Zmenšení žaludku v Turecku

snížení žaludku cena istanbul 1
Napsal Maria

Zmenšení žaludku v Turecku je jedním z nejčastějších typů bariatrické chirurgie kombinující restriktivní a malabsorpční postupy.

NejlepsiKlinika.com poskytuje informace o zmenšení žaludku v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Sommaire
 [Voir]

    Jaká je cena zmenšení žaludku v Turecku?

    Průměrná cena operace zmenšení žaludku v Istanbulu je 4 600 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 3 000 eur do 6 200 eur.

    ZákrokCena Turecko
    Zmenšení žaludku4600 €

    Co je to zmenšení žaludku?

    Redukce žaludku v Turecku je jedním z nejčastějších typů bariatrických operací kombinujících restriktivní a malabsorpční postupy.

    Z technického hlediska se při tomto zákroku vytvoří malý vak, který zmenší žaludek, a určitý úsek tenkého střeva se vyvede nahoru a připojí se k tomuto malému vaku. Na rozdíl od sleeve gastrektomie se zbytek žaludku neodstraňuje.

    Do zbývající části žaludku se však potrava nedostane, zatímco v této části se stále produkuje žaludeční šťáva a enzymy, které pomáhají trávit a vstřebávat potravu.

    V důsledku toho pacienti s bypassem žaludku hubnou, protože jedí méně a příjem kalorií je omezen díky zmenšení žaludku, přičemž vstřebávání vysoce kalorických živin je rovněž sníženo díky přímému spojení mezi zbývajícím vakem a tenkým střevem. Tento zákrok tedy může pomoci zhubnout dvěma různými mechanismy.

    Viz také: Bariatrická chirurgie v Turecku

    Operace zmenšení žaludku v Turecku se provádí laparoskopicky a není spojena s hlubokými kožními řezy a s nimi spojenou bolestí. Zákrok se provádí v celkové anestezii a trvá v průměru jednu hodinu.

    Před operací se provádí kompletní vyšetření a pacient je rovněž konzultován s řadou specialistů, včetně pneumologů, anesteziologů, psychiatrů a endokrinologů. Druhý pooperační den pacienti podstoupí test těsnosti a třetí pooperační den mohou opustit nemocnici.

    Typy zmenšení žaludku

    Mezi typy operací zmenšení žaludku patří sleeve a minibypass. Sleeve je proximální redukční operace, a to jak restriktivní, tak absorpční (kalorií).

    Pacient, jehož žaludek byl zmenšen operací sleeve, může být sytý, aniž by pociťoval hlad, a přitom jíst menší porce.

    Operace žaludečního bypassu také snižuje rychlost, s jakou se potrava vstřebává. Po operaci se sníží hladina hormonu chuti k jídlu zvaného ghrelin a chuť k jídlu se u pacienta výrazně sníží.

    Viz také: Žaludeční balón v Turecku

    Ačkoli je mini žaludeční bypass jednodušší na provedení, způsobuje tato metoda únik žluči a pankreatických enzymů z tenkého střeva do jícnu, což někdy vede k vážným zánětům a vředům ve zbytcích žaludku a jícnu. Pokud dojde k úniku do břicha, mohou tyto žíravé tekutiny způsobit vážné komplikace.

    Proč podstoupit zmenšení žaludku?

    Z redukce žaludku v Turecku mohou mít prospěch lidé, kteří se opakovaně pokoušeli zhubnout pomocí diety, mají nadváhu, která ohrožuje jejich zdraví, jsou ve věku 18 až 65 let, mají index tělesné hmotnosti 40 kg/m² nebo více nebo index tělesné hmotnosti 35 až 40 kg/m² a mají přidružené choroby spojené s obezitou, včetně inzulínové rezistence, spánkové apnoe, srdečních onemocnění nebo kloubních problémů.

    Kromě toho lze tento zákrok provést jako revizní operaci u osob, které již podstoupily sleeve gastrektomii, bandáž žaludku nebo plikaci žaludku a které po operaci přibraly na váze.

    Výhody zmenšení žaludku v Turecku

    Redukce žaludku v Istanbulu je dokonalý způsob, jak dosáhnout dlouhodobé kontroly hmotnosti tím, že se sníží chuť k jídlu a umožní se konzumace malých porcí jídla. Většině pacientů se podaří zhubnout a dlouhodobě si udržet nadváhu.

    Úbytek hmotnosti pomáhá trvale řešit doprovodné onemocnění spojené s obezitou, zejména diabetes mellitus 2. typu. Míra spokojenosti pacientů po operaci je vysoká, pokud jde o psychické i fyzické účinky.

    V den operace se podává injekční antikoagulans a pacienti nosí kompresivní punčochy (křečové punčochy), aby se snížilo riziko embolie. Pacienti musí nosit kompresní punčochy a dostávat injekce antikoagulancia doma ještě 10 dní po propuštění z nemocnice.

    Nejčastější komplikací zákroku je krvácení. Monitorování drénu usnadňuje pozorování případného krvácení. Mezi příznaky krvácení patří únava, závratě a nízký krevní tlak. Léčba krvácení spočívá v transfuzích krve v závislosti na rozsahu krvácení a tuto komplikaci lze snadno překonat.

    Úmrtnost a rizika spojená s operací žaludečního bypassu

    Stejně jako u všech operací, i při operaci obezity, kdy jsou prováděny operace žaludku a střeva, může dojít k nitrobřišnímu zánětu v důsledku poškození vzniklého při operaci a neschopnosti dostatečně zahojit stehy.

    Žaludeční bypass je celozávodní operace a má technické odlišnosti od jiných operací žaludku. Při výběru lékařů, kteří se specializují na žaludeční bypass, je důležité si všímat, zda jejich tým disponuje dietology a psychologem, kteří se budou starat o vaši psychiku po bariatrické operaci.

    Měli byste se také zeptat, zda jsou nemocnice, které operaci provádějí, plně vybaveny a zda mají jejich týmy v tomto ohledu dostatečné zkušenosti. Při revizních zákrocích po první bariatrické operaci může být míra výskytu píštělí až 20 %.

    Kritickými místy pro vznik netěsností jsou nejvyšší bod (89 %) staplerové linie nacházející se v místě spojení jícnu a žaludku a spoje mezi po sobě jdoucími kazetami. Pooperační úniky se klasifikují jako akutní, pozdní, velmi pozdní a chronické.

    Kolik kilogramů lze ztratit při redukci žaludku?

    Žaludeční bypass je jednou z nejúčinnějších operací na snížení hmotnosti ze všech operací obezity. Člověk, který tuto operaci podstoupil, začíná hubnout na určité úrovni den po operaci a v následujících dnech pokračuje ve zvyšování hmotnosti.

    Po operaci žaludečního bypassu se očekává, že během roku a půl dojde ke snížení nadváhy přibližně o 75-80 %. Je však třeba poznamenat, že vzhledem k tomu, že se během tohoto období, které trvá přibližně 1,5 až 2 roky, znovu obnoví stravovací návyky, může dojít k opětovnému nárůstu přibližně 10 až 15 % dané hmotnosti.

    Co jíst po zmenšení žaludku?

    Po žaludečním bypassu pacienti druhý pooperační den podstoupí test těsnosti a je jim zavedena 15denní tekutá dieta. Po období tekuté diety následuje dieta s pyré a poté se přidává pevná strava. Období diety vám pečlivě vysvětlí váš dietolog.

    Výsledky zmenšení žaludku

    Po dokončení operace a procesu opatrného stravování se začínají projevovat první výsledky operace. První pozorované výsledky se týkají spíše chuti k jídlu než hmotnosti. Jelikož je objem žaludku o devadesát pět procent menší než normálně, je možné se nasytit jedním nebo dvěma jídly.

    Využijte bezplatné vyhodnocení!

    Na vyžádání a
    bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

    Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

    Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

    O autorovi

    Maria

    Jmenuji se Maria. Mám více než 10 let zkušeností jako marketingová manažerka ve zdravotnictví. Úspěšně jsem uvedla na trh několik výrobků, včetně zdravotnických prostředků, a mám velkou vášeň pro prodej a marketing.

    ‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️