Náhrada kolenního kloubu v Turecku

kolenní protéza 1
Napsal Erika

Náhrada kolenního kloubu neboli artroplastika kolenního kloubu je chirurgický zákrok v Istanbulu v Turecku, při kterém se nemocný kolenní kloub nahrazuje umělým.

NejlepsiKlinika.com vás informuje o náhradě kolenního kloubu v Turecku a pomůže vám objednat se na operaci u kvalifikovaných chirurgů. Tento obsah má pouze informativní charakter a nenahrazuje radu odborného lékaře.

Kolik stojí náhrada kolenního kloubu v Turecku?

Průměrná cena výměny kolenního kloubu v Turecku v Istanbulu je 5 000 EUR. V závislosti na vašich potřebách se cena může pohybovat od 4 000 do 8 000 eur.

ZákrokCena Turecko
Náhrada kolenního kloubu5000 €

Co je to náhrada kolenního kloubu?

Náhrada kolenního kloubu neboli kolenní artroplastika je chirurgický zákrok, jehož cílem je nahradit nosné plochy kolenního kloubu s cílem zmírnit bolest a postižení. Kolenní kloub je nahrazen umělým kloubem vyrobeným z kovových slitin, plastů a polymerů.

Různé typy náhrad

  • Totální náhrada kolenního kloubu (TKR):
    Při totální náhradě kolenního kloubu chirurg odstraní poškozenou chrupavku a kost z povrchu kolenního kloubu a nahradí ji umělým povrchem z kovu a plastů.
  • Částečná artroplastika kolenního kloubu (UKA):
    Při částečné náhradě kolenního kloubu (unicompartmental knee arthroplasty) vám chirurg nahradí pouze část kolenního kloubu. Mezi výhody částečné náhrady kolenního kloubu patří menší řez, kratší pobyt v nemocnici, menší ztráta krve, snadnější pooperační rehabilitace, nižší riziko infekce, krevních sraženin a ztuhlosti a v případě potřeby snadnější revize.
  • Minimálně invazivní operace náhrady kolenního kloubu:
    Minimálně invazivní chirurgie (MIS) využívá specializované techniky a nástroje, které umožňují chirurgovi provést rozsáhlou operaci bez velkého řezu.
    Minimálně invazivní artroplastika kolene vyžaduje menší řez o délce 7 až 12 cm ve srovnání se standardním přístupem, který obvykle vyžaduje řez o délce 20 až 30 cm.
    Minimálně invazivní operace může přinést menší bolest, kratší dobu rekonvalescence a lepší pohyblivost díky menší tvorbě jizev.
  • Revizní operace náhrady kolenního kloubu:
    Revizní operace kolenního kloubu: Revizní operace kolenního kloubu se provádí za účelem výměny náhrady kolenního kloubu po jeho opotřebení.
    Revizní operace je obecně složitější a delší než původní operace. Počet opakování revizní operace není omezen, ale všeobecně se uznává, že umělý kolenní kloub se při každé výměně stává méně účinným.

Jak dlouho vydrží umělý kolenní kloub?
Umělý kolenní kloub obvykle vydrží 15 až 20 let v závislosti na typu použitého kloubu a na zátěži, kterou na nový kolenní kloub kladete.

Využijte bezplatné vyhodnocení!

Na vyžádání a
bez jakýchkoli závazků z vaší strany.

Konzultace 100% gratuite. Analyzujeme vaši situaci, vaše potřeby a očekávání. A odhadneme rozpočet potřebný pro : Letenka + hotel + taxi + léčba.

Po celou dobu máte nad procesem plnou kontrolu. Naprostý klid.


O autorovi

Erika

Jmenuji se Erika. Po více než deseti letech, kdy jsem se věnovala lékařskému výzkumu, jsem se rozhodla od roku 2018 věnovat vědeckému a lékařskému psaní. Získala jsem odborné znalosti pokrývající různé oblasti, jako je kosmetická, zubní, bariatrická a oční chirurgie. Tento nový směr mi umožňuje podělit se o své znalosti.

‍👩‍⚕ ZÍSKEJTE CENOVOU NABÍDKU ➡️