Septoplastie v Turecku

cena septoplastiky Turecko 1
Napsal Émilie

Septoplastika v Turecku v Istanbulu je operace, při které se narovná nosní přepážka, aby se zlepšila cirkulace vzduchu v nose.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o septoplastice v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů na . Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Cena septoplastiky v Turecku

Průměrná cena septoplastiky v Istanbulu v Turecku je 2 500 EUR, přičemž minimální cena je 2 000 EUR a maximální cena 3 000 EUR.

ZákrokCena Turecko
Septoplastika2500 €

Co je septoplastika?

Septoplastika je operace, při které se upraví nosní přepážka, aby se v nose lépe cirkuloval vzduch. Nosní přepážka je svislá stěna, která odděluje nosní dutinu od nosu. Pokud je vaše nosní přepážka mimo střed, zkroucená nebo posunutá na jednu stranu nosu, jedná se o stav známý jako vychýlená nosní přepážka, který může ztěžovat dýchání.

Tato operace je jediným způsobem nápravy vychýlené nosní přepážky. Septoplastika však může být provedena také k léčbě dlouhodobého zánětu vedlejších nosních dutin, k odstranění nosních polypů nebo k léčbě jiných stavů, které blokují nosní dýchací cesty. Někdy chirurgové tuto operaci doporučují také k zastavení krvácení z nosu a opakujících se bolestí v obličeji.

Operace septoplastika v Turecku

Vychýlená nosní přepážka je běžná, ale pokud je příliš výrazná, může blokovat jednu stranu nosu a omezovat průtok vzduchu. Může také přispívat k tvorbě krust nebo krvácení. Pokud máte potíže s dýcháním nosem, které výrazně ovlivňují váš život, možná budete chtít zvážit tureckou septoplastiku v Istanbulu.

Před operací s vámi lékař probere podrobnosti operace a požádá vás, abyste podstoupili některá rutinní vyšetření, jako je krevní test, elektrokardiogram nebo rentgen. Nezapomeňte lékaře informovat, pokud máte nějaké alergie. V rámci přípravy na operaci budete možná muset nejméně dva týdny před operací přestat užívat některé léky, protože mohou zvyšovat riziko nadměrného krvácení: aspirin, ibuprofen a další antikoagulancia.

Septoplastiku lze provést v lokální nebo celkové anestezii. Pokud jste operován/a v lokální anestezii, nesmíte v předvečer operace po půlnoci nic jíst ani pít. Tím, že nebudete jíst ani pít, zabráníte zvracení a dušení, pokud se Vám během operace udělá nevolno kvůli anestetikům.

Chirurg zahájí operaci řezem na jedné straně vašeho nosu, aby se dostal k nosní přepážce. Poté zvedne sliznici pokrývající chrupavku a kost. Poté chrupavku a kost přetvoří, aby uvedl vychýlenou nosní přepážku do správné polohy. Případné přebytečné kusy kosti nebo chrupavky, které tvoří překážky, odstraní. Poté znovu umístí sliznici. Možná budete potřebovat stehy, které udrží přepážku a membránu na místě. Někdy se dovnitř nosních dírek vkládají pružné silikonové dlahy, které podporují nosní přepážku. Celý zákrok trvá 30 až 90 minut.

Minimální délka pobytu v Turecku

Septoplastika v Turecku je ambulantní zákrok, což znamená, že po odeznění anestetik pravděpodobně odejdete domů ještě v den operace, pokud se nevyskytnou závažné komplikace. V Turecku byste však měli zůstat 3 až 4 dny na počáteční zotavení a následné kontroly. Pokud vám chirurg do nosu umístí dlahy, budou odstraněny do sedmi dnů. Domů se můžete vrátit, až vám to chirurg dovolí, pokud se nevyskytnou žádné komplikace.

Doba rekonvalescence

Několik hodin po operaci se můžete cítit ospalí a můžete také pociťovat bolest. Chirurg vám však předepíše léky na zmírnění bolesti. Po odchodu z nemocnice se může objevit určité překrvení a krvácení, protože se vaše tělo zotavuje, ale tyto příznaky by měly do dvou týdnů vymizet.

Doba rekonvalescence se u jednotlivých osob liší. Obecně platí, že byste měli být schopni vrátit se do práce během několika dní, ale před obnovením běžných aktivit byste měli počkat alespoň tři týdny. Po dobu několika týdnů byste také měli omezit fyzické aktivity, například cvičení, abyste minimalizovali otok a urychlili hojení, protože namáhavá fyzická aktivita může zvýšit krevní tlak a způsobit krvácení.

Pooperační sledování

Váš lékař vám dá pokyny k pooperační péči, které byste měli dodržovat. Rána na nose se zahojí poměrně rychle a Vaše dýchání se brzy po operaci zlepší. Pro rychlejší zotavení bude možná potřeba, abyste si v noci vyvýšili hlavu, aby se zmenšil otok, nosili košili na knoflíky, abyste si nemuseli vytahovat oblečení, a alespoň dva až tři dny po operaci nesmrkali z nosu. Vyvarujte se pití alkoholu, kouření tabáku, brzkého návratu do práce, namáhavé činnosti a pobytu v davu lidí, kde se kouří nebo kašle.

Úspěšnost

Úspěšnost septoplastiky je vysoká, až 85 % lidí po operaci zaznamená výrazné zlepšení ucpávání nosu.

Někteří lidé však budou potřebovat druhou operaci, pokud nebudou s výsledky spokojeni. Septoplastika je zákrok s velmi nízkým rizikem, ale měli byste si být vědomi možných komplikací a vedlejších účinků, mezi které mohou patřit:

  • Krvácení v malém množství je běžné, ale ve vzácných případech může dojít k nadměrnému krvácení.
  • Po septoplastice může dojít k infekci, protože nos není sterilní prostředí.
  • Syndrom toxického šoku je velmi vzácná infekce, která může být život ohrožující.
  • Perforace septa je malý otvor, který může někdy vzniknout v septu během operace nebo po ní.
  • Jedná se o únik mozkomíšního moku a je velmi vzácný.

Mezi další rizika patří jizvy, změny tvaru nosu, změna barvy nosu, snížený čich, necitlivost zubů nebo nosu a přetrvávající příznaky. Kromě dodržování pokynů chirurga můžete rizika snížit častým mytím rukou a udržováním nosu v čistotě.

Alternativy septoplastiky v Turecku

Přestože většinu stavů spojených s vybočenou nosní přepážkou lze léčit pouze septoplastikou, existují nechirurgické způsoby léčby jiných nosních blokád, které vám pomohou lépe dýchat. Pokud je vaše ucpání nosu způsobeno alergií, můžete užívat antihistaminika předepsaná lékařem nebo dostupná bez receptu. Pokud máte bakteriální infekci, může vám lékař předepsat antibiotika, která vám pomohou zprůchodnit nosní dýchací cesty.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.

O autorovi

Émilie

Jmenuji se Emilie Gervaisová a žiji v tureckém Istanbulu. Jsem lékařka s rozsáhlými vědeckými znalostmi a více než 15 lety zkušeností v oblasti výzkumu rakoviny a molekulární biologie. Mám zkušenosti s organizací kongresů a řízením projektů. Mám schopnost přenášet složité lékařské a vědecké koncepty různým skupinám čtenářů prostřednictvím různých médií, včetně těchto webových stránek jako tabule pro mé psaní.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️