Bělení zubů v Turecku

bělení zubů cena Turecko 1
Napsal Émilie

Chcete zářivější a přitažlivější úsměv? Pak je možná nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, vybělit si zuby v Turecku

NejlepsiKlinika.com vás informuje o bělení zubů v Turecku a pomůže vám objednat se na zákrok u kvalifikovaných lékařů . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí bělení zubů v Turecku?

Průměrná cena bělení zubů v Turecku v Istanbulu je 250 eur, přičemž minimální cena je 200 eur a maximální 300 eur.

PostupCena Turecko
Bělení zubů250 €

Co je bělení zubů?

Chcete mít zářivější a atraktivnější úsměv? Pak je možná nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, vybělit si zuby v Turecku.

Většina z nás touží po krásných, perleťově bílých zubech. Většina lidí se samozřejmě spoléhá na přípravky na bělení zubů prodávané v lékárnách, které odstraňují přirozené zažloutnutí nebo skvrny na zubech. Bohužel tyto výrobky jsou málokdy účinné. Profesionální bělení zubů v Turecku naproti tomu prakticky zaručeně vybělí vaše zuby bezpečně.

Je pro vás profesionální bělení zubů to pravé? Přečtěte si další informace o tomto postupu a možných rizicích.

Pro koho je bělení zubů v Turecku určeno?

Naše zuby nejsou dokonale bílé, přestože vám to tvrdí reklamy na bělící zubní pasty. Určité zažloutnutí zubů je přirozené. U některých lidí však může dojít k výraznému zažloutnutí. Vaše zuby se mohou skutečně zabarvit kvůli tomu, co jíte nebo pijete.

V některých případech mohou být zuby přirozeně tmavě žluté. Na kráse vašich zubů se podílí také vaše genetika a věk.

Zde jsou uvedeny některé faktory, které mohou vést k závažnému zabarvení vašich zubů:

  • Špatná zubní hygiena (nepravidelné čištění zubů)
  • Neustálé pití nápojů, jako je káva, čaj a červené víno, které mohou zuby zabarvit. Zuby mohou zabarvit také některé druhy ovoce, například jablka.
  • Kouření tabáku
  • Některé léky
  • Poškození nervů v kořenech

Dobrá ústní hygiena může zabarvení zubů zabránit. Pokud jsou však vaše zuby již zabarvené, můžete jejich vzhled zlepšit tím, že si je necháte profesionálně vybělit. Jedná se o jednoduchý zákrok prováděný zubním lékařem, který vybělí horní části zubů, aby vypadaly bělejší.

Profesionální bělení zubů není vhodné pro každého. Pokud má například zub poškozený nerv a je odbarvený, nemusí být bělení vhodné. Také pokud si zuby vybělíte a budete pokračovat v kouření, pozitivní účinky nebudou trvat dlouho.

Ve většině případů vám bělení zubů v Turecku, Istanbulu u známého a renomovaného zubaře pomůže získat zpět perleťově bílý úsměv, o kterém jste vždy snili. Pomocí tohoto zákroku se můžete zbavit i nerovnoměrné barvy zubů, která vám kazí úsměv.

Jaký je rozdíl mezi profesionálním bělením a domácím bělením?

Když existuje nespočet produktů na bělení zubů, které si můžete koupit v běžném obchodě, proč za to platit zubaři? To je docela rozumná otázka. Hlavním důvodem je, že profesionální bělení zubů v zahraničí, zejména v Turecku, je mnohem účinnější.

Postup bělení zubů je v podstatě bělící procedura. Přípravky na bělení zubů prodávané v supermarketech obsahují peroxid vodíku, bělicí činidlo, které odstraňuje skvrny ze zubů.

Peroxid vodíku, jak již možná víte, je vysoce žíravá kyselina. Pokud se používá ve vysokých koncentracích, může poškodit sklovinu a dásně.

Proto volně prodejné přípravky na bělení zubů obsahují velmi nízké koncentrace peroxidu vodíku. Tyto přípravky nepoškodí dásně, ale ani neodstraní velkou část zažloutnutí zubů.

Zubní lékaři mohou používat vyšší koncentrace bělicích prostředků, aby zuby vypadaly mnohem bělejší. Zubní lékaři také používají speciální podložky, které chrání vaše dásně během zákroku.

Při moderních bělících procedurách se však tekutá bělící činidla vůbec nepoužívají. V dnešní době zubaři místo toho používají laserové bělení.

Je třeba poznamenat, že zubní implantáty není možné bělit.

Proces laserového bělení spočívá v použití určitého typu laseru, který po použití bělicího prostředku odstraní skvrny ze zubů. Tento postup je méně invazivní a účinnější. Laserové bělení zubů nelze provádět doma.

Může jej provádět pouze profesionální zubní lékař. Zejména náš partner v Turecku se specializuje na péči o zuby a odvádí s pacienty pozoruhodnou práci.

Stručně řečeno, profesionální bělení zubů je bezpečnější a viditelně účinnější než domácí bělení. Zákrok také netrvá dlouho. Zuby si můžete nechat vybělit během jediné návštěvy zubaře.

Bělení zubů v Istanbulu

Zde jsou uvedeny základní kroky profesionálního bělení zubů v tureckém Istanbulu.

Vyšetření a screening

Před zahájením zákroku zubař vyšetří vaše zuby a dásně. Pokud máte onemocnění dásní nebo zubní kazy, zubař vám doporučí, abyste zákrok odložili do doby, než budou tyto závažné problémy vyléčeny.

Zubní lékař také zkontroluje, zda jste schopni zákrok podstoupit. Laserové bělení zubů se nedoporučuje těhotným ženám. Zákrok se zpravidla neprovádí ani u dospívajících. Pokud je vám méně než 18 let, může vám zubní lékař doporučit, abyste s podstoupením zákroku počkali, až budete o něco starší.

Pro podstoupení bělení musíte mít také dostatečně obnaženou zubní sklovinu. Pokud je linie vašich dásní nerovnoměrná, nemusí se vaše zuby vybělit rovnoměrně, což může vést k podivnému úsměvu. Také pokud vám ustoupily dásně a odhalily kořeny zubů, nemusí vám zubař bělení doporučit. Kořeny zubů na bělení nereagují, takže se vybělí pouze určité části zubů.

Nepropadejte panice, pokud nemáte nárok na profesionální bělení zubů. Existují jiné alternativy, které můžete zvážit, například zubní dýhy v Turecku a luminiscenční skla. Dýha je tenká porcelánová skořepina, kterou lze nalepit na zuby a změnit tak jejich barvu a tvar. Luminiscery jsou podobné fazetám, ale mnohem tenčí. Lumineery jsou vhodné, pokud jsou vaše zuby obzvláště citlivé.

Jen zřídka se stává, že by lidé nemohli mít z tohoto zákroku prospěch. Pokud nejste těhotná nebo mladá, měla byste jej podstoupit. Jakmile jste způsobilí, turecký zubař přejde k další fázi, jak je popsáno níže.

Předběžné ošetření vašich zubů

Před zahájením laserového bělení vám zubní lékař vyčistí zuby. To obvykle provádí dentální hygienistka. Hygienik odstraní zubní kámen a plak, pokud nějaký zůstává, aby sklovinu plně připravil na profesionální bělení zubů.

Onur Ozel Dental Clinic Antalya

Dentální hygienistka také zkontroluje, zda jsou všechny vaše zubní kazy dobře zaplněny. Sklovina nesmí být poškozena do té míry, aby bělící prostředek mohl proniknout dovnitř zubů. Pokud se tak stane, bělící roztok poškodí citlivé tkáně a nervy.

Příprava na zákrok

Profesionální bělení zubů není bolestivé. Nepotřebujete lokální anestetikum, jako je tomu v případě extrakce zubu. U některých pacientů však může laserové bělení způsobit citlivost zubů nebo možná i drobný zánět.

Z tohoto důvodu někteří zubní lékaři před zahájením zákroku předepisují nesteroidní protizánětlivý lék (NSAID). Před podáním NSAID byste měli zubního lékaře informovat, zda užíváte jiné léky na předpis nebo volně prodejné léky. Stomatologa informujte také o případných alergiích nebo přecitlivělosti.

Proces bělení

Po provedení všech výše uvedených kroků můžete zahájit proces bělení zubů. Proces je poměrně rychlý. Budete požádáni, abyste si lehli na zubařské křeslo. Zubní lékař použije chránič zubů, abyste měli otevřená ústa a odhalené zuby.

Před zahájením procesu vám zubař umístí ochrannou bariéru na dásně. Ta zabrání tomu, aby se laser nebo bělící prostředek dotkly dásní.

Poté zubař nanese bělící roztok ve formě gelu na sklovinu na přední straně zubů. To se obvykle provádí pomocí injekční stříkačky. Bělicí prostředek zůstává na zubech.

Poté zubař použije laser. Laserové světlo aktivuje bělicí prostředek a může způsobit jeho napěnění. Laser způsobuje, že bělicí prostředek uvolňuje ionty kyslíku, které odstraňují skvrny ze skloviny. Laser lze nechat zapnutý až 15 minut, aby chemický proces začal působit.

Zubní lékař laser vypne a poté může nechat bělicí prostředek na zubech ještě několik minut. Posledním krokem je odstranění bělicího prostředku. Zubní lékaři obvykle používají malý vysavač, který rychle a účinně odstraní zabarvený bělicí prostředek, aniž by poškodil zuby nebo dásně.

Poté budete požádáni o vypláchnutí úst. Když zubař odstraní štít z dásní, je zákrok dokončen.

Celkově zákrok obvykle trvá jednu až dvě hodiny. Je tedy rychlý a nebudete muset dlouho čekat.

HD Dental Clinic Mosonmagyarovar

Po ošetření

Před odchodem vám zubní lékař naposledy prohlédne zuby. Po zákroku bělení můžete pociťovat určitou citlivost zubů. Mírná až střední citlivost je normální. Někteří pacienti však mohou hlásit vysokou citlivost. Pokud je úroveň citlivosti vysoká, zubař vám předepíše léky.

V této fázi by se vaše dásně měly cítit normálně. Pokud pocítíte jakoukoli bolest nebo si všimnete jakéhokoli bělení dásní, okamžitě to sdělte zubnímu lékaři.

Komplikace při profesionálním bělení zubů jsou velmi vzácné. Pokud vše proběhne v pořádku, budete připraveni vrátit se zpět na cestu. Zubní lékař vám řekne, jak se po zákroku stravovat a chránit zuby. Můžete si také pro jistotu objednat následnou návštěvu, ale není to nezbytně nutné.

Polyclinique L'Excellence Mahdia

Rizika a komplikace

Je známo, že profesionální bělení zubů je do značné míry bezrizikový proces. Dočasné vedlejší účinky, především citlivost, jsou běžné, zatímco trvalé nebo trvalé komplikace jsou vzácné. Měli byste si být vědomi následujících nežádoucích účinků zákroku:

Přecitlivělost

Většina pacientů, kteří podstoupí profesionální bělení zubů, si po něm stěžuje na zvýšenou citlivost. Obvykle to znamená, že vaše zuby jsou citlivé na horké nebo studené nápoje. Tento efekt by však měl během několika dní po zákroku vymizet.

Někteří pacienti mohou pociťovat velmi vysokou citlivost zubů. Můžete například pocítit mírný šok, když se napijete horkého nebo studeného nápoje. Tento efekt lze léčit pomocí léků a měl by během několika dní vymizet.

Pokud si často bělíte zuby, můžete po zákroku bělení zubů pociťovat vysokou citlivost zubů. Informujte svého zubního lékaře, pokud jste v nedávné době použili na zuby bělicí prostředek, aby vypadaly bělejší. Pokud již máte citlivé zuby, může zákrok situaci ještě zhoršit. Pokud vám tedy hrozí riziko citlivých zubů, poraďte se o této komplikaci se svým zubním lékařem.

Podráždění dásní

K podráždění dásní může dojít, pokud bělící prostředek a laser proniknou do dásní. K tomu by nemělo dojít, pokud je štít dásní správně umístěn. Některé problémy s podrážděním dásní zmizí samy od sebe. V jiných případech může zubní lékař v Turecku předepsat léky.

Zánět dásní

Ačkoli to není běžné, může v důsledku operace dojít k zánětu nebo otoku dásní. Proto zubní lékaři před začátkem operace předepisují protizánětlivé léky.

Poškození nervů

Ve vzácných případech může laserové ošetření způsobit poškození nervů zubů. To se může projevit citlivostí zubů, která nikdy nezmizí. Některé vysokoteplotní lasery mohou riziko poškození nervů zvýšit. Tato komplikace je vzácná, ale před podstoupením zákroku se o ní můžete poradit se svým zubním lékařem.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️