Zubní dýhy ve Španělsku

zubní dýhy Španělsko 2

Chcete změnit barvu nebo tvar svých zubů, aniž byste se museli uchýlit k zubním implantátům nebo korunkám? Pak pro vás mohou být řešením fazety. Pokud se rozhodnete pro dentistické fazety ve Španělsku, rozhodnete se pro nákladově efektivní a dlouhodobé řešení, které vám vylepší úsměv a opraví nedokonalosti, přičemž vaše zuby zůstanou zachovány. Zde je přehled cen a způsobu provedení zákroku.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o zubních dýhách ve Španělsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných zubních lékařů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu zdravotnického pracovníka.

Kolik stojí zubní fazety ve Španělsku?

Průměrná cena zubní fazety ve Španělsku je 430 EUR. Hollywoodský úsměv se 14 zuby se může pohybovat v závislosti na vašich potřebách od 5 500 do 6 500 eur.

Kompozitní zubní dýha380 €
Keramická zubní dýha450 €
Zubní fazety Lumineers750 €

Co jsou zubní fazety?

Zubní fazety jsou tenké keramické nebo kompozitní fólie či skořepiny, které se umísťují na vnější stranu zubů. Jejich tloušťka je obvykle asi 0,5 mm. Tyto fazety lze aplikovat na řezáky a špičáky, případně i na premoláry. Dentální dýhy korigují vzhled viditelných zubů, maskují jejich vzhled, polohu nebo barvu.

Jedná se o estetické řešení, které se snadno aplikuje a je levnější než implantáty nebo korunky. Aniž by vyžadovaly invazivní chirurgický zákrok, fazety poskytují dlouhodobé výsledky. Nenahrazují sice ortodontickou nebo protetickou léčbu, ale dlouhodobě harmonizují úsměv. Budete mít úsměv, o kterém jste snili, po mnoho let.

Výhody zubních fazet

Zubní dýhy zlepšují vzhled vašich zubů tím, že nabízejí řadu výhod:

  • Jsou levnější než jiné zubní pomůcky;
  • Nejsou invazivním zákrokem;
  • Zachovávají zubní sklovinu a nevyžadují odstranění velké části zubní skloviny, což snižuje riziko paradentózy;
  • Jsou vyrobeny na míru, takže se pohodlně nosí;
  • Mají dlouhou životnost.

Různé typy zubních fazet

Existují různé typy zubních fazet, které závisí především na použitých materiálech.

Kompozitní zubní fazety

Kompozitní zubní fazety jsou vyrobeny z pryskyřice v barvě zubu. Na rozdíl od keramických fazet nevyžadují tyto fazety žádnou speciální přípravu zubů. Lze je nasadit dvěma technikami:

  • Přímá aplikace, kdy je fazeta zhotovena přímo u zubního lékaře, ve vašich ústech;
  • Nepřímá aplikace, kdy jsou fazety zhotoveny zubním technikem po vytvarování, stejně jako u keramických fazet.

Kompozitní dýhy jsou levnější než keramické dýhy, ale jejich barva je nestálejší a jsou o něco méně pevné.

Keramické zubní dýhy

Jedná se o tenké skořepiny, které pokrývají vnější stranu zubů a korigují jejich tvar nebo barvu. Tyto dýhy se lepí na stávající zuby a korigují tak pacientův úsměv.

Z keramických fazet se již přibližně 30 let hojně používají fazety Lumineers a Glamsmile, které si vybudovaly vynikající pověst. Jedná se o velmi tenké, pelliculární keramické fazety, jejichž tloušťka nepřesahuje 0,3 mm.

Viz také: Cena fazet Lumineers v Turecku

Jsou také velmi pevné a mohou vydržet více než 20 let. Jejich opracování však trvá o něco déle. Navíc je lze nabídnout pouze pacientům, jejichž zuby mají jen mírné defekty, bez deformací nebo překrývání.

Pro koho jsou zubní fazety určeny?

Zubní dýhy jsou velmi oblíbeným estetickým ošetřením, které řeší řadu různých problémů:

  • Změnu barvy zubů, které mohou být zabarvené nebo zažloutlé.
  • Změna tvaru zubů. Řezáky nebo špičáky mohou být příliš krátké nebo příliš malé.
  • Maskování špatně zarovnaných zubů nebo zubů s nerovnými mezerami mezi nimi.

Zubní dýhy se však nedoporučují lidem, kteří :

  • trpí bruxismem nebo parodontálními onemocněními, jako je zánět dásní nebo parodontitida.
  • mají poškozené nebo špatně umístěné zuby.
  • mají nedostatek skloviny.

Stručně řečeno, zubní dýhy jsou vhodné pro lidi, kteří chtějí harmonizovat svůj úsměv, obnovit bělejší odstín nebo opravit drobné vady viditelných zubů.

Hollywoodský úsměv je odkazem na dokonalý úsměv filmových hvězd. Tohoto ideálu krásy lze dosáhnout pomocí zubních fazet.

Jak se zubní fazety aplikují?

Zubní lékař provede důkladnou prohlídku vašich zubů, aby se ujistil, že máte dobrou ústní hygienu.

Během prvního sezení zubní lékař připraví zuby. Za tímto účelem zmenší tloušťku skloviny a opiluje povrch zubů, na které budou fazety umístěny. Tloušťka fazety je pouze asi 0,5 mm.

Dále zubař pořídí fotografii vašeho úsměvu a rentgen zubů. Pořídí také otisky vašich zubů, které odešle do protetické laboratoře, která vyrobí fazety na míru.

O několik týdnů později zubař fazety aplikuje. Zubní lékař použije zubní lepidlo a polymerační lampu. Tato fáze se obvykle provádí v lokální anestezii. Není bolestivá, ale může být nepříjemná, protože trvá dlouho. U každého zubu trvá 30 až 60 minut. K získání nového úsměvu proto mohou být nutná tři nebo čtyři sezení.

Pokud jste se rozhodli pro kompozitní fazety aplikované přímo na zuby, stačí pouze jedno sezení, protože je zubař může aplikovat přímo, bez zubních forem.

Jaká opatření bych měl/a přijmout po aplikaci zubních fazet?

Abyste prodloužili životnost svých zubních dýh, musíte se o svá ústa bezvadně starat. Zejména byste si měli čistit zuby alespoň dvakrát denně měkkým zubním kartáčkem a zubní pastou obsahující fluorid.

Doporučuje se také denně používat zubní nit nebo mezizubní kartáček k čištění mezizubních prostor.

Kolik stojí zubní fazety ve Španělsku?

Ve Španělsku je jednotková cena kompozitních zubních fazet 380 EUR, keramických fazet 480 EUR a fazet Lumineers 750 EUR. Tato cena zahrnuje poplatek zubaři za montáž zubních fazet, anestetické přípravky a léky.


Pokud si nevíte rady s výběrem, můžeme vám pomoci, aby byl váš zákrok úspěšný, a to za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️