Zubní protézy v Turecku

zubní protézy cena 1
Napsal Melissa

Zubní protéza v Turecku je zubní pomůcka, která nahrazuje chybějící zub nebo zakrývá zubní vady. Mezi tyto zubní pomůcky patří implantáty, korunky, můstky, zubní náhrady a fazety a některé z nich mohou být snímatelné nebo trvale upevněné v ústech.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o zubních náhradách v Turecku a pomáhá vám objednat se na operaci u kvalifikovaných lékařů na . Tento obsah je poskytován pouze pro informační účely a nemá nahradit radu odborného lékaře.

Kolik stojí zubní náhrady v Turecku?

Průměrná cena zubní protézy v Turecku v Istanbulu je 900 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 700 eur do 1100 eur.

PostupCena Turecko
Zubní protéza900 €

Co je to zubní protéza?

Zubní protéza v Turecku je zubní pomůcka, která nahrazuje chybějící zub nebo zakrývá zubní vady. Mezi tyto zubní náhrady patří implantáty, korunky, můstky, zubní náhrady a fazety a některé z nich mohou být snímatelné nebo trvale upevněné v ústech.

Chybějící zuby mohou vzniknout z řady důvodů, například v důsledku úrazu, zubního kazu nebo poškození pojivové tkáně. Neobvyklé nejsou ani chybějící vrozené zuby. Protetická stomatologie zahrnuje náhradu měkkých tkání, chybějících zubů nebo všech zubů pomocí různých umělých metod. Protetická stomatologie zahrnuje také náhradu poškozených zubů korunkami, tj. náhradu viditelné části zubu.

Jaké typy protetických řešení existují?

Stomatologická ordinace v Turecku vám umožní přístup k snímatelným a fixním zubním náhradám. Fixní protetické možnosti využívají můstky a korunky, které se cementují do úst. Mezi snímatelné zubní náhrady patří částečné a úplné zubní náhrady.

Co se opravuje pomocí korunek?

Silně poškozený zub lze opravit korunkou. Pokud máte v zubu výrazný kaz a byl opakovaně plombován nebo pokud zub ztmavl, například v důsledku ošetření kořenových kanálků, je korunka vynikající možností léčby.

Korunka zlepšuje vzhled zubu a zpevňuje ho. Zub, který má být korunován, je vybroušen do malého podpůrného pilíře, na kterém bude korunka zhotovena. Zubní technik vytvoří individuální korunku podle okluze pacienta na základě modelů vytvořených zubním lékařem a ta je na zubní opěrku připevněna cementem.

Korunka může být vyrobena například ze zlata, keramiky nebo různých kovových slitin. Pokud zub zcela chybí a je nahrazen zubním implantátem, je korunka připevněna k implantátu.

Co lze nahradit můstkem a částečnou náhradou?

Jeden nebo více chybějících zubů lze nahradit implantátem, můstkem nebo částečnou protézou. Můstek se připevní k zubům vedle chybějícího zubu a ty budou opatřeny korunkou. Kromě toho lze můstkem překrýt mezeru způsobenou absencí mnoha zubů. Stejně jako korunky mohou být můstky vyrobeny z různých materiálů.

Na rozdíl od můstku je částečná protéza snímatelným protetickým řešením. Částečnou protézou může být například destička z kovu nebo akrylového plastu, na kterou se připevní umělé zuby. Po nasazení částečné protézy v ústech jsou prostory vzniklé po chybějících zubech překryty zuby protézy.

Co se stane, když chybí všechny zuby?

Pokud vám chybí všechny zuby, používá se jako alternativní náhrada kompletní zubní protéza. Kompletní zubní náhrada je snímatelná pomůcka, která nahrazuje všechny zuby. Zubní protéza v Turecku může být dokonce v ústech upevněna pomocí určitých implantátů. V takovém případě ji lze stále vyjmout pro samočištění.

Jak dlouho vydrží zubní náhrada?

Zvyknout si na zubní náhradu může zpočátku nějakou dobu trvat. Tkáně v ústech se navíc neustále přizpůsobují, což může vést ke snížení přiléhavosti zubní náhrady. Přiléhavost zubní náhrady se kontroluje při častých návštěvách zubního lékaře a v případě potřeby může být zubní náhrada upravena. Dobrá ústní hygiena obecně prodlužuje životnost zubní náhrady. Správně vyčištěná zubní náhrada může vydržet navždy.

Péče o zubní náhradu

Při péči o zubní náhradu je dobré stát nad složeným ručníkem nebo umyvadlem s vodou pro případ, že byste ji nechtěně upustili. Čistěte si zubní náhradu (ideálně kartáčkem na zubní náhrady) každý den, abyste odstranili plak a usazeniny jídla a zabránili jejímu trvalému zabarvení. Nepoužívejte kartáček s tvrdými štětinami, který by mohl zubní náhradu poškodit. Zvláštní pozornost věnujte čištění zubů pod kovovými sponami zubní náhrady. Zubní plak, který ulpívá na spodní straně sponek, zvyšuje riziko vzniku zubního kazu.

K čištění zubní náhrady je možné použít i jemný mycí prostředek nebo mýdlo na ruce. Jiné druhy čisticích prostředků pro domácnost a mnoho zubních past jsou příliš abrazivní a neměly by se k čištění zubních náhrad používat. Zubní náhrady mohou ztratit svůj správný tvar, pokud nejsou udržovány vlhké. Před spaním by měla být zubní náhrada umístěna do vody nebo do namáčecího roztoku. Pokud má však zubní náhrada kovové nástavce, mohou se při umístění do namáčecího roztoku zabarvit.

I s plnou zubní náhradou je třeba udržovat dobrou ústní hygienu. Každé ráno si před nasazením zubní náhrady vyčistěte patro, dásně a jazyk kartáčkem s měkkými štětinami. Tím odstraníte zubní plak a povzbudíte krevní oběh v ústech. Výběr vyvážené stravy je pro udržení zdravé ústní dutiny zásadní.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Melissa

Jmenuji se Mélissa a od roku 2014 pracuji jako lékařská a vědecká spisovatelka. Mám rozsáhlé zkušenosti s psaním regulačních a medicínsko-marketingových dokumentů pokrývajících širokou škálu terapeutických oblastí.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️