Transplantace dásní v Turecku

cena transplantace dásní 1
Napsal Laurence

Transplantace dásní v Turecku je v současné době poměrně oblíbeným zákrokem v dutině ústní. Cílem této operace je vyřešit problémy spojené s ústupem dásní.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o transplantaci dásní v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí transplantace dásní v Turecku?

Průměrná cena transplantace dásní v Turecku v Istanbulu je 500 €. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 250 eur do 750 eur.

PostupCena Turecko
Transplantace dásní500 €

Co je to transplantace dásní?

Transplantace dásní v Turecku je v současné době poměrně oblíbeným zákrokem v dutině ústní. Cílem této kosmetické operace v Istanbulu je vyřešit problémy spojené s ústupem dásní, což je proces atrofie dásňové tkáně kolem zubu nebo celé řady zubů.

Ústup dásní může být způsoben řadou faktorů. Často je spojen s parodontitidou, kdy je kostní tkáň zničena zánětlivými procesy a obnažuje kořen zubu.

Příčinou může být špatná ústní hygiena, chronická onemocnění, problémy se skusem, přítomnost pramínků a krenů, kouření a poranění dásní v důsledku nesprávného čištění zubů.

Za zmínku také stojí, že zubní kliniky v Istanbulu provádějí zubní implantace na nejvyšší úrovni. Vzhledem k tomu, že zubní implantace je dnes jednou z nejrozšířenějších stomatologických služeb, provádí se takový zákrok pouze v případě, že jsou splněny všechny potřebné podmínky, včetně zdravých dásní.

Instalace umělého zubu na místo ztraceného zubu není možná bez důkladného přístupu k obnově měkkých tkání, které budou nový zub obklopovat. Zdravé, připravené a nepohyblivé dásně poskytují bezpečnou oporu pro budoucí zubní implantát.

Zdraví dásní bohužel u většiny pacientů nemůže sloužit jako záruka správné polohy nového zubu. Nesoudržnost dásní může být způsobena různými příčinami, z nichž nejčastější jsou následující:

  • atrofie měkkých tkání v důsledku dlouhodobé absence zubu ;
  • geneticky podmíněný špatný vývoj dásní;
  • ústup tkání v důsledku zánětlivých onemocnění.

Díky pokročilým technologiím přestala být nesoudržnost dásní vážnou překážkou pro zavedení a normální funkci zubních implantátů.

Turečtí chirurgové provádějí mimořádně důležitý postup pro kvalitní implantaci zubů – 3D augmentaci dásní v oblasti, kam má být budoucí implantát instalován, která zajišťuje kompletní obnovu měkkých tkání.

Cíle operace transplantace dásní

  • zlepšit kvalitu dásní v okolí implantátu;
  • vytvoření dásňového pouzdra;
  • vytvoření potřebného objemu sliznice pro dásňový hřeben kolem umělého zubu;
  • ochrana kosti obnovenou dásní v oblasti implantátu.

K obnově potřebného objemu dásně se používá několik technik. Volba konkrétní metody závisí na konkrétních cílech a individuálních preferencích pacienta.

Jak se transplantace dásní provádí v Turecku?

Pokud je měkká tkáň nedostatečná, může být transplantována z jiné části ústní dutiny. Obvykle se dáseň transplantuje z patra, protože histologické vlastnosti tvrdého patra jsou považovány za shodné s vlastnostmi dásně v blízkosti krčku zubu. Proto transplantát dásně transplantovaný zubním lékařem poměrně snadno přežívá a zastavuje ústup dásní.

Tento zákrok se provádí chirurgicky. Před operací turecký lékař odstraní kazivé léze v pracovní oblasti a odstraní zánět. Transplantace dásní v Turecku, v Istanbulu, je bezbolestná, protože se provádí v lokální anestezii.

K transplantaci dásně chirurg odstraní z dutiny ústní několik chlopní měkkých tkání, z nichž jednu vybere přímo vedle zubu. Lékař poté vyčistí prostory pod těmito chlopněmi, odstraní zánět, odstraní zbytky potravy a opraví kořenový cement.

Typy transplantací dásní

Před provedením transplantace dásní podá anesteziolog bezpečné a účinné anestetikum. Během operace pacient sedí v pohodlném křesle a nepociťuje žádné nepříjemné pocity.

Volné transplantace dásní

Tato technika se používá, pokud má pacient tenkou tkáň dásní. Chirurg připraví v dásni otvor, který vyplní štěpem. Z patra, kde je k dispozici hustá sliznice, se odebere 2-3 mm volný štěp dásně. Tkáň se poté připevní k dásni jemným, úhledným stehem.

Štěp pojivové tkáně

Tato technika se používá k ošetření obnažených kořenů zubů. Za tímto účelem chirurg odebere subepiteliální pojivovou tkáň zpod sliznice patra, jejíž hlavní charakteristikou je dobré prokrvení. SCTG je poté přišita k dásni a ošetřena speciálními antiseptickými a regeneračními roztoky.

Mezi naše nejlepší služby patří

  • Konzultace
  • Panoramatický rentgenový snímek
  • Čas a práci zubního lékaře
  • Bezplatný transfer (letiště, hotel, klinika)
  • Lokální anestetika
  • Antibiotika, léky proti bolesti, ústní vody atd.
  • Laboratorní poplatky
  • Bezplatný pobyt v hotelu (pokoj a snídaně)

Transplantace tkání

Tento typ operace transplantace dásní se používá v případě, že pacient má kolem zubu dostatečné množství dásňové tkáně. Tkáň se odebírá z dárcovských oblastí – přilehlých částí dásně. Zákrok spočívá ve správné transplantaci laloku dásně směřujícího ke kořeni postiženého zubu. Tato tkáň se pak použije k zajištění ochrany a fixace.

Pooperační období

Rekonvalescence po operaci transplantace dásní nevyžaduje pobyt v nemocnici. Pacient však musí zůstat několik týdnů pod lékařským dohledem, aby lékař mohl sledovat proces přežívání tkáně. Stehy se odstraňují týden po operaci, přičemž pacient nadále užívá místní a celkové léky předepsané zubním lékařem.

V některých případech se po přežití implantátu nasadí hojivá čepička. Toto zařízení pomáhá vytvořit krásné dásně kolem nového zubu, čímž se úsměv stává ještě atraktivnějším.

Doporučení pro péči o dutinu ústní po transplantaci dásní

Pravidelné zubní prohlídky a důkladná domácí péče o zuby mohou pomoci zabránit vážným poškozením vyžadujícím chirurgický zákrok v Istanbulu. Mezi další způsoby prevence problémů s dásněmi patří např:

  • Čištění zubů dvakrát denně fluoridovou zubní pastou
  • Každodenní používání zubní nitě
  • Pravidelné zubní prohlídky
  • Profesionální čištění zubů
  • Zdravá a vyvážená strava
  • Zdržet se kouření

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Laurence

Jmenuji se Laurence Tung. Jsem lékařský spisovatel s vědeckými znalostmi v několika oborech. V poslední době jsem se zabýval terapeutickými oblastmi, jako je revmatologie a hypercholesterolémie. Mám také odborné znalosti v oblasti genomiky, epigenetiky, molekulární biologie a biochemie. Pomáhám tomuto webu publikovat kvalitní články o lékařské turistice.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️