Sekundární rinoplastika ve Španělsku

sekundární rinoplastika žena Španělsko 1
Napsal Émilie

Španělsko je jednou z hlavních destinací pro pacienty, kteří vyhledávají kosmetické operace. Zákroky, jako je sekundární rinoplastika, jsou zde běžné. Tato operace se provádí v případě, že první rhinoplastika nepřinesla očekávaný výsledek.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o sekundární rinoplastice ve Španělsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných plastických chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nemá za cíl nahradit radu odborného lékaře.

Kolik stojí sekundární rinoplastika ve Španělsku?

Cena sekundární rinoplastiky ve Španělsku činí 3 700 eur. V závislosti na vašich potřebách se cena lékařského pobytu all inclusive může pohybovat od 3 500 do 6 700 eur.

Rhinoplastika3500 €
Sekundární rinoplastika3700 €
Etnická rinoplastika4300 €
Ultrazvuková rinoplastika4500 €

Tento článek obsahuje všechny informace, které potřebujete vědět o sekundární rinoplastice ve Španělsku.

Definice sekundární rinoplastiky

Sekundární rinoplastika je také známá jako revizní rinoplastika. Jejím cílem je opravit vady a nedokonalosti první rinoplastiky. Touto operací se napravují nejen estetické nepříjemnosti, ale řeší se při ní i problémy vzniklé v důsledku předchozí nepovedené operace, například problémy s dýcháním.

Sekundární rinoplastika je složitější operace než primární rinoplastika ve Španělsku. Používané techniky jsou pokročilejší, protože se opravuje chrupavčitá struktura nosu, zejména pomocí chrupavčitých štěpů.

Může také změnit tvar nosních dírek. Přítomnost jizevnaté tkáně a výsledky první operace mění vzhled struktur, na kterých chirurg zasahuje, aby přetvořil estetický vzhled nosu a obnovil všechny jeho funkce.

Sekundární rinoplastika: pro koho?

Sekundární rinoplastika je určena mužům a ženám, kteří již podstoupili plastiku nosu, ale nebyli s ní spokojeni. Může být nutná v řadě případů, zejména při výskytu následujících problémů:

  • Obstrukce dýchacích cest;
  • Fyzický diskomfort;
  • Asymetrie;
  • Kolaps chrupavky nebo kostí v nose;
  • Nedostatečné nebo nadměrné zmenšení nosu;
  • Neúspěšné tvarování ;
  • Nevzhledná nosní špička;
  • Ztluštění jizevnaté tkáně.

Pacienti, kteří shledávají svou nosní špičku příliš pokleslou, příliš vyvýšenou, příliš tlustou nebo příliš tenkou, mohou také zvážit sekundární rinoplastiku. Totéž platí pro pacienty se zbytkovým hrbolem nebo ty, kteří si všimnou nepravidelností či odchylek nosního hřbetu.

Ve všech případech musí od první rinoplastiky uplynout alespoň dvanáct měsíců.

Postup sekundární rinoplastiky

Úvodní konzultace umožní chirurgovianalyzovat pacientův nos a představit možné operace. Tato první návštěva je klíčová. Provedené volby musí být pečlivě zváženy a přizpůsobeny nosu, který má být ošetřen, a problémům, s nimiž se pacient setkává.

Na tuto konzultaci je vhodné přinést s sebou operační zprávy z předchozích rinoplastik a veškerá vyšetření, která byla od té doby provedena. Lékař pak bude schopen posoudit opravy, které je třeba provést.

Existují 2 možné techniky sekundární rinoplastiky:

  • Otevřená rinoplastika spočívá v nadzvednutí kůže nosu. Může být použita k přetvoření nosu pomocí štěpů chrupavky nebo implantátu.
  • Zavřená rinoplastika se provádí malými řezy v nosních dírkách. Umožňuje provést menší korekce

Zvolená technika proto závisí na očekáváních pacienta, který se sekundární rinoplastiky účastní.

Operace se provádí v několika fázích:

  • Zvednutí kožního krytu nosu;
  • Odříznutí přebytečné zjizvené tkáně;
  • Posouzení struktury nosu za účelem výběru postupů, které budou provedeny. Chirurg musí přizpůsobit svou strategii nálezům, zejména pokud narazí na poškozenou chrupavku nebo nosní přepážku;
  • Odstranění chrupavky potřebné k opravě. To lze provést z nosní přepážky, ale také z chrupavek konch obou uší nebo z kostní chrupavky;
  • Rekonstrukce hřbetu odstraněním přebytečné a zejména rekonstrukcí chrupavky;
  • Rekonstrukce špičky nosu, v případě potřeby transplantace chrupavky;
  • Dokončovací úpravy, které v případě potřeby změní polohu nosních dírek nebo vyhladí hřbet nosu;
  • Uzavření nosní sliznice pomocí vstřebatelných stehů;
  • Umístění ortézy a knotu do každé nosní dírky.

Operace sekundární rinoplastiky trvá v průměru 3 až 5 hodin. Většinou se provádí v celkové anestezii.

Bezpečnostní opatření po operaci

Stejně jako po běžné rhinoplastice se i po revizní rhinoplastice nasazuje dlaha, která nos znehybňuje. Do nosních dírek se také vkládají knoty, aby se omezil otok a krvácení. Ty se odstraňují druhý den po operaci. Sádra se odstraňuje o týden nebo deset dní později.

Pacienti se mohou vrátit ke každodenním činnostem druhý den po operaci. Po sejmutí sádry se zpravidla vrátí ke své pracovní činnosti. Se sportovními aktivitami naopak budou muset počkat až do jednoho měsíce po operaci.

Po operaci je nos a okolní tkáně oteklé. Tváře, oči a rty jsou rovněž oteklé. Můžete mít pocit, že máte ucpaný nos. Otok se začne zmenšovat dva týdny po operaci. Poté se zánět nosu začne zmenšovat, a to po dobu tří až šesti měsíců.

V případě otevřené rinoplastiky může tento proces trvat o něco déle. Obecně lze říci, že účinky operace jsou pociťovány déle než u primární rinoplastiky.

Konečný výsledek sekundární rinoplastiky je tedy viditelný až po několika měsících. Nos pak bude mít čas se vyprázdnit a zdokonalit do svého konečného tvaru. Kontrolní konzultace se provádí po jednom roce. Poté mohou být nutné další retuše.

Kolik stojí sekundární rinoplastika ve Španělsku?

Ve Španělsku stojí operace méně, v průměru 3 700 EUR. Cena sekundární rinoplastiky se liší podle povahy operace a její složitosti. Kompletní plastika nosu bude samozřejmě stát více než drobná úprava.

V některých případech může být sekundární rinoplastika hrazena ze zdravotního pojištění. Je tomu tak v případě, že je předepsána pro funkční účely.


Pokud se nemůžete rozhodnout, můžeme vám pomoci, aby operace byla úspěšná za sníženou cenu.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️