Dárcovství spermatu při IVF ve Španělsku

fiv cena dárcovství spermatu Španělsko 1
Napsal Manuella

Najít dárce spermatu může být mnohem jednodušší a levnější než najít dárce vajíček. To však neznamená, že rozhodnutí podstoupit IVF s dárcem spermatu ve Španělsku je snadné.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o dárcovství spermií při IVF ve Španělsku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Sommaire
 [show]

    Cena darování spermií IVF ve Španělsku

    Průměrná cena IVF s dárcovstvím spermatu ve Španělsku je 3 500 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 3 000 eur do 4 000 eur.

    PostupCena Španělsko
    IVF s dárcovstvím spermií3500 €

    Co je IVF s dárcovstvím spermatu?

    Výběr dárce spermatu může být pro vás a vašeho partnera důležitým rozhodnutím. Zde jsou uvedeny emocionální – a právní – aspekty, které je třeba mít na paměti.

    Najít dárce spermatu může být mnohem jednodušší – a mnohem levnější – než najít dárce vajíčka. To však neznamená, že rozhodnutí podstoupit IVF s dárcem spermatu ve Španělsku je snadné.

    Koneckonců si budete vybírat polovinu DNA svého dítěte, takže pokud je někdy čas být vybíravý, je to právě teď. Kromě toho je třeba vzít v úvahu právní a emocionální aspekty, včetně toho, zda zapojit dárce do života vašeho dítěte.

    Zde se dozvíte, co je třeba mít na paměti, když hledáte dárce spermatu.

    Co je to dárce spermatu?

    Dárce spermatu je muž, který daruje sperma, které obsahuje spermatické buňky, ženě nebo páru, který se snaží otěhotnět. Můžete se rozhodnout pro anonymního dárce nebo pro přítele či příbuzného, který může sperma darovat přímo.

    Kdo by měl zvážit dárcovství spermatu?

    Kandidáty na dárcovství spermatu jsou jak svobodní lidé, tak páry. Pro využití dárce spermatu se může rozhodnout například i pár stejného pohlaví nebo svobodná žena.

    V případě heterosexuálních párů, pokud se jeden z partnerů potýká s neplodností (nebo pokud mají problémy s neplodností oba partneři), se mohou oba budoucí rodiče rozhodnout využít dárce spermatu, ale málokdy je to možnost první volby, protože problémy spojené se spermatem lze často vyřešit oplodněním in vitro.

    Jak probíhá proces dárcovství spermatu?

    Muži, kteří se chtějí stát dárci spermatu – ať už prostřednictvím spermabanky nebo přímého dárcovství -, musí projít screeningovým procesem na různé dědičné a zdravotní potíže :

    • Dárci spermatu musí vyplnit kompletní rodinnou a zdravotní anamnézu.
    • Musí se podrobit genetickému testování.
    • Dárci spermatu musí být vyšetřeni na psychické problémy.
    • Dárci musí být také vyšetřeni na přenosné nemoci, včetně HIV, hepatitidy, kapavky a syfilis. Sperma anonymních dárců musí zůstat v karanténě po dobu nejméně šesti měsíců, dokud dárce není znovu vyšetřen na tyto nemoci a testy nejsou negativní.
    • Kvalita dárcova spermatu musí být posouzena, což může trvat delší dobu. Některé banky pokračují v testování spermatu na infekční choroby po dobu nejméně šesti měsíců.

    Požadavky na dárce spermatu

    Muži musí splňovat řadu požadavků, než mohou sperma darovat. Některé spermabanky uvádějí, že schválí méně než 1 % všech žadatelů. Obecně se jedná pouze o muže, kteří:

    • jsou ve věku od 18 do 39 let (některé spermobanky však přijímají pouze muže mladší 34 let)
    • Netrpí infekčními chorobami, jako je HIV a hepatitida C
    • Netrpí určitými genetickými nebo zdravotními problémy, jako je například cystická fibróza.
    • Nemají v anamnéze ani v evidenci žádné známky zneužívání alkoholu nebo drog
    • Netrpí některými duševními chorobami, jako je bipolární porucha nebo schizofrenie

    Některé mají také výšku, vzdělání, profesní status a další požadavky, které se u jednotlivých spermabank liší. Některé také provádějí prověrky trestní minulosti.

    Kolik stojí dárce spermatu?

    Získání spermatu od dárce není levné. Ačkoli se ceny mohou značně lišit, můžete počítat s tím, že za jednu lahvičku zaplatíte kolem 1 000 dolarů – a to nepočítáme náklady na skladování a přepravu, které se také mohou pohybovat v řádu stovek dolarů za měsíc nebo za jednu zásilku, ani proces inseminace.

    Zjistěte si u své pojišťovny, co všechno hradí. Některé plány zahrnují léčbu neplodnosti, jiné ne.

    Kolik se platí dárci spermatu?

    Odměna za dárcovství spermatu se může lišit, ale lze očekávat, že si vyděláte od několika set dolarů do 1 500 dolarů měsíčně.

    Obecně platí, že banky spermabanky udržují své poplatky záměrně nízké – platí dost na to, aby vám proces kompenzovaly, ale ne tolik, abyste to dělali jen pro peníze.

    Jaké jsou výhody darování spermatu?

    Budoucí rodiče i dárci spermatu mají mnoho výhod:

    Pro ženy (nebo příjemce dárcovství spermatu):

    • Budete moci otěhotnět. Některým ženám a párům pomůže dárcovství spermatu uskutečnit jejich sen mít dítě.
    • Dárci spermatu jsou zpravidla v dobrém zdravotním stavu. Aby se muži mohli stát dárci spermatu, musí podstoupit řadu genetických, psychologických a lékařských testů. Mnoho bank také poskytuje fotografii dárce, a to jak dospělého, tak i dítěte, a uvádí charakteristiky, jako je výška, barva vlasů, IQ, vzdělání, koníčky atd.

    Pro muže, kteří jsou dárci spermatu:

    • Budete finančně odškodněni. Dárci spermatu platí pouze symbolickou částku.
    • Pomůžete ženě nebo páru počít dítě. Může se jednat o poslední pokus o dítě, takže pomáháte splnit sen stát se rodičem.
    • Budete moci využít bezplatných zdravotních testů. Spermabanky provádějí u potenciálních dárců genetické a zdravotní testy.

    Jaká jsou rizika a nevýhody využití dárce spermatu?

    S dárcovstvím spermatu nejsou spojena žádná významná zdravotní rizika, pokud byl dárce vybrán v souladu se směrnicemi FDA, ale využití dárce může mít určité nevýhody.

    Je na vás – nebo na vás a vašem partnerovi – abyste rozhodli, zda výhody převáží nad případnými nevýhodami.

    Pro ženy:

    • Dárcovství spermatu může být zdlouhavý proces. Obecně platí, že spermabanky zmrazují sperma nejméně 180 dní předtím, než je použijí k oplodnění. Během této doby se sperma podrobuje dalším testům na odhalení infekcí, jako je HIV, syfilis, Zika a další.
    • Dárce spermatu se může chtít zapojit do života vašeho dítěte. Ačkoli se zákony v jednotlivých státech liší, známý dárce spermatu obecně nemá k dítěti žádná rodičovská práva ani finanční závazky. Bez ohledu na míru zapojení (nebo nezapojení) dárce do života vašeho dítěte byste měli zvážit využití služeb právníka, který může sepsat smlouvu, v níž budou uvedena vaše práva a povinnosti a práva a povinnosti dárce. Smlouvy pro anonymní dárce obecně nepřiznávají dárcům žádná práva ani výsady. Některé banky spermatu však nabízejí programy pro odhalení identity, v jejichž rámci se dárce může rozhodnout, že na požádání budou jeho údaje sděleny dítěti ve věku 18 let.
    • Měli byste se poradit s poradcem nebo terapeutem. Před rozhodnutím o využití dárce spermatu je důležité setkat se s kvalifikovaným odborníkem na poradenství. To vám umožní prodiskutovat veškeré obavy nebo otázky, které můžete mít ohledně výchovy dítěte počatého pomocí spermatu dárce, včetně toho, zda si přejete do života svého dítěte zapojit známého dárce. Užitečné může být také setkání s genetickým poradcem.
    • Budete moci použít pouze sperma svého dárce. Většina klinik vám nedovolí “míchat” sperma dárce se spermatem vašeho partnera. Mějte také na paměti, že pokud budete chtít mít v budoucnu více dětí – a chcete, aby měly společného biologického otce – budete potřebovat více spermií ze stejného zdroje.

    Pro muže, kteří jsou dárci spermatu:

    • Před darováním spermatuse budete muset zdržet ejakulace po dobu nejméně dvou až tří dnů.
    • Je možné, že se se svým biologickým dítětem nikdy nesetkáte. Na druhou stranu vaše biologické dítě s vámi může chtít v budoucnu navázat vztah.
    • Tuto informaci si můžete přát sdělit později. Budete se například muset rozhodnout, zda chcete o svém darování spermatu informovat svého budoucího partnera nebo své děti.
    • Než se stanete dárcem spermatu,budete muset absolvovat psychologické poradenství.

    Pokud se rozhodnete stát se dárcem spermatu nebo využít dárce spermatu k početí dítěte, pokud víte, do čeho jdete, a promluvíte si s příslušnými lékaři a poradci, je velká šance, že vše proběhne v pořádku a že to bude pro všechny zúčastněné obohacující zkušenost.

    Průměrné náklady na IVF s dárcovstvím spermatu ve Španělsku činí 3 500 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 3 000 eur do 4 000 eur.

    Využijte bezplatné vyhodnocení!

    Na vyžádání a
    bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

    Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

    Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

    O autorovi

    Manuella

    Jmenuji se Manuella Fiorentini. Jsem zkušená marketingová pracovnice v oblasti zdravotnických prostředků a farmaceutického průmyslu. S více než sedmiletou praxí jsem pracovala na kreativních a strategických pozicích při přípravě marketingových kampaní, uvádění výrobků na trh a mezinárodních konferencí.

    ‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️