné nemocné zuby a také odstranit zubní kámen a plak.
  • Příprava zubů. Ta zahrnuje odstranění nervu (není vždy nutné pro žvýkací zuby), zaplnění kořenového kanálku a broušení zubu pro přípravu na korunku. Broušení netrvá méně než hodinu – zubař odstraňuje povrch zubní tkáně vrstvu po vrstvě a dává jí správný tvar pro protézu.
  • Zhotovení korunky. Po dokončení přípravné procedury ortopedický zubní lékař pořídí otisk zubu, který bude použit pro zhotovení korunky. U nekovových protéz (např. z oxidu zirkoničitého) používají zubní lékaři místo tradičních voskových odlitků skeny CAD/CAM (3D digitální intraorální skenovací technologie), jejichž výsledky jsou okamžitě přeneseny do stroje na výrobu korunky. Tím je zajištěna co nejpřesnější velikost a tvar výrobku, což zaručuje, že protéza dokonale padne na zub.
  • Nasazení korunky. Dále přejdeme k nejkritičtější části: nasazení korunky. Pokud má přesně správnou velikost, dobře kryje zub a nezpůsobuje pacientovi žádné nepříjemnosti, je k zubu připevněna speciálním cementem. Někdy zubaři volí dvoufázový proces upevnění – nejprve na chvíli nasadí protézu a zkoumají výsledek, a pak, pokud je vše v pořádku, mohou po několika týdnech korunku konečně upevnit.

Celková doba trvání všech fází zhotovení protézy se pohybuje od pěti dnů do několika týdnů – záleží na výchozím stavu ústní dutiny pacienta a složitosti procesu zhotovení korunky

Po dobu ošetření na zubních klinikách v Turecku (Istanbul) nabízíme našim pacientům dočasné plastové korunky, které jsou následně nahrazeny korunkami trvalými.

Za zmínku také stojí, že jakákoli manipulace se zubem během protetického zákroku se provádí v lokální anestezii, takže pacienti nikdy nezažijí žádné bolestivé pocity.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Manuella

Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️